Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Харлан Ганна

Читання книжок — один з найкращих способів подолати стрес, перемкнути увагу та відволіктися від щоденних проблем. Науково доведено, що люди, які віддають перевагу читанню над іншими видами дозвілля, більш стресостійкі, швидше засинають і загалом менше тривожаться. Тож ми зібрали для вас добірку історій, з якими можна абстрагуватись від новин і відпочити душею.

    

28: Наступного літа в той самий часЕлін Гільдербранд «28: Наступного літа в той самий час»

Здається, що Меллорі та Джейк створені один для одного. Проте їхня випадкова зустріч так і могла б залишитись напівзабутим спогадом про літню парубоцьку вечірку, якби не обіцянка щороку зустрічатися в той самий час у тому самому місці. Поза цим кожне з них живе своїм життям. Меллорі пускає коріння у пляжному котеджі на Нантакеті, поступово стає своєю у місцевій спільноті й уже не уявляє життя без острова. Натомість Джейк одружується з дівчиною, яку любив іще з дитинства, й допомагає дружині будувати політичну кар’єру.

Чому ж їхній літній роман не переріс у щось більше? Чи жалкують вони про те, що не залишилися разом? Чи зізнаються одне одному у страхах, а чи вважають за краще приховувати правду? «Королева літніх романів» Елін Гільдербранд занурює читачів у чудернацьку й водночас щемку історію стосунків на відстані.

Три причини прочитати:

  1. Події відбуваються на мальовничому острові Нантакет.

  2. Живі персонажі, в яких бачиш звичайних людей.

  3. Зворушлива історія кохання довжиною в життя.

P.S. Вже незабаром полиці книгарень Старого Лева поповнить ще одна новинка від авторки — гостросюжетний трилер «Ідеальна пара». Історія розповідає про популярну авторку детективів, яка організовує пишне весілля для свого сина. Однак майбутню щасливу подію затьмарює нещасний на перший погляд випадок. Зрештою письменниця розуміє, що хтось почав втілювати сюжети її творів у реальне життя.

    

Спитайте МієчкуЄвгенія Кузнєцова «Спитайте Мієчку»

Відкласти всі справи на потім і провести літо у бабусиному будинку в селі — це, здавалося б, недозволена розкіш у дорослому житті. Проте саме так вчинили сестри Мієчка та Лілічка. Та не лише вони потребували прихистку від проблем буденності, і вже скоро дім наповнився голосами близьких і далеких родичок. 

Хотілося б назвати цю картину ідилією, однак коли кілька поколінь опиняються під одним дахом, неминуче виникають непорозуміння. До того ж кожна з героїнь стоїть на порозі важливих змін у житті. А ще ж треба набутись разом, виростити гарбузи на експорт і таки виплекати ті доленосні рішення, від яких залежить майбутнє.

«Спитайте Мієчку» — дебютний роман української письменниці, блогерки, перекладачки й дослідниці медіа Євгенії Кузнєцової. Книжка увійшла до фіналу Книга року BBC 2021. А вже у 2023 році роман авторки «Драбина» став переможцем цієї літературної премії.

Три причини прочитати:

  1. Ностальгія за дитинством у бабусиному селі.

  2. Реальність, наповнена особливою магією.

  3. Діалоги, які змушують посміхнутись.

    

КактусСара Гейвуд «Кактус»

На відміну від героїнь попередньої історії, у житті С’юзен Ґрін немає місця для спонтанності. Ба більше, жінка звикла контролювати все до дрібниць і покладатись у житті виключно на саму себе. Чи варто нагадувати, що будь-яку соціальну взаємодію вона вважає марним витрачанням часу? Та вся ця впорядкованість летить шкереберть, коли зі 45-річною С’юзен трапився прикрий «біологічний інцидент»: вона випадково завагітніла. Крім того, виявляється, що матір позбавила її спадку, лишивши будинок Едвардові — безвідповідальному братові С’юзен. Жінка твердо налаштована відновити справедливість, а ще дізнатись правду про минуле своєї родини. 

«Кактус» увійшов до списку бестселерів New York Times, а також став вибором книжкового клубу Різ Візерспун. 

Три причини прочитати:

  1. Натхненна історія про те, що змінити життя на краще ніколи не пізно.

  2. Головна героїня, яка нікого не залишить байдужим.

  3. Багато гумору та сміху крізь сльози.

     

Вибачте, на мене чекаютьАньєс Мартен-Люган «Вибачте, на мене чекають»

Усі свої сили Яель віддає роботі, адже їй хочеться бути найкращою у своїй професії. Тож не дивно, що праця в перекладацькій агенції забирає весь час, не залишаючи сил ні для особистого життя, ні для друзів, ні для банального лежання на дивані. Та жінка далеко не завжди була такою: в юності вона хотіла здійснити навколосвітню подорож із рюкзаком за плечима.

Натомість зараз вимушену відпустку Яель сприймає як необхідне зло. І лише з часом вона пригадує, що робота не завжди була сенсом її життя, колись у ньому було місце для мрій і кохання. Та чи вдасться Яель відшукати своє справжнє Я?

Три причини прочитати:

  1. Нагадування, що всім час від часу потрібен відпочинок.

  2. Атмосфера Провансу.

  3. Забуті почуття, які спалахнуть з новою силою.

Якщо вам сподобалась книжка «Вибачте, на мене чекають», радимо звернути увагу на новинку від Аньєс Мартен-Люган — роман «Очевидне», який нещодавно вийшов друком у «Видавництві Старого Лева».

    

Саме час знову запалити зіркиВіржіні Ґрімальді «Саме час знову запалити зірки»

У 37-річної матері-одиначки Анни купа негараздів: звільнення з роботи, катастрофічний брак грошей, а ще дві неповнолітні доньки, з якими вона ніяк не може порозумітись. Можливо, втеча від проблем — далеко не найефективніший спосіб їхнього вирішення, однак саме таку стратегію обрала жінка. Вона позичила у батька трейлер і разом з Клої та Лілі вирушила в подорож.

Понад усе жінці хочеться віднайти шлях до взаєморозуміння зі своїми доньками, а ще побачити північне сяйво. На героїнь чекає безліч пригод, чи вдасться їм знову стати родиною? Ця мандрівка не буде легкою, але точно буде наснажливою.

Три причини прочитати:

  1. Захоплива подорож Скандинавією.

  2. Герої, які проходять шлях від безкінечних сварок до взаємопорозуміння. 

  3. Душевна історія у стилі Фредріка Бакмана.

P.S. Нещодавно полиці книгарень Старого Лева поповнив український переклад ще одного зворушливого роману авторки — «Аромат щастя найсильніший під час дощу». Це щемка історія про минуле, яке приховує в собі таємниці, а також намагання віднайти хитку рівновагу в непевному сьогоденні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage