Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На початку літа кульбаб стало більше, адже на полицях книгарень з’явилася особлива книжка авторства Квітки Налади під назвою «Кульбаба». Це дебютний роман письменниці, і сьогодні вона розповість як з’явився її псевдонім та світла філософська історія. У плинному часі ми не завжди можемо зрозуміти, кого ж (не)випадковий знайомий нагадує, невже зустрічалися в попередніх життях? Персонажі з «Кульбаби» проходять свій шлях, сповнений різних досвідів, та, найважливіше, щожиття змінюються і стають щасливіші.

***

Мій паспорт скаже, що я – Ірина, але мені здається, я швидше відгукуюся на Квітку. Квіткою мене хотіла назвати мама, це ім’я особливо відчуваю і люблю. Коли писалася «Кульбаба», було чітке внутрішнє знання, що мої твори підуть до людей саме під цим іменем.

 Довгі роки в фб я була Квіткою Настрою і вирішила не вигадувати велосипед, а знайти слово, яке більше буде схоже на прізвище, аніж оте «Настрою». Допоміг гугл-перекладач. «Налада» – то «настрій» на кількох мовах. І пазли відразу склалися.

Зазвичай за книгою стоїть велика праця і автора, і усієї команди, завдяки якій книжкова душа втілюється у паперову книгу. Але «Кульбаба» прийшла настільки легко, що я навіть не можу сказати, що працювала над нею… Я часто медитую і бачу «фільми», які не завжди можу пояснити. Але один з них був настільки чітким, що з’явилася потреба записати. І я сіла за комп’ютер. Це була історія Івана, одного з героїв.

А далі почали крутитися о́брази, імена, події – я просто записувала те, що бачила подумки. Іноді мені здавалося, що я їх веду, але насправді вели вони. Історії приходили по черзі, я писала, коли мала час (не щодня), герої мене не відпускали. Поки за 3 тижні всі короткі історії врешті склалися в одне ціле.

Це дивовижне відчуття, легке і сильне водночас. Світла радість і вдячність, коли тримаю готову книгу в руках. Здається, що кульбабки з обкладинки авторства Вікторії Кучми реально гріють.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage