Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Нещодавно у «Видавництві Старого Лева» вийшло друком продовження популярної серії ірландської авторки Керолайн  О'Доног'ю  –  книжка  під назвою «Дари, що зв’язують нас» (перша книга циклу називається «Наші приховані дари»). Хто ще не встиг прочитати нову історію про магічно-містичне, наповнене карколомними пригодами і смертельними небезпеками життя Мейв, Роя, Фіони та Лілі, порцелянову крихку дружбу та перше юнацьке кохання  –  у цьому матеріалі зібрали для вас найцікавіші факти про книжку. Атмосферних вам читань!

*для читачів старшого шкільного віку

  

Магія, що всередині

Минув деякий час після того, як Лілі повернулася. Між нею та Мейв – тихе перемир'я, на споді якого – бурі емоцій, непрощені образи та суперництво.  

У кожного із підлітків поступово починають проявлятися та набирати силу магічні здібності, які вони отримали після зустрічі із Господинею та таємного ритуалу. Але як навчитися ними керувати, приборкувати їх? Що робити, коли твої нові вміння починають керувати тобою, а не ти ними? Що це взагалі? Благословення чи справжнє прокляття? Друзі мають в усьому розібратися, адже проблем у них вистачає і без того. На що здатна людина, коли починає усвідомлювати, що має у собі величезну силу, яка може подарувати їй необмежену владу?

  

« Це проблема. Наші магічні дари починають зростати. З маленьких кошеняток у картонних коробках вони перетворюються на величезних зрілих котів. Нам потрібен власний простір. Ми не можемо ризикувати, щоб нас хтось побачив. Люди і так вважають нас дивними. Але це важко…».

  

«Почуваюся такою незначною, ображеною, безсилою. Отака вона, телепатія. Читати жахливі речі про себе і навіть не мати змоги розізлитися на людей, які це думають. Телепатія – це халепа, у яку ти сама втрапляєш і потім нікого, крім себе, не можеш звинувачувати». 

  

Фанатик Аарон чатує десь поблизу, Рой збирається до коледжу і змушений покинути Мейв, коли їхні стосунки тільки починають розгоратися яскравим полум’ям кохання, безумовного прийняття одне одного та пристрасті. 

  

«Я зупиняюся. Від того, що він сказав, стигне кров. Мої пальці стискаються й розтискаються, і я відчуваю дивну суміш ненависті й полегшення. Аарон може бачити людські слабкості. Це його дар. Він може вказати на речі, які ти сама приховуєш від себе. І ось він розкриває мою найглибшу гризоту, випускає в осіннє повітря те, що мене мучить. Тож чому мені полегшало? Він вивернув мені кишки, але є й плюс: я не мушу більше носити це в собі».

   

Переслідування, уроки, які йдуть навспак, і ще багато чого дивного відбувається у місті… Одного дня у Кілбеґу зникає вся магія… Чи причетна до цього Гізер Банбарі, нова консультантка-викладачка, що так легко втерлася у довіру до Мейв? Чи, може, француженка Менон Ренард?

     

«Вона щось більше за людину. Щось понад. Я намагаюся розкопати правду, зібравши залишки своєї магії. Чим ти є, Менон?»

  

Що таке криниця і хто такі чутливі? Які вибухові таємниці приховує Школа Святої Бернадетти – старовинний навчальний заклад для дівчат, збудований ще у вікторіанську епоху? Чимало таємниць, які потрібно щонайшвидше розгадати…

   

«Де є криниця, там чутлива дістає магію… Якщо дістанешся до чутливої, то можеш спорожнити всю криницю для себе». 

   

Прийняти себе, щоб врятуватися

Захопливий фантастичний підлітковий роман, із присмаком дивовиж та містики. Телепатія, сила зцілювати, жонглювання електрикою, машинерія, карти Таро – фантастична складова цієї історії. А є ще життєва. Важливі соціальні питання – гендерної кризи та самоідентифікації, прийняття себе й інших, сексуальної освіти, права розпоряджатися власним тілом; мрії про майбутнє, таланти, які ти попри всі складнощі намагаєшся реалізувати, страх самотності, ревнощі та конкуренція; ментальні емоційні травми, які заважають рухатися вперед… 

  

«– Я тебе кохаю, – шепочу. – Я тебе кохаю і так пишаюся тобою.

Але насправді кажу: "Не покидай мене, не покидай мене, не покидай мене"»

  

А ще – кришталева дружба, яка витримує найскладніші випробування.

  

«Раптом ми вибухаємо реготом, усоте усвідомлюючи, яке в нас божевільне життя і що воно стерпне з однієї-єдиної причини: ми у всьому цьому разом». 

  

Таке комбо магічного й реалістичного, приправлене вайбом шаленого життя тинейджерів та атмосферою сучасної Ірландії не відпустить вас, доки ви не перегорнете останню сторінку, а після того – ми разом чекатимемо на продовження! 

  

«Темрява. Бризки.  Грім. Світло. Лілі. 

Темрява. Бризки. Грім. Світло. Лілі.

Отак ми й стоїмо, милуючись цим світловим шоу, цими феєрверками лише для нас». 

    

* книгу видано за підтримки Literature Ireland

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage