Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія

«Цю книжку саме готували до друку, коли я вже у своїй київській квартирі прокинулась уночі від вибухів. Від них тої лютневої ночі прокинулось багато українців. Ворог пішов наступом на Київ. Уже до вечора палали передмістя, українська військова техніка їхала вулицями — її було так багато, що гудіння не припинялося»

— з передмови авторки

Олена Захарченко написала цю повість ще кілька років тому, коли перебувала за кордоном та сумувала за рідним Києвом. Старий Лев видав книжку «Метро до Темного Міста» у 2022 році, коли повномасштабне вторгнення росії триває з лютого, а в наших містах вимикають світло за графіками. Розповідаємо про актуальність цієї повісті, перемогу добра над злом та різноманіття української міфології.

Про що повість «Метро до Темного Міста»?

Чи задумувались ви колись над тим, що приховують найтемніші закутки нашої столиці? Які таємниці розкриваються вночі? Хто оберігає місто від химер та пітьми?

Це захопливе фентезі про чотирнадцятирічного Марка. Він важко переживає розлучення батьків, має непорозуміння з мамою та полюбляє досліджувати закинуті будівлі та підземелля. Марко не вірить в потойбіччя та магію, принаймні поки.

Одного разу Марко пішов на день народження до свого друга. Там у лісі він відійшов від компанії й натрапив на загадкове створіння. Це був Демон Кирилівського кладовища, який передав Маркові послання, що Любаву зможе врятувати тільки Білий Панич.

З цього моменту Марко розпочинає вервечку пригод та досліджень. Виявляється, що існує Інший Київ з Чорними Гайдамаками, Демонами Хаосу, Семарглами, тролями та русалками. І це ще не увесь список магічних істот, які живуть по той бік Києва.

Іншому Києву загрожує небезпека — темні московські сили хочуть його знищити. Лихо нависло й над звичайним Києвом. Марко із друзями та магічними істотами стає на захист свого міста. Але чи вистоїть Київ? Чи зможуть головні герої перемогти пітьму та московитів?

Чому «Метро до Темного Міста» варто прочитати?

Як у повісті, наші міста також опиняються під ударами. Хоч в нас немає Демону Хаосу, але є російські ракетні удари та дрони, які нищать нашу країну. Спалюють лікарні, школи, житлові будинки та ціляться в електростанції.

У такі складні часи усім нам потрібно зберігати віру в ЗСУ та в перемогу добра над злом. «Метро до Темного Міста» додасть до ваших вечорів трішки світлої магії, перемог та впевненості у тому, що нам вдасться вистояти.

«Думаю, Чорні Гайдамаки зараз із нашими воїнами — відвойовують свою провину і б’ються за десятьох, кришать ворогів сотнями. Мабуть, під час повені на річці Ірпінь допомогла знищити російські танки саме Русалка-з-Лук’янківки. Вірю, що всі вони з нами».

— з передмови авторки Олени Захарченко

Для кого ця книжка?

На перший погляд, може здатися, що це підліткове фентезі. Втім, повість буде цікавою не лише одноліткам головного героя Марка. 

«Метро до Темного Міста» – це пригода, що відбувається в місцях улюбленого міста під час страшних випробувань і непевності. Це легка й водночас натхненна історія про наш із вами Київ. Про перемогу світла над темрявою, яка додасть сил та віри у наше майбутнє.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage