Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія

Чекати на екранізацію улюбленої книжки, а потім палко обговорювати кінострічку з іншими читачами — це справжнє задоволення для книгоманів. Старий Лев зібрав для вас дев’ять найочікуваніших прем’єр цього року. Впевнені, що кожен читач чи читачка знайде щось особливе для себе.

«Смерть на Нілі» Агата Крісті

Де придбати книгу: «Клуб сімейного дозвілля»

Прем’єра фільму: лютий 2022

За сюжетом, молодята Саймон та Ліннет відправляються у весільну подорож по річці Ніл. Головних героїв чекає насичена програма відпочинку. Сім днів на пароплаві, екскурсії історичними пам’ятками Єгипту та вбивство Ліннет. І легендарний Еркюль Пуаро має розплутати клубок пристрастей та злочинів на пароплаві «Карнак».

Чому варто подивитись екранізацію? «Смерть на Нілі» — один із найвідоміших романів Агати Крісті. Фільм стане продовженням кінострічки «Вбивство у Східному експресі». Дивитись варто через досконалу детективну історію та відомий акторський склад (Ґал Ґадот та Кеннет Брана в головних ролях).

 «Розмови з друзями» Саллі Руні

Де придбати книгу: «Видавництво Старого Лева»

Коли прем’єра серіалу: впродовж 2022 на BBC Three

Саллі Руні — справжня літературна зірка сучасності. Всього у письменниці три романи, й всі вони стали бестселерами. «Розмови з друзями» — перший опублікована книга Руні. В центрі сюжету — двоє студенток із Дубліна. Вони кохають, розчаровуються, намагаються будувати кар’єру та дорослішають. BBC планують випустити 12 серій за романом «Розмови з друзями». 

Чому варто подивитись екранізацію? Щоб зрозуміти, в чому популярність Саллі Руні та як зараз живеться молодим людям. А поки чекаєте на екранізацію, можна переглянути серіал «Нормальні люди». Він також за романом Саллі Руні

 

«Пітер Пен та Венді» (за мотивами книг Джеймса Баррі)

Де придбати книгу: «Фоліо»

Прем’єра екранізації: протягом 2022 на Disney+

Історія про хлопчика, який не хоче дорослішати, стала класикою дитячої літератури. Про Пітера Пена зняли багато фільмів і навіть присвятили цілий сезон серіалу «Якось у казці». Там він, до речі, був головним поганцем сезону. Перший мультфільм про Пітера Пена з’явився у 1953 році від Disney та став дуже популярним. Тому в Disney вирішили зробити сучасну кіноадаптацію. Відомо, що основа сюжету не зміниться. Проте деталі екранізації поки тримають в секреті.

Чому варто подивитись екранізацію? Щоб по-новому поглянути на всім відому історію та згадати дитинство. До речі, Капітана Гака гратиме Джуд Лоу.

 

«На західному фронті без змін» Еріх-Марія Ремарк

Де придбати книгу: «Клуб Сімейного Дозвілля»

Прем’єра екранізації: середина або кінець 2022 на Netflix

Провідна тема творчості Ремарка — втрачене покоління. Мова йде про молодих людей, яким не вдалось адаптуватись до звичайного життя опісля війни.

У центрі сюжету юнак Пауль Боймер та його однокласники, які опинились на Першій світовій війні. Еріх-Марія Ремарк реалістично описує все, що відчуває людина на війні та що з нею відбувається.

Чому варто подивитись екранізацію? Аби нагадати собі, чому війна — це жахливо. А ще подивитись варто, аби оцінити рівень екранізації. Бо роман «На Західному фронті без змін» екранізовували в 1930 та 1979 роках.

«Сила» Наомі Альдерман

Де придбати книгу: «#Книголав»

Коли прем’єра серіалу: середина або кінець 2022 на AmazonPrime

«Сила» — це науково-фантастичний роман з елементами антиутопії. За сюжетом, жінки розвинули в собі суперсилу добувати струм зі своїх пальців. Впродовж роману, жінки захоплюють світ та стають домінантною статтю. Роман «Сила» вийшов у 2017 році та потрапив в топ улюблених книг Барака Обами.

Чому варто подивитись екранізацію? Аби зануритись в антиутопічний світ, де жінки здобули владу та встановили матріархат.

 

«Погані Хлопці» Аарон Блейбі

Де придбати книгу: «Vivat»

Коли прем’єра мультфільму: березень 2022

Серія коміксів Аарона Блейбі дуже полюбилась дітям. Адже в центрі розповідей не супергерої, а злодії. Так, це злочинне угрупування тварин заробляє собі на життя шахрайськими махінаціями. Проте в один момент вони хочуть стати хорошими. 

Чому варто подивитись екранізацію? Щоб підняти собі настрій та вкотре нагадати собі: завжди можна змінитись на краще. А ще, саундтрек до мультика — це пісня «Bad Guy» Біллі Айліш.

 

«Феміністки не носять рожевого» Скарлет Кертіс

Де придбати книгу: «Видавництво Старого Лева»

Коли прем’єра серіалу: кінець 2022 року

Збірка есеїв «Феміністки не носять рожевого» — це колекція есеїв від різних жінок, яких об’єднує фемінізм. Кожна з них розповідає про власний шлях та руйнує стереотипи щодо фемінізму.

Скарлет Кертіс анонсувала вихід серіалу за мотивами книжки. Відомо, що назва серіалу буде «Дівчата не можуть стріляти (та інша брехня)». Екранізація не повторюватиме есеїв, а лише доповнюватиме. За словами Скарлет Кертіс, кожен епізод матиме нову героїню та новий сюжет.

Чому варто подивитись екранізацію? Аби більше дізнатись про фемінізм та про жінок, які його творять. А також, аби зруйнувати стереотипи щодо дівчат (якщо такі раптом є).

 

«Школа добра і зла» Зоман Чейнані

Де придбати: «Ранок»

Коли очікувати на серіал: середина 2022 на Netflix

«Школа добра і зла» — це серія фентезі-книг для підлітків. За сюжетом, кожні чотири роки Директор школи Добра і Зла забирає двох дітей до себе на навчання. Одна дитина стає відьмою чи лиходієм, а інша — принцом або принцесою. Проте Софі та Агату переплутали місцями. Софі — природжена принцеса, проте опинилась вона в середовищі лиходіїв. І дівчата прагнуть повернутись на свої місця.

У Netflix запланували перший сезон серіалу. Проте, якщо він буде популярним, то його продовжать й екранізують цілу серію книг. Фотографії зйомок та акторського складу можна знайти тут.

Чому варто подивитись екранізацію? Щоб зануритись у фантастичний світ протистояння Добра та Зла.

 

«Коханець леді Чаттерлей» Девід Герберт Лоуренс

Де придбати книгу: «Видавництво Старого Лева»

Коли чекати на прем’єру: кінець 2022 на Netflix

Роман «Коханець леді Чаттерлей» роман вперше опублікували у 1928 році в Італії. З того часу твір неодноразово забороняли. Адже сто років тому тема жіночої сексуальності та невірності в шлюбі було забороненою. Роман «Коханець леді Чаттерлей» про жіночу чуттєвість, про пристрасне кохання поза шлюбом.

Восени минулого року на одному з офіційних акаунтів Nеtflix з’явилось повідомлення про зйомки фільму «Коханець леді Чаттерлей».

Чому варто подивитись екранізацію? Щоб порівняти її з однойменною кінострічкою від BBC, яка вийшла у 2015 році. А ще, аби зануритись у світ чуттєвості та почуттів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage