Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Коли хочеться зануритися у дивовижні магічні світи, наповнені пригодами, чарами і незвичними істотами (і  навіть відчути себе супергероєм); якщо мріється помандрувати у часі, врятувати рідне місто, або приміряти роль справжнього детектива і розкрити загадковий злочин – а поміж тим знайти себе/справжніх друзів і, можливо, навіть кохання – запрошуємо тебе до таких різних, але просто фантастичних і  неймовірних історій від Видавництва Старого Лева!

 

Дженніфер Белл «Дивовтеча»

«Гра триває. Подорожуйте з подивом!»

Тінейджери Артур Ґіллеспі, Сесілія Мадакі та Реня Вільямс, прямуючи до школи, стають  свідками вибуху у занедбаному будинку. А після цього… потрапляють до корабельної каюти посеред океану на борту судна «Принципія», капітаном якого є загадковий А. Кьюно-Санті!

Так починаються дахозносні пригоди підлітків у 2473-му році поза межами Чумацького Шляху!  Головні герої історії не були друзями у своєму часі. Але щоб врятуватися і повернутися додому –  мають потоваришувати та  виробити спільну стратегію перемоги!  Адже, як з’ясується, вони потрапили до реальної пригодницької гри під назвою «Дивовтеча».

Щоб повернутися у свій час, Артуру, Рені та Сесілії необхідно  успішно пройти усі рівні гри: попередити корабельну катастрофу; взяти участь у крутих автомобільних перегонах; перемогти міміків (мімічних андроїдів, роботів класу «Т» та класу «В»), зовсім не по-дружньому налаштованих до прибульців з минулого… Крім того, головним героям треба буде розгадати численні загадки та знайти часо- і сфероключ!

Крута пригодницька та драйвова історія про дружбу (навіть коли ви зовсім різні, але цінності у вас – спільні, ви можете стати сильною та суперовою командою!), силу єдності та взаємодопомоги, віри в себе та одне в одного!

«Бути відважним не означає бути безстрашним. Це означає робити щось, переборюючи страх».

«Навіть у найважчі моменти завжди залишаються якісь шанси. Треба тільки ними скористатися.

– Є безліч різних можливостей, – сказав Артур, відчуваючи легкість у тілі. – І вони були завжди».

 

Дженніфер Белл «Легендаріум»

«–  Яке чудове слово «завтра», правда ж ?

– Це точно, – погодився Артур. – Ніби обіцянка».  

Вже знайомі нам персонажі Реня, Артур та Сесілія (і, звичайно ж, їх вірний робот/мімік Хмарка, який любить маскуватися під милого пухнастого тер’єра), самі того не бажаючи, знову потраплять до  іншого часу – доля занесе їх аж у кінець 25-го століття, у 2493-тій рік.  Що змінилося у майбутньому за час їхньої відсутності? Які приємні (а може й не дуже?) сюрпризи приготувало їм прийдешнє?!

«Артур волів би сказати щось підбадьорливе, але не бачив нічого позитивного в цій кошмарній ситуації. Він не знав, де вони опинилися, як сюди потрапили і скільки їм відміряно часу для того, щоб повернутися додому. Правду кажучи, він був упевнений лише в одному:

… розпочався зворотний відлік».

«Юним курдупелькам», які видають себе за власних дітей (адже як пояснити те, що за двадцять років своєї відсутності у цьому світі вони зовсім не змінилися?!), доведеться брати участь у змаганнях Айронтайда, де у прямому сенсі оживають легенди!

Головні герої мають згадати усі міфи та легенди Видимого Всесвіту, про які вони коли-небудь чули, а їхніми суперниками є підлітки, які вже неодноразово брали участь у РГП (реальних пригодницьких іграх) і перемагали. Але не потрібно втрачати надію, адже ви не забули, що «Курдупельки рулять»?! 

Підлітки матимуть шанс не тільки успішно пройти численні випробування/квести, але й розкрити особистість таємного лиходія із майбутнього на ймення Дедлок!  Та час невблаганний, і у гравців є лише дві доби! Чи встигнуть Рені, Сесілія та Артур повернутися до своїх рідних, чи зникнуть, наче їх ніколи й не існувало?

Захоплива, пригодницька та цікавезна історія, яка нагадує комп’ютерну гру – де з кожним новим рівнем стає все цікавіше (але й небезпечніше, адже схибити – дуже легко!).

Зрадником може виявитися той, від кого ти ну зовсім не очікував! А допомога прийде у найнесподіванішу мить!

Подорожі у часі, справжні квест-пригоди; небезпеки, які чатують на кожному кроці, сила дружби та одвічні цінності, які рятують, не зважаючи на те, у якому б часі/просторі/всесвіті ти б не знаходився!  

  

Андрій Зелінський «Семенові зорі»

«Я залюбки переповім тобі мою казку – казку з добрими очима…»

Якщо шукаєте повість, яка не тільки захопить своїми пригодами та крутими фантазійними поворотами, але й зачарує мелодійним українським словом, прадавніми легендами та переказами, одвічною мудрістю – то ця історія саме для вас!

Семен –  працьовитий та щирий парубок із добрими очима,  який мешкає у  Старих Плавнях, що у Дивосвіті (ці місця зараз вже ніде не відшукаєш на мапах),  і власноруч будує оселю для своє коханої – чарівної ясноокої Василини, на якій хоче одружитися. Але  у Семена  є ще одна заповітна мрія, яка зігріває його душу та запалює серце; до того ж – дуже незвичайна. У глибині свого серця юнак більш за все на світі бажає навчитися … запалювати зорі! Чи вдасться хлопцю здійснити своє заповітне бажання ? І який шлях йому доведеться для цього пройти, які труднощі подолати?

Дуже важливо ніколи не здаватися і впевнено йти за покликом власного серця, навіть якщо у здійсненності твоїх мрій – сумніваються! Адже є речі та плани, які можеш втілити – тільки ти!

«Семенові зорі» – алегорична казка для підлітків, у якій криється дуже багато важливих сенсів, кожен персонаж і образ – неповторний, а що не  рядок –  то сповнений символів для роздумів про життя, його сенс, одвічні цінності текст. Читач більше дізнається про українські традиції та звичаї,  фольклор та  прадавні вірування.

При цьому, читається книга дуже легко, а сторінки перегортаються ніби самі собою. Із нею час летить непомітно: справді, магія!

Ця книга – про справжню вірність, силу духу, відвагу і сміливість, а також – про кохання: справжнє, віддане.  Біль і радість у нашому житті часто йдуть пліч-о-пліч, але маємо пам’ятати, що сильніше любові – сили немає.  Історія про те, що дива – все ж трапляються, і все можливо, якщо дійсно цього хотіти і мати відкрите серце!

«Казки бувають різні: тривалі, як людське життя; захопливі, як подорож на повітряній кулі; веселі та щирі, як усмішка немовляти. Казки – як вітрила: здіймають людину у височінь, наповнені найсвітліших мрій і поривань, несуть понад звиклим і буденним  у ще не відкриті, але такі дійсні світи…»

 

Олена Захарченко «Метро до Темного Міста»

«Людина має бути вільна і має право стати тим, ким захоче»

Агов, жителі столиці (й усі українці теж)! А ви знали, що Київ має незвідану, загадкову і приховану від усіх зворотну сторону, населену  дивакуватими істотами та героями прадавніх легенд, лицарями минулого, персонажами  українських та слов’янських міфів?

Потрапити до цього іншого, темного боку столиці можна через старі покинуті гілки київського метро. Зазвичай, дві сторони Києва рідко перетинаються. Але не у тому випадку, коли місту загрожує страшна  небезпека,  і  всі мають об’єднатися у боротьбі за рідну землю!

9-класник Марко, руфер, екстремал, справою життя якого є підкорення дахів та верхівок мостів у рідному місті, можливо, ніколи б не дізнався про іншу сторону Києва, якби не зустріч із Любавою, дівчиною із Тіньової сторони. Але тепер його життя  зміниться назавжди! Адже  не часто дізнаєшся що, крім існування Темного Міста (у яке ти, звичайно, зазирнеш) ти сам – нащадок князівського роду, а твоя мама (здавалося б, така звичайна) – насправді княгиня Милеська!

Круте сучасне українське фентезі, де поряд із звичайними людьми, розділені тонкою межею, живуть привиди, русалки, мавки, повітрулі, тролі метро, Чорні Гайдамаки…

Хто такий  Симаргл, який проводить людей через Межу?  Де знаходиться Калиновий міст, який кожна людина бачить по-своєму? І як відшукати  Білого Панича, адже тільки він може дати дієву пораду нашим героям?!

Історія, із якої ми дізнаємося чимало українських (та загалом слов’янських) легенд, повір’їв, звичаїв. Дещо містична та загадкова атмосфера Темного Міста, а також тунелів, підземель, старих занедбаних метрових гілок – заворожує та інтригує.  На читача чекає чимало пригод, карколомних поворотів сюжету та небезпек! Але добро і правда – обов’язково переможе!  Як і ті, хто боронить своє, рідне!

 «Інший Київ схожий на книжку з розірваними сторінками, що летить із дванадцятого поверху. І ніби один із аркушів тої книжки  – це Темне місто, де живуть люди…»

 

Керолайн О'Доног'ю «Наші приховані дари»

 «Просто неймовірно на що ти здатна, коли захочеш»

Учениця школи Святої Бернадетти, 16-річна Мейв отримала покарання за порушення шкільної дисципліни – і  змушена прибирати темне та наповнене багаторічними  таємницями місце – комірчину, більш відому під назвою «Карцер». Через збіг дивних обставин, Мейв отримує своєрідний «подарунок» – колоду карт Таро. Дівчина ніколи не цікавилась ворожінням, але карти притягують до себе сильніше, ніж вона б могла собі уявити… Спочатку «новачок у Таро», потім  – «популярна шкільна ворожка», а коли зникає її однокласниця та у минулому найкраща подруга – Лілі, Мейв отримує образливе клеймо «відьма»…

Чи причетна дівчинка до зникнення однокласниці? Хто така загадкова  Господиня, карти якої не мало бути у колоді?  І де ж поділася Лілі?!

Хоч ця історія і має містичну та моментами  моторошну атмосферу, адже тут присутні і магічні ритуали, і незвичні магічні експірієнси (тому найбільше історія підходить для читання підлітками від 16-ти років), але при цьому вона неймовірно захоплива, інтригуюча, приправлена неповторним вайбом шкільних пригод, перших несміливих симпатій та закоханості…

Крім того, у книзі піднімаються важливі питання: самотності, віри в себе (навіть у найважчі моменти, наприклад, коли ти сумніваєшся у своїй гендерній приналежності); цькування небінарних осіб та людей із нетрадиційною орієнтацією релігійними спільнотами, які негативно впливають на чутливу психіку підлітків; а також деякі політично-суспільні проблеми сучасної Ірландії… Історія, яка ще раз доводить (як у випадку Мейв та небінарного Роя): тобі  достатньо просто бути собою, щоб тебе любили. І не забувайте, що у кожного з нас – є свої приховані дари…

«Привабливість – не головоломка і не рівняння, де потрібно вирахувати,  хто із людей найкрасивіший, і відштовхуватися від цього. Це не математика. Це магія».

«Більшість так і не виявляє своїх дарів. Ці люди проживають життя, почуваючи, немов їм трохи затісно у власній шкірі».

«Але я намагаюся не думати про це… Я намагаюся існувати тут, навесні. З усім, за що варто боротися, із нашими прихованими дарами, які нам у цьому допоможуть».

 

Володимир Аренєв «Скарбничка історій»

«Ця історія почалася із загубленої посилки…»

Ця історія дійсно нагадує дорогоцінну скарбничку, адже, купуючи одну книгу, ви отримуєте цілих дві! Захопливу магічну історію про пригоди 12-річної дівчинки Урсули і її нового знайомого Шама (він же – джин, який колись був радником у славетного Сулеймана, – Шамхураш Вогненнокрилий, Підкорювач Семи Драконів, Звитяжець Битви П’яти Розумів, Серп Сумнівів, Спис Істини, йой! J) та порадник для дітей/підлітків із написання власної книги/сценарію/коміксу (під виглядом творчого щоденника Урсули)!

Сулейман ібн-Дауд, із усієї висоти своєї грізної величності одного дня розлютився на Шама, і у покарання – ув’язнив хлопця у скарбничці з умовою, що звільнитися той зможе – лише тоді, коли хтось розповість йому таку історію, яка Шама здивує і закінчення якої він не зможе передбачити (а уявіть тільки, як це важко, коли за цілі століття ти перечитав усі на світі книги!).

То чи зможе Урсула допомогти новому знайомому? Тому,  що говорить та читає 97-ма мовами, може приборкувати диких тварин, не їсти кілька століть, складати вірші та знаходити втрачене! Адже час спливає…

Володимиру Аренєву вдалося створити новий Всесвіт, який тісно переплітається із звичним для нас світом. Магія й дива – зовсім поряд! Потрібно лише навчитися їх помічати! Крім того, письменник зовсім не жадібний: адже розкриває нам багацько літературних секретів!

Ви дізнаєтеся: хто такий антагоніст та протагоніст у тексті; де брати інформацію для своїх історій; як скласти їхню кардіограму; що таке саспенс і який стосунок до нього мають «бабаї у спальні та розгнівана мама»; плюси та мінуси «флешбеків»; виконаєте вправи на розвиток фантазії та уяви. І бажаємо кожному, хто про це мріє, створити таку історію, яка побачить світ і знайде своїх вдячних слухачів та читачів!

Історія про сміливість та мужність перед обличчям небезпек; про чари у повсякденному житті та про цінність дружби, любові та сімейного тепла!

Бонус: зручний та яскравий словничок із основними літературними термінами, які допоможуть усім, хто хоче створити власну неповторну історію!

 

Маруся Щербина «Усі під підозрою»

Крутяцька, смішна, прикольна, легка і кумедна історія, від якої залишається тільки приємний післясмак!

11-річний Остап давно мріяв про «кар’єру» детектива. Де ж знайти злочин, щоб взятися за розслідування і випробувати свої сили як детектива?! Доля наче чує думки хлопця і дає йому бажане.  Прохолодного, дощового дня, коли хлопцю геть не хотілося йти до школи (але мама одним поглядом може змусити!), його бажання здійснилося. Правда, від того стало дуже кепсько: адже із кабінету історії невідомий злочинець викрав дорогоцінні монети ще козацької доби! Звичайно, під підозрою опиняються … усі! Вчителі, учні, прибиральниці…  Остап вирішує не гаяти часу і  одразу ж береться до справи.

Сумніваючись, що на перший раз впорається один,  підліток бере собі в помічники старшого брата, Олега. І справ у них – сила-силенна!  Оглянути місце злочину, виявити та скласти список підозрюваних, можливих свідків…  І нарешті розкрити таємницю зникнення історичної цінності!

До розслідування приєднується Соня – новенька у школі. Але чому докази свідчать про те, що вона має якийсь стосунок до злочину?!

Сюжет набуває містичної тональності тоді, коли неподалік від дому Остапа, Олега та Соломії (їхньої сестрички), у старовинній фортеці з’являються привиди (незрозумілого походження світло, гуркіт на горищі та навіть гра на …піаніно!).   Чого хочуть духи та чи не завадять  вони розслідуванню?!

Остап та Олег розкажуть  купу цікавезних історій про себе та свою велику та невгамовну родину (один песик на прізвисько Лосось чого вартує!), добряче насмішать і  зацікавлять читача – і  за це потрібно дякувати не тільки їм, а й, головне, авторці книги – юній Марусі Щербині. 

Хвацька історія із несподіваним фіналом, яка розвиває фантазію, уяву та увагу читачів. Радимо усім, хто хоче покращити собі настрій та спробувати  розкрити таємничий злочин разом із героями повісті!

«У замку за вікном горіло світло. Цього разу вже без жодних привидів. Хоча, хтозна, може, вони й справді досі там живуть –  у своїй Фортеці привидів».

 

І хай кожна книжка стане для вас яскравим, різнобарвним, незабутнім світом, куди захочеться ще не раз повернутися!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage