Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Динамічні та яскраві пригоди персонажів із книжки Володимира Рутківського «Злюще Цапище» легко стануть улюбленим чтивом на літо для багатьох поколінь. Канікули в селі – вічна тема, що пахне абрикосами, польовими квітами і передбачає веселі капості. Северин, Наталя і Цапище, незважаючи на перші непорозуміння, стають нерозлийвода. Сюжет доповнений потішними, літньо-сонячними ілюстраціями Наталії Кудляк. Художниця розповідає про роботу над оформленням:

***

У дитинстві кожна дрібничка могла стати цілою пригодою, як-от калюжа після дощу перетворювалась на велике безкрає небо, а мотузка і дошка на захопливий атракціон. Гойдалка могла стати ракетою, і щоразу коли ти піднімався вгору, то здавалось що ось-ось ти торкнешся хмар. Ця книга занурила мене у спогади про дитинство і нагадала про прості речі, які робили мене щасливою та через які пізнавала світ.

Основні людські цінності розкриваються через низку дивовижних історій: смачна морквина перетворює злющого ворога на найкращого друга, хоробрість хлопчика рятує пташеня від загибелі, а завзятість цапа винагороджує його вмінням літати. Пригоди Северина і друзів наповнені відчуттям добра, затишку та гумору, тому після прочитання книжки залишається легка посмішка та «Ваааууу!»

 

Ілюстраціями хотілося доповнити сюжет і зберегти затишну атмосферу розповіді. Захопливі пригодницькі моменти я підсилила чудернацькими та динамічними ілюстраціями, як-от там, де Цапище гойдається на гойдалці, та так високо, що аж потрапляє в космос. 

Також, я показую паралельні історії, яких немає в сюжеті, але які оживляють та доповнюють основні історії: трійко гусей, які з’являються на кількох розворотах, курочки, які полюють на черв’ячків, равлик, який хоче навчитись швидко бігати. Форзаци видання розказують ще одну історію, про маленьку мрію Северина покататись на велосипеді.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage