Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

У буремні часи, коли нагальним є питання культурної, національної самоідентифікації, українське слово стає символом свободи, незалежності, незламності та віри у щасливе майбутнє. Наше та наших діток. І нам пощастило, адже ми можемо читати не тільки перекладну зарубіжну літературу для малечі, але й маємо неймовірно прекрасні казки та історії від українських письменників! І сьогодні ми вам про такі чудові сучасні книжечки розкажемо детальніше. Обирайте! (А ми б радили прочитати їх усі!).

Книги для діток від 3 до 5 років

Казка про Старого Лева

Мар’яна Савка, «Казка про Старого Лева»

Чудова поетична, віршовано-римована казка про Старого Лева, який, у доволі поважному віці, помандрувавши світом та побачивши чимало у своєму житті чудасій, вирішує оселитися у прекрасному місті Львові.

«… У Відні колись він отримав освіту,

За час царювання об’їздив пів світу, 

У Греції, Швеції жив, у Бомбеї,

Бував у Венеції, бачив Париж,

Останнє кохання зустрів на Бродвеї –

Чимало побачив наш Лев дивовиж.

Та міста, що зветься по-княжому Львів,

На жодне у світі міняти не смів…»

Але трапляється халепка: стеля його величної мансарди починає протікати. Тут без ремонту – не обійтися! Так ми й познайомимося з іншими героями цієї історії: із Кро (Крокодилом), Слоном та Жирафом. І разом на друзів чекає чимало пригод!

«Бо Слон допоможе відсунути шафу,

Жирафа прекрасно лататиме стелю,

І стане добротним і затишним дім,

А Кро, Крокодил, пофарбує оселю –

У колір зелений, на радість усім».

Дива трапляються частіше, ніж нам здається! Особливо, якщо у них вірити усім серцем та навчитися бачити незвичне та прекрасне у кожному своєму дні! А справжні друзі – допомагають нам розфарбовувати життя у найяскравіші кольори, навіть тоді, коли все навкруги здається сірим та похмурим!

 Поштар

Катерина Сад, «Поштар»

«Неймовірні історії розповідає великий ліс тому, хто вміє слухати»

Уявіть лише собі: вовк працює Поштарем у лісі. Так-так, саме вовк! Нічого незвичного, правда? Вовк любив ранній ранок та довгі прогулянки. А ще – з природою вовчик спілкувався частіше, ніж з сусідами (ну, ми можемо здогадатися, чому). Тому і став поштарем!

Тим паче, у цьому особливому лісі жодне створіння не залишається без професії. Ну, наприклад, Грак – може бути успішним журналістом, Бджола – медсестрою, а Сова працює у нічній охороні. Дятел (натура творча) – створює скульптури, а ведмідь – програміст на фрілансі.

Одного туманного, сірого ранку серед листів вовк надибав дивний конверт без підпису і адреси, зате з манюпунькою шкарпеткою всередині…

З цього і починається детективна історія, яку наш головний герой буде із цікавістю розплутувати! І знаходити шлях не тільки до інших, а й до самого себе.

Книга про Любов, радість і про особливе місце кожного нас у цьому світі. Де кожен цінний, потрібний і унікальний, навіть у ті моменти, коли ми у цьому сумніваємося!

 Пан Ніхто

Ігор Калинець, «Пан Ніхто»

Головний герой цієї історії, хлопчик Арчик-Назарчик, загубив рукавичку. І саме з такої дрібнички починається неймовірна пригода! Адже у загубленій рукавичці, через помилку Сороки Роки, яка вела програму на пташиному радіо, оселився Пан Ніхто!

Дивакуватий собі такий пан, улюблені слова якого – «не» і «ні», який нікому не бажає показуватися на очі, але з рукавичкою – також не хоче розпрощатися! Що з того вийшло і у які ще пригоди потрапить Арчик-Назарчик та його старший братик Янчик-Маркіянчик – дізнаєтеся самі!

Весела, родинна, зимово-чудасійна, снігово-дивовижна, розважальна історія для маленьких українців та україночок, яка подарує відчуття затишку, тепла та чудес! А ще допоможе повправлятися у правописі деяких слів! Тому якнайкраще підходить для спільних сімейних читань!

 Найщасливіше левеня

Олександр Шатохін, «Найщасливіше Левеня»

Ми вже знаємо, яку силу мають заповітні мрії. А що, якщо незвичайне Левеня із африканської савани мріє стати відомим музикою? Тільки одне стає на заваді: Тато-Лев дуже незадоволений таким заповітним бажанням сина. Адже, на його думку, Левеня має робити справжні лев’ячі вчинки (тобто вчитися грізно гарчати та лякати інших), а не музикувати собі!

Та й інші жителі савани шепочуться між собою, вважаючи поведінку Левеня нечуваною. Невже Левенятку й справді доведеться відмовитися від тієї мелодії, яка звучить у його серці?

Історія, яка ще раз доводить, що насправді щасливими ми можемо бути лише тоді, коли йдемо до здійснення своїх бажань та заповітних мрій! Хоч ким би ти був, хай де б народився – у тебе завжди є шанс змінити своє життя на краще! Щоб не говорили інші!

 

Книги для діток віком від 6 до 8 років

Злюще цапище

Володимир Рутківський, «Злюще цапище»

Щира, смішна та водночас щемка історія від класика дитячої української літератури Володимира Григоровича Рутківського.

Малий Северинко дуже хоче дружити та гратися із дітлашнею свого району, ось тільки бешкетник та забіяка Митько не дає йому проходу та спокою. Щоб не бачити набридливого Митька, Северинко погоджується поїхати на все літо у село до бабусі.

Але там… ні, не Митько, а …цап! Ні, не цап, а справжнісіньке тобі цапище! І не просто цапище, а чи то злище цапище, чи то злюще цапуще! І не знаєш, яке з них страшніше.

Від цапа не втечеш: той вміє погрозливо сопіти і буцатися рогами. Та чи можливо стати із злющим цапищем справжніми … друзями?! Такими, що він за тебе і у вогонь, і у воду, ще й набридливому Митьку б показав, де раки зимують?!

Врятувати малих шпаченят, погойдатися на гойдалці (ой, на падалці!) вище неба, передати зайчику подарунки – це і є справжні літні пригоди!

Історія про дружбу, яка єднає попри усі відмінності. Про веселощі, які можливі тільки у тому віці, коли ти ще безтурботний і віриш/знаєш, що увесь цей світ – для тебе! Душевна, близька кожній дитині та дорослому історія, яка якнайкраще підійде для спільних читань затишними вечорами. Книга, написана не тільки Майстром слова, а й Людиною з безмежною душею, яка назавжди залишиться у наших серцях.

 Зараз щось як розкажу! Весела книжка чудес та історій

Слава Світова, «Зараз щось як розкажу! Весела книжка чудес та історій»

Слава Світова – молода, завзята і надзвичайно креативна українська авторка, ідейною натхненницею якої (зокрема, і при написанні цієї бешкетливої й ну дуже смішнезної книжечки) є її донька Полінка! Кожна із історій змусить вас #реготати_аж_хапатися_за_живіт, а деякі моменти – викличуть сльози розчулення.

І якщо ви ніколи не чули про несправжніх Принцес, які живуть у лісі, рубають дрова та заробляють самі на себе. І якщо ви хочете познайомитися із несправжнім Лицарем, настільки чутливим, що може розплакатися з приводу і без. І якщо вам страх як хочеться почути про Фею-злючку із капосним характером, яка невдоволена усіма довкола. І у моменти, коли вам закортить прочитати про корову Аврору, яка мріяла стати балериною на ковзанах і вперто йшла (чи то ковзала) до своєї мрії. І якщо ви хочете дізнатися більше про привидку Кришталіну, яка усього боялася/пудилася, не те щоб лякати самій! – ви тільки відкрийте цю книгу і пориньте у загадкові, прекрасні, наповнені дивами, світлом та добром Всесвіти, які створила така незбагненно талановита людина, як Слава Світова.

У направду чудових казках обов'язково є глибинна мудрість – і ця книга не виняток. Дітлашня, завдяки чудесним історіям, навчиться вірити у себе та приймати себе такими, які вони є, долати страхи та перешкоди, які заважають їм досягати мрій. Кохання, дружба, радість – це ті дива, для досвіду яких ми опинилися на цій незбагненній Планеті. І хай вони трапляться з кожним!

Містельфи

Галина Вдовиченко, «Містельфи»

А ви часто заглядаєтеся на дахи будинків? Нічого там дивакуватого не помічали? А як щодо містельфів? Хто це такі? А ми вам зараз розкажемо!

Містельфи – це міські ельфи, крилаті створіння розміром з дитячу долоньку, які полюбляють «тусити» на дахах будинків. Кожен містельф – унікальний і неповторний, у кожного є своя місія, власна вежка у Львові і купа таких же крилатих друзів.

Ми познайомимося з містельфійкою Дафною, нестримною «пліткаркою». Ні, це не те, що ви подумали! Дівчинка не розповсюджує плітки, а просто обожнює плести! Містельфійка Агата пише та ілюструє книжки, обожнює бібліотеки, опери та філармонії! Остап – розумака, що розв’язує проблеми дорожнього руху в місті. Тому навіть шпалери у його вежці відтворюють схеми міських доріг! Бруно – справжній чепура. У нього все на своїх місцях, завжди охайно та прибрано. Він й іншим допомагає наводити лад! Ну, а Тея – працює у пекарні, і від її запашних булочок з маком не відмовиться жоден містельф!

Містельфи розважалися, працювали, раділи життю і, як то кажуть, у вус не дули. Аж до того часу… доки у міських підземеллях не з’являються щури-мутанти, які загрожуватимуть усьому Львову… Як міські захисники вирішуватимуть такі «трабли»?!

Завдяки ілюстраціям Анни Ломакіної ви не тільки зможете уявити собі зовнішність кожного містельфа, а й, як бонус, поблукаєте вуличками нашого прекрасного міста Лева!

Історія про взаємодопомогу та любов до свого рідного міста/країни. Про сміливість. Добро має набагато більшу силу ніж зло, тому й перемагає! І не тільки в книгах!

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage