Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Коли літні канікули вже завершуються, а вечорами у повітрі вчуваються перші подихи осені, так хочеться розтягнути/продовжити літо хоча б ще на кілька днів/тижнів/місяців! Думаєте, це нереально? Завдяки теплим, романтичним, кумедним та бешкетним історіям для школярів від Видавництва Старого Лева – можливо все! Вам залишається лише обирати саме ті книжечки, які припадуть до душі та серця! Тож, приємних читань!

 

Історії для читачів молодшого шкільного віку

Валентина Захабура «Лео-Фу, або Я народився собакою»

(для дітей віком 6-8 років)

 

«Жувати капці – то любов!»

Милий маленький французький бульдожик Лео такий бешкетний, що найчастіше  чує у свою адресу фразу: «Лео, фу!».  Ні попорпатися тобі у смітнику, ні пустити у якомусь принагідному місці калюжку (наприклад, на килимі), ні попукати досхочу, ані котів поганяти (а він же хотів лише з ними погратися)! То й подумав головний герой цієї кумедної історії, що так його насправді й звуть, «Лео-Фу»!

Але одного дня життя Лео перевертається із ніг (пухкеньких лап) на голову: йому доводиться розлучитися зі своєю люблячою (хоч і моментами, як на його думку, суворою та нерозуміючою) сім'єю та навіть «влаштуватися» на… роботу! Дуже й дуже важливу!

Смішні, веселі, драйвові (а також щемкі та душевні пригоди) такого класного, неймовірного Лео, образ якого письменниця Валентина Захабура створила на основі спостережень за своєю домашньою улюбленицею Луною!

 

Євгенія Кузнєцова «Одинадцять помідорів і один маленький»

(для дітей віком 6-8 років)

 

«…помідори весело і дружно, разом із відрами,

покотилися дорогою вниз. Найкращі весільні помідори!»

Канікули Олега, Устини та Івана були доволі звичними – із іграми, ґаджетами (доки їх не забрали за непослух), допомогою тітці Лолі із її «помідороодержимістю» (вона навіть обирає «Помідор дня», та і на заставці у телефоні в тітки вгадайте, що ?  п о м і д о р и!!!), аж поки…  у таємничому будиночку на дереві вони не знаходять незнайому й дивакувату гру (насправді, стару ігрову приставку «Dendy», але чи багато сучасних дітей про неї знають? Тому книга буде цікавою й дорослим, які не проти хоч на годинку повернутися у дитинство), а трохи згодом – на їхні очі трапляться невдоволений, злий та суворий гном, який  погрожує знищити весь томатний врожай їхньої тітки!

Фантастичні «помідорові» пригоди; незвична цікавезна гра; нові виклики, тривоги та випробування – чи зможуть юні герої врятувати  рідних та класно провести канікули ?!

Історія про родинне тепло, дружбу, веселі пригоди та випробування на кмітливість! Книга дуже мультиплікаційна, так і хочеться «оживити» її та створити справжню гру, або ж мульт зі схожим сюжетом!

Вривайся у справжнє помідорове літо разом із головними героями!

 

Оля Русіна «Тор – тракторець, що тягне танк»

(для дітей віком 6-8 років)



«Коли тракторець на ім'я Тор

прокинувся одного ранку наприкінці зими,

то одразу зрозумів, що щось не так».

Тор був веселим тракторцем із невичерпною енергією, який більш за все на світі обожнював тягати те і се – різні речі з місця на місце та допомагати людям засівати зерно. Та одного дня у його рідну країну прийшла біда. Через війну тракторцю доведеться змінити свою діяльність – допомагати людям дістатися безпечних місць, рятувати будинки від розгромлення, підтримувати, розраджувати, і навіть … допомагати наших захисникам тягти танк та обороняти рідне місто!

Протитанкові їжаки, ППО та сирена у цій історії постають повноцінними героями книги (Сирена, наприклад, мріяла стати справжньою оперною співачкою і відчувала себе дуже самотньою), і навіть не зважаючи на таку важку наскрізну тему, як війна, книга вийшла дуже світлою!

Щемка та болюча для кожного маленького та дорослого українця історія, яка, проте, наповнює наснагою, енергією йти вперед, і ніколи не зупинятися!

Адже у кожного з нас є невичерпне джерело сили, і це – любов до рідної землі й країни, чуйне серце і віра у те, що все буде добре!

 

 

Меґан МакДоналд «Джуді Муді: книжкова вікторина»

(для дітей віком 6-8 років)

 

«Книжки, книжки, книжки.

Купи книжок. Кілометри книжок.

Гори книжок. Наплічники книжок. Вежі книжок…»

 

Вже добре знайома читачам кмітлива та весела дівчинка на ім'я Джуді Муді стала… книжковою пожирачкою! Книжковою чарівницею! Книжківницею! А все тому, що незабаром має відбутися перша «Вибухова книжкова вікторина»  в історії школи імені Вірджинії Деер! І команда Джуді, Стінка та інших планує будь-що обійти суперників та вибороти омріяну перемогу та отримати Кубок книжківників! Для цього їм треба перечитати ледь не два мільйона історій і, крім того, навчитися читати різними способами та техніками: наприклад, вниз головою (обережно, не проводьте такі експерименти без нагляду батьків)! Чи стане Джуді Муді справжньою повелителькою книг разом і з друзями, і у які кумедні та курйозні ситуації вони при цьому потраплять?!

Весела, реготливо-іскриста історія для усіх, хто просто не уявляє свого дня без книги!

 

Галина Вдовиченко «Метелики перетворюються»

(для дітей віком 6-8 років)

 

«… Метелики не зникають, вони перетворюються –

 на турботу, захист, пам'ять, любов і надію…»

Маруся обожнювала бувати на природі! А особливо – спостерігати, як навколо пурхають різнобарвні, невимовної краси метелики і рахувати їх! Книга, яка дає дітям уявлення про цикли та фази у природі; переродження, неймовірне перетворення гусені на лялечку, а лялечки – на метелика.

Різнобарвна, щемка, алегорична та важлива історія про непостійність та циклічність у природі; про те найцінніше й найважливіше, що у нас є; про любов і добро, радість і сум, пам'ять; про життя та смерть, про родину та тепло; про ті реалії, які ми з вами проживаємо кожного дня.

Письменниці  Галині Вдовиченко вдалося дуже обережно, тонко передати усі емоції дитини, яка вперше у своєму житті стикається із розумінням, що нічого не є вічним, але все – зазнає переродження, усі ми назавжди залишаємося частиною природи.

Історія, яку дуже важливо читати дітям разом із батьками – вони допоможуть розібратися, пояснити малим читакам усю глибину цієї історії.

 

 

Агнєшка Мєлех «Емі і Таємний Клуб Супердівчат. Лист у пляшці»

(для дітей віком 6-8 років)

 

Емі та її компанія повертаються! Зазирнувши до  таємного щоденника дівчинки, ми дізнаємося про бага-а-ацько нових пригод Емі та Супердівчат, і цього разу – школярки серйозно замисляться над проблемами екології!  Їхнього завзяття вистачить, щоб спробувати врятувати … цілий світ! Читачі дізнаються, що таке апсайклінг (тобто креативне перероблення сміттєвих відходів), помандрують разом із Супердівчатами та Суперхлопцем (!) до моря, знайдуть таємничу пляшку із листом всередині та спробують розгадати загадкове послання! Неймовірна кількість пригод, таємниць, які так хочеться по-скоріше розгадати!

Актуальні проблеми довкілля, справжня дружба, розлука, сила любові, і ще багато-багато чого цікавезного, важливого та щирого у книзі Агнєшки Мєлєх!

 

Історії для школярів середнього шкільного віку

Ібен Акерлі  «Літо, коли все трапилось»

(для учнів віком 9-12 років)

 

Нура – міська дівчинка-підлітка, для якої канікули у бабусі у віддаленому норвезькому селі здаються ледь не найгіршим, що тільки може трапитися у житті! Настрій зіпсовано повністю!

Але чи так погано смакувати сніданками, що готує бабуня, насолоджуватися неймовірно гарною природою та краєвидами довкола, а ще – зустріти на новому місті друга… Аббас – хлопчик, із яким неймовірно цікаво, але його проникливі зелені очі завжди залишаються трішки сумними… Нура з Аббасом надибають серед лісу загадковий будиночок, потраплять у небезпечні та ризиковані пригоди, а ще – Нура матиме нагоду розгадати таємниці минулого власної бабусі, що якимось чином пов’язані із трагедією у родині Аббаса…

Історія про дружбу, першу закоханість (адже літо – чудовий час для того, щоб вперше закохатися!); родину, втрати, війну та те, що кожне літо – це ціле маленьке життя, за яке ти можеш змінитися повністю.

 

Стюарт Ґіббс «Шпигунська школа»

(для учнів віком 9-12 років)

 

«Знищити ці документи одразу після прочитання»

Бенну Ріплі, світловолосому хлопчиську із кучериками, усього 12 років. Над ним знущаються старші хлопці у школі, витрушуючи його кишенькові гроші. Бен відмінник, знає кілька мов, має надприродну здатність до математики – тому може  розв’язати  подумки найскладніші математичні рівняння! Він палко закоханий у панночку Елізабет Пастернак, яка, на жаль, навіть не здогадується про його існування і більш за все на світі мріє стати відомим шпигуном!

Одного дня у домі Бена з'являється дивакуватий незнайомець і… ой, яка закрутиться історія!

Бен – він же Бенджамін Ріплі, стане студентом першого курсу Академії шпигунства ЦРУ, отримає прізвисько «Димова завіса» та опиниться на місці скоєння справжнісінького злочину! Небезпеки так і чатуватимуть на хлопця, адже він  втрапить до хитрого плану невідомого злочинця під кодовою назвою «Полювання борсука»!  Та на допомогу Бену прийде… найкраща напарниця у світі!

Цікавезна, детективна, загадкова, у найкращому сенсі дивакувата історія, від якої так важко відірватися!

 

Маріанне Каурін «Південь»

(для учнів віком 12-15 років)

 

У той час коли усі однокласники Іне планують провести незабутні канікули на різноманітних курортах, в екзотичних місцях, літніх таборах та  побувати у численних країнах, Іне – не має іншого виходу, як просто залишатися вдома. Її мама в пошуках роботи, тому про поїздки та дороговартісні розваги не може бути й мови. Іні соромно зізнатися однокласникам,  що її літо буде нудним та передбачуваним (як їй здається) тому вона не вигадує нічого ліпшого, ніж збрехати, що літо вона проведе… на Півдні!

Крім того, саме у останній день перед канікулами до 6А, де навчається Іне, приходить новачок Вільмер. Він теж не має особливих планів на літо і мешкатиме поряд із Іне, у одному із найбідніших районів околиці, житловому комплексі «Тіттен».  

Бути бідним – зовсім не круто, вважає Іне! І дружити із таким же бідахою-новачком – теж! Дівчинка хоче завоювати прихильність найпопулярніших дівчат у класі, тому її обман набирає обертів…

Історія про те, що найцінніше у житті – все ж не купиш за гроші, а гарний відпочинок можна влаштувати й вдома,  – не обов’язково їхати за сотні чи тисячі кілометрів, щоб знайти вірну дружбу чи справжнє кохання! Головне – залишатися вірним  самому собі, чесним перед іншими, і тоді літо має шанс стати справді класним!

Тож, навіть якщо календарне літо закінчується – не сумуйте! У нас завжди залишається книжкове, варто тільки пірнути у захопливу історію!  Тож теплих та сонячних вам читань!

 

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage