Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

«Проблема, якою поділився, уже не проблема. Це пригода.»

 

А ви вже скучили за Гербертом Лемоном та його вірною подругою Вайолет – головними героями серії  книг Томаса Тейлора  про життя у Морському сАду? Ми упевнені, що так! Тому маємо для вас гарну новину: улюблені персонажі повертаються! Звичайно, без захопливих подій, небезпек, моторошних таємниць та заплутаних розслідувань не обійдеться! Адже у готелі «Ґранд Наутілус» з’являються химерні, дивакуваті та підозрілі гості… Але, про усе по-порядку! То що, готові до карколомної пригоди ? Поїхали!

 

День усіх святих

Підготовка до Дня усіх святих (він же Геловін або Страхоніч) завжди була захопливою подією для усіх жителів прибережного містечка. Адже жителі Морського сАду кожного року планували та презентували геловінське шоу: магічне, таємниче, таке, що заворожувало і дітлашню, і дорослих.

Та цього року напередодні Дня усіх святих до містечка завітала  всесвітньо відома ілюзіоністка зі своєю командою – містером Пантомімом і мімами Ріктусом та Трісто. Загадкова та така, що тебе кидає в дрижаки від одного погляду на неї, пані, має магічну лампу, завдяки якій створює найбільш незвичне, чарівне та капець яке химерне шоу тіней!

Крім того, ілюзіоністка на ім’я Каліастра запевняє, що є… рідною тіткою Гербі!  Вона пропонує хлопцю залишити роботу чергового столу знахідок готелю та мандрувати, влаштовуючи неймовірні шоу разом!

Чи згодиться Гербі покинути місце, яке давно стало йому як дім, а разом з тим і вірних друзів ? Чи насправді незнайомка рідня Герберту та може пролити світло на долю його батьків ? І чому після появи Кіалістри та її помічників у ««Ґранд Наутілусі» починаються відбуватися ще більш моторошні та загадкові події, ніж завжди?

Гербі та Вайолет  розпочинають власне розслідування!

 

Химерні тіні, або коли все не так, як здається

Доки Каліастра та її поплічники репетирують своє магічне шоу, у прибережному містечку починають зникати місцеві жителі. Спочатку – власниця книжкової крамнички-бібліотеки Дженні Ганнівер; потім дивакувата, але всіма улюблена прочісувачка пляжу місіс Копалина…

Крім того, у Морському сАду починає відбуватися ще щось більш химерне: деякі наші улюблені герої, після спілкування з Каліастрою, поводяться дивно. Можливо, тому, що вони… втрачають власні тіні ?

Що це все значить? Гербі та Вайолет здогадуються, що за усією цією фантасмагорією, ілюзіоністськими трюками та магією приховуються серйозні злочини…

Ось тут і спадають на думку моторошні, але такі захопливі легенди про Жахотіня…

 

«– Дивіться! – оголошує Каліастра. – Жахотінь!

– Це все частина трюку, –  кажу, стискаючи сидіння перед собою. – Правда?

Жахотінь тягнеться до тіні місіс Копалини, і та підстрибує.

– Хто це ? – зсередини диму долинає голос прочісувачки пляжів.

– Хто тут ? Ой!

... Перед нашими вибалушеними очима силует місіс Копалини покидає сцену, закручуючись догори в димчасте повітря, її жаский партнер по танцю тягне її все вище. Жахотінь знову й знову закручує її, а коли мелодія сягає апогею, застрибує назад у свою лампу, потягнувши за собою тінь нашої подруги.

І музика стихає».

Та хіба ж хто сумнівається у сміливості та відчайдушності цих двох друзів-непослухів, Гербі та Вайолет? Вони перевернуть догори дриґом усе прибережне містечко, знайдуть таємну кімнату у покинутому (начебто) будинку лиходія із минулих книг серії Себастьяна Вугорса, будуть ризикувати власним життям, але спробують врятувати своїх товаришів!

Ось тільки якщо їх не вдасться розлучити…

 

«Вайолет стає та обертається до мене.

–  Гербі? – мовить вона. І через цей її погляд у моїй голові спалахують теплими променями дружби спогади про наші чудові пригоди.

Я тереблю ґудзики.

Намагаюсь усміхнутися, винувато зиркаючи на свою тітку.

Жінка з вороним волоссям обдаровує мене своєю найбільш сліпучою усмішкою. Тоді описує рукою біля себе ідеальний отвір у формі Гербі, так ніби всесвіт просто чекає, коли я його заповню».

 

Динамічна, пригодницька, захоплива та цікаве-е-езна історія!

Чи вдасться Каліастрі захопити владу над усіма жителями прибережного містечка? Чи, можливо, насправді головна злочинниця у цій історії зовсім не вона? Фантастичні та небезпечні пригоди у Морському сАду, найхимерніше у світі шоу тіней та світло, яке долає будь-яку темряву – основні елементи  нової історії від Томаса Тейлора!

Ця історія якнайкраще показує маленьким читачам, що віддана дружба,   щирість серця, інтуїція та сміливість – у підсумку долають будь-які перешкоди!

Дружба – це не тільки спільні веселі моменти та захопливі пригоди. Це ще й відповідальність: за свої вчинки, слова, ставлення до товариша… Інколи дуже важливо у потрібний момент простягнути руку допомоги, розрадити словом, або вибачитися за свої помилки. Адже справжня дружба – надто цінна, щоб нею нехтувати або так просто від неї відмовлятися.

І ми вже чекаємо на нові пригоди Гербі та Вайолет! Адже упевнені: цій команді ще потрібно багато чого дізнатися, потрапити у різні трабли, розрулити складні ситуації і  про все-все нам розказати!

(А хто ще зеленого поняття не має, хто ж такі Гербі Лемон та Вайолет Парма, то від щирого серця радимо прочитати попередні книги із серії: «Ґарґантіс» та «Маламандер»!).

 

Приємних вам читань!

«… у серці всіх легенд жевріє іскра правди. І коли згасає день, а ви тікаєте вулицями від тіней, що згущаються довкола, іскра  – хай би якою маленькою не була, іноді єдине, що вам потрібно».

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage