Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Крижаний континент, дикі місцини на Алясці, європейські країни – сьогодні зібрали для вас кілька захопливих книг, які перенесуть хоч на трішки вас як у різні куточки світу крізь простір і навіть час. Нехай ці книги зараз подарують вам дрібку мандрівного настрою, а вже скоро – віримо – зможемо вільно мандрувати світом із мирної України!

Маркіян Прохасько, «Мрія про Антарктиду»

Ця книга запрошує вас у мандрівку Антарктидою: потрапити у світ книги та снігу, побачити неповторні краєвиди регіону, дізнатися про незвичайні пригоди людей, історії відчайдушних першопрохідців, неймовірні наукові дослідження, загрозливі глобальні проблеми та багато іншого, пов’язаного із крижаним континентом.

В основі цієї великої за обсягом та насиченої за змістом книги — спогади Маркіяна Прохаська про здійснення великої мрії — подорожі до Антарктиди. У своєму творі автор поєднав особисті враження із величезною кількістю історичних фактів, досвідом науковців та мандрівників і найрізноманітнішою інформацією про світ Антарктиди.

Джон Кракауер, «У дикій глушині»

Розгорнувши цю книгу, ви дізнаєтеся захопливу історію юнака Кріса Мак-Кендлесса. Хлопець знехтував можливостями блискучої кар’єри і відцурався родини, аби втілити свою заповітну мрію — пожити самітником у глушині Аляски. Крісу вдалося провести шістнадцять тижнів в суворих північних умовах, без найменшого зв’язку з цивілізацією. Врешті там і закінчилося його життя.

Джона Кракауера, одного із найпопулярніших сучасних американських письменників, потрясла доля загиблого на Алясці Кріса Мак-Кендлесса, і він провів скрупульозне журналістське розслідування обставин, які призвели юнака до смерті. Кракауер повторив маршрут героя, поспілкувався з усіма людьми, з якими стикався Мак-Кендлесс. І це щоб знайти відповідь на головне питання: чому за здійснену мрію Крісу Мак-Кендлессу довелося заплатити найвищу ціну?

Елізабет Ґілберт, «Їсти, молитися, кохати»

Вирушаємо у Італію, Індію та Індонезію разом із героїнею книги «Їсти, молитися, кохати»! Ця книга – надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Авторка книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. І допомогли у цьому можуть мандри.

Героїня її роману – письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше. А заразом знайомить із красою цих місць і читачів.

Віржіні Ґрімальді, «Саме час знову запалити зірки»

Ще одна книга про подорож, що змінює життя героїв. Анна — давно розлучена, заклопотана і втомлена від життя офіціантка — вирішує, що найкраще рішення у момент найбільшої життєвої скрути – поїхати у подорож автотрейлером до Скандинавії разом із доньками, аби побачити північне сяйво. Три жінки вирушають у тривалу мандрівку – разом із кілометрами дороги вони долають шлях від цілковитого нерозуміння й відчуженості до справжньої близькості.

Під час вимушеної подорожі вони зустрінуть людей, які також відправилися у мандри, аби запалити свої зірки. Дівчатам доведеться слухати, розуміти, пробачати, підлаштовуватися, аби врешті полюбити себе й інших.

Богдан Коломійчук, «300 миль на схід»

У новому романі Богдана Коломійчука «300 миль на схід», як й інших книг автора, не бракує розслідувань, екскурсів у історію Львова та геополітичних ігор. А ще – це чудова нагода вирушити у Відень 1920-го року. В Австрії післявоєнна економічна та політична криза. Вулиці щоразу спалахують комуністичними демонстраціями. Директорові віденської поліції надходить повідомлення про те, що одночасно дві молоді держави, Польська Республіка і Радянська Росія вимагають видачі такого собі Адама Вістовича, оберкомісара, що походить з галицького Лемберґа. Чому скромний поліціянт зацікавив найвищі дипломатичні кола? Чи вдасться уникнути міжнародного конфлікту? І що врешті комісарові приготувала доля і буремний початок ХХ століття? Читайте у книзі!

Бен Елтон, «Знову й знову»

Ще одна історія, яка перенесе читачів крізь простір і час! У центрі розповіді – колишній військовий Г’ю Стентон, який отримує незвичайне завдання – змінити історію. Для цього йому потрібно повернутись у минуле та запобігти низці подій (як-от Перша світова війна), що несуть за собою масштабні руйнування та загибель тисячі людей. Динамічний сюжет, ґрунтовна історична складова, пошук відповіді на завжди актуальне питання «що було б, якби?», роздуми автора про дії та їх наслідки – на сторінках роману «Знову й знову».

Кінематографічна подача історії, динамічна розповідь і детальне відтворення епохи довоєнної Європи — головні переваги «Знову й знову», які виділяють його на фоні решти пригодницьких романів про мандрівки в часі.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage