Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія

Але жити — замало.

Боротись — умій

Василь Стус

Кожен та кожна з нас проходить в житті власну боротьбу. Боротьбу з політичними режимами, сімейними травмами, викликами долі та різноманітними залежностями. Не існує людей, чиє життя схоже на пряму лінію, без жодних спадів та піднесень. Але, мабуть, в цьому і є найбільша чарівність людського життя — долати труднощі та ставати сильнішими.

Старий Лев підготував для вас добірку книг про те, як звичайні люди долають виклики долі, погодних умов та політичних режимів. Читайте, шукайте в них натхнення та власні рольові моделі.

Хроніка одного голодування. 4 з половиною кроки

«Хроніка голодування. 4 з половиною кроки», Олег Сенцов

Комплект із двох книг Олега Сенцова. Про боротьбу з режимом, про відчайдушність та наполегливість. Обидві книги містять оригінальний варіант тексту та переклад україснкьою, аби читачі могли повністю зануритися в авторський текст.

«Хроніка одного голодування» — це тюремний щоденник Олега Сенцова. 14 травня 2018 року у російській виправній колонії Олег Сенцов оголошує безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв’язнів. Він протримався 145 днів. Попри виснаження організму та загрозу життю, він продовжував писати свій щоденник та фіксувати власні думки.

«4 з половиною роки» — збірка з п’ятнадцяти коротких оповідань Олега Сенцова. Кожне з яких розповідає історію окремого засудженого. Що відбувається за стінами російських в’язниць для політв’язнів? Через які приниження проходять арештанти, щоб вижити? Як їх катують та утримують за тюремними стінами? Це спроба зануритися у світ в’язнів, в правила їхнього виживання та дізнатися, що їх привело в тюремні стіни.

 «Світлий Шлях»: історія одного концтабору

«“Світлий шлях”: історія одного концтабору», Станіслав Асєєв

Артфонд «Ізоляція» був центром мистецького життя Донецька до 2014 року. А потім будівлю захопили військові так званої ДНР, які облаштували там концтабір, який згодом називатимуть «Донецьким Дахау».

У 2017 році в «Ізоляцію» потрапляє український журналіст Станіслав Асєєв. Він протримався в концтаборі 28 місяців і вийшов звідти живим. Кажуть, що життя людей, яким вдалося пережити концтабір, ділиться на «до» та «після».

«”Світлий шлях”: історія одного концтабору» — це історія існування концтабору у XXI столітті, про жорстокість та нелюдське ставлення. Станіславу Асєєву вдалося вижити та розповісти свою історію всьому світові.

 У розрідженому повітрі

 «У розрідженому повітрі», Джон Кракауер

На висоті вісім тисяч метрів тіло людини починає повільно помирати. Повітря не надходить у мозок, внаслідок чого мільйони клітин відмирають. Людина перестає керувати своїми думками, внаслідок чого можуть виникнути галюцинації та божевілля.

Втім щороку сотні людей готові пережити це граничне відчуття між життям та смертю, щоб підкорити Еверест. У травні 1996 року журналіст Джон Кракауер отримав завдання від журналу Outside. Потрібно було долучитися до комерційної експедиції на Еверест спільно з іншими учасниками й написати про це статтю.

В результаті експедиції загинуло 8 людей, в тому числі й організатори сходження на вершину. Трагедія на Евересті 1996 року набула розголосу й увійшла в історію, а Джон вирішив написати цілу книжку про деталі трагедії на Евересті та чому підкорення вершини не варто продавати усім охочим.

 Кохання. Життя і смерть з Біллом Евансом

«Кохання. Життя і смерть з Біллом Евансом», Лорі Верхомин

Білл Еванс належить до топових фігур в історії джазу. Він став першим білошкірим музикантом у складі групи Майлза Девіса та заснував новий жанр piano trio. Його матір була українкою, і саме завдяки їй Білл опанував фортепіано у 6 років.

Історія Білла Еванса сповнена болю та складнощів. Служба в армії, яка травмувала юнака та схилила його до наркозалежності. Самогубство першої дружини та рідного брата, життя на відстані з другою жінкою та дитиною. Молода Лорі Верхомин познайомилась з Біллом тоді, коли він вже мав декілька премій Ґреммі й визнану популярність.

«Кохання. Життя і смерть з Біллом Евансом» — книга спогадів про останні 18 місяців життя джазового музиканта. Про життя Білла Еванса, його стосунки з Лорі та про наркозалежність, яка й знищила музиканта.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage