Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Коли наближається Різдво – одне із найзатишніших та найчудесніших свят року, то усім серцем відчуваєш, що дива, справжнє кохання, здійснення мрій – усе це десь поряд. Насправді, це магічний час, коли можливо все. Але головні герої книги Кетрін Райдер «Поцілунок у Нью-Йорку» залишилися напередодні свята із розбитими серцями. Як сам дух Різдва (чи Всесвіт) буде виправляти таку прикру ситуацію – дізнаємося із чудової новинки від «Видавництва Старого Лева»!

«Якщо твоє серце розбите, це багато чого змінює».

Тільки уявіть собі: переддень Різдва, засніжений Нью-Йорк, усміхнені та щасливі жителі мегаполісу поспішають у справах: хтось – купити подарунки друзям та рідним, дехто – на перше побачення, а хтось – мріє скоріше дістатися додому – туди, де тепло і на столі чекає смачнюча вечеря…

Ось тільки студентам Ентоні та Шарлот так не пощастило…

Знайомтеся, Шарлот

Британка, яка семестр навчалася у Колумбійському університеті. Мріє стати письменницею та шукає Історії. Ще кілька місяців тому дівчина вважала Нью-Йорк втіленням своїх найсміливіших мрій. 

«Коли я прилетіла вперше, усе місто мені переливалося радісними вогнями»

«Я ж думала, що поїду туди, де проживатиму історії. Нью-Йорк мав дати мені те, про що писати. І я могла би стати Новою Шарлот. Хто така нова Шарлот? Ну, власне, це я і є – зовні однакові, бо з цим я нічого не можу вдіяти, але Нова Шарлот – імпульсивна й відкрита, натомість Колишня Шарлот могла замкнутись у собі. Нова Шарлот не марнує шансів, а Колишня Шарлот тільки те й робила».

Дівчина вірила, що у мегаполісі на неї чекають неймовірні пригоди і саме тут розпочнеться її «справжнє життя». Адже дещо сором’язлива та не надто комунікабельна Шарлот ніколи не була популярною серед однолітків. Інша країна, нове місто – саме час для неймовірних Історій…. Кілька місяців студентка зустрічалася із красунчиком Коліном і вважала, що вони кохають одне одного, але для хлопця їхні стосунки виявились звичайною інтрижкою. Мрії романтичної дівчини розбилися вщент, Нью-Йорк став здаватися похмурим та ворожим, і хотілося якомога скоріше повернутися на Святвечір додому, до рідних, де люблять і чекають… Хоча, проживши чотири місяці у мегаполісі, дівчина забула про свої бажання: так і не побувала на Емпайр Стейт Білдінґ, не бачила Статуї Свободи чи будівлі ООН… список був чималенький!

Рейс Шарлот затримують через негоду, і дівчина залишається у аеропорту, розгублена та вкрай засмучена…

 

Ентоні 

Щирий та добрий, романтичний та мрійливий, але дещо наївний юнак, якого дівчина покинула у аеропорту у переддень Різдва. Як виявилось, він був у Мії не єдиним. Серце Ентоні кровоточить, але додому повертатися він не має жодного бажання: адже у хлопця є таємниця, про яку він нікому не розповідає… Від безвиході Ентоні залишається на летовищі, а його сусідкою стає британка зі смішним акцентом, із рук якої падає на не надто чисту підлогу летовища книга «Забудьте своїх колишніх за десять кроків»…

«Хлопець майже мого віку, височенький, із коротко стриженим темним волоссям, у коричневій куртці поверх жовто-бежевої картатої сорочки – ну, не катастрофа, але одне до одного це не пасує. Він похнюплений, на колінах у нього букет червоних троянд, а на підлозі коло ніг – червоний наплічник. Він настільки занурений у свої думки, що навіть не помітив, як мій різдвяний подарунок від хлопця, з яким утекла його дівчина, відскочив від його потертих черевиків».

«Просто оці кралі з центральних вулиць – то не твоє, Ентоні.

Він каже це не щоб мене принизити, чи щось таке – просто тато завжди вважав мене мрійником, занадто м’яким для цього великого жорсткого світу. Але найгірше те, що сьогодні він мав би рацію».

Саме мотиваційна книжка із порадами для тих, кому розбили серце, і стане річчю, яка об’єднає Шарлот й Ентоні. Вони наважаться спробувати виконати усі поради (хоча скепсису на початку подорожі їм не бракуватиме!) і подивитися, до чого ж це приведе.

Як забути колишніх за десять кроків?

1.Зробіть щось таке, чого ви більше не робите, бо колишнім це не подобалось.

2. Дослідіть свої інші «Я».

3. Відновіть зв’язок із давніми друзями…

4. Потурбуйтесь про когось, аби згадати, як турбуватися про себе.

5. Зробіть щось для того, кому зараз гірше.

6. Проживіть 24 години, не згадуючи колишніх.

7. Замутіть з кимось іншим.

8. Зробіть щось, чого ви трошки боїтесь.

9. Подивіться на себе очима інших.

10. Зробіть щось, аби допомогти собі побачити майбутнє.

 

Разом із нашими новими знайомими ми проживемо 17 годин, і за цей час:

* встигнемо поблукати вуличками святкового і величного Нью-Йорка;

* побувати на хмарочосі Емпайр Стейт Білдінґ;

* покататися на великах біля Ґудзону (можна відкрити Google-мапу і помандрувати уявою Нью-Йорком разом із головними героями);

* підібрати собі (або одне одному?) незвичні круті образи;

* перетворити тату із ім’ям колишньої/колишнього на дивну русалку;

* поколядувати у напівпрофесійному хорі;

* дати притулок наймилішому у світі цуцику;

* порушити закон та проїхатися на санях зі схилу у зачиненому парку на Мангеттені (і бути затриманими поліцією!);

* побувати на п’яній вечірці студентів Колумбійського університету;

* та навіть фестивалі поцілунків із незнайомцями!

Як гадаєте, 17 годин неймовірних пригод, пережитих разом, досить, щоб закохатися?

Романтична та щира історія, яка повертає віру в кохання та дива, які можуть трапитися будь-якої миті, а на Святвечір й поготів. Потрібно навчитися відпускати минуле, якщо його тягар не дає тобі рухатися вперед. Щасливі й важливі моменти назавжди залишаться у нашій пам’яті й душі, але не варто жити тим, що вже ніколи не повернеться.

Книга, яка дає усвідомлення справді важливих речей у нашому житті: родинного тепла та затишку, сімейної підтримки та оптимізму, незважаючи ні на що. Важливо зрозуміти, де насправді твій Дім і зберегти це місце назавжди у своєму серці, але не забувати рухатися вперед…

«Дім – це дім. Він завжди буде відповіддю за запитання «Звідки ти?», це ніколи не зміниться. Ти думаєш про нього як про фізичний прихисток, місце, звідки все починається. А може, варто подумати про нього, як про емоційний прихисток, де все почалось».

Варто відкривати своє серце назустріч новим почуттям, адже тільки так ви зможете віднайти щось дивовижне й прекрасне!

Чудовий переклад Євгенії Кузнєцової та атмосферна обкладинка Анастасії Старко роблять цю історію настільки особливою та зворушливою, що хочеться перечитувати (і проживати!) її знову й знову (наприклад, щорічно напередодні Різдва! Як вам така ідея?).

Вірте в кохання та Любов, і диво обов’язково з вами трапиться!

«Якби мене сьогодні отам в аеропорту спитали, чи можу я бути знову щасливим, як б розсміявся… Але лише кілька годин із тобою – і мені стало легше. Для мене це щось неймовірне. Не уявляю, до чого це все йде, якщо чесно. Але я просто… пригадую, як дивився на тебе на велику після того, як ми були в піцерії, і думав, як цей вечір може бути ще дивнішим, аніж він був тоді… «Хочу дізнатись». Отак я почуваюсь і тепер. Сьогодні щось таке відчувається: завтра, майбутнє…? Я хочу дізнатись».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage