Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся

Книга – найкращий подарунок, правда? Ділимося книжковими підказками, що покласти під подушку й під ялинку дорослим.

Кетрін Райдер, «Поцілунок у Нью-Йорку»

Провести Різдво з рідними – усе, чого прагне Шарлот після болючого розриву з коханим, однак, через несприятливі погодні умови, її рейс до Лондона скасовують. В Ентоні – теж кепський день: його кидає дівчина просто серед натовпу в нью-йоркському аеропорту, а повертатися додому – не хочеться. Тож двоє випадкових незнайомців вирішують скористатися порадами з книжки «Забудьте своїх колишніх за десять простих кроків!» – щоб віднайти «нових» себе у романтичній мандрівці різдвяним Нью-Йорком.

Ґюдрун Скреттінґ, «Три чоловіки для Вільми»

Знайомтесь, Вільма Ваєрьод – самотня 35-річна вчителька гри на фортепіано. Вона не користується соціальними мережами, їсть насіння чіа замість бананів, а кожен її день схожий на попередній. Та одного дня спокійне, впорядковане життя Вільми перевертається догори дриґом – коли жінку несподівано навідують священник і судмедексперт, які повідомляють про смерть її батька та приносять стосик листів від нього. Чи не з цих листів вона дізнається таємницю свого народження, а головне – ким насправді був чоловік із накладними вусами Фредрік М. Сандвікс?

Террі Пратчетт, «Піраміди»

Фараон помер, хай живе фараон! Юний Тепік, вихованець анк-морпоркської Гільдії найманців, стає новим правителем невеличкого давнього царства Джелібейбі, а отже повинен звести розкішну піраміду для свого попередника. Проте найкращі родючі землі долини Джел уже зайняті цілими рядами усипалень, що вистрілюють уночі накопиченим за день світлом, а державна казна – спустошена. Тож чи впорається з цим завданням бідолашний Тепік? Адже, окрім будівництва піраміди, мусить дати раду ще й схибленим жерцям і одній дуже впертій служниці...

Люсі Фолі, «Список запрошених»

На мальовничому острові поблизу узбережжя Ірландії ось-ось розпочнеться грандіозне, сплановане до дрібниць весілля: елегантні апартаменти, вінтажне шампанське, величезний чотириярусний торт... Молодята Джулс й Вілл запросили тільки найближчих та найдорожчих людей. І хто б міг подумати, що в розпал ідеального святкування, відразу після того, як розріжуть торт, станеться загадкове вбивство, а всі гості опиняться замкненими на острові, охопленому штормом...

Бен Елтон, «Знову й знову»

1 червня 1914 року, Константинополь, Галатський міст. Сюди прибуває відставний капітан британської армії та фаховий шукач пригод Г’ю Стентон, а саме… з майбутнього! Скориставшись відкриттям Ісаака Ньютона, яке той заповів оприлюднити через століття після його смерті, Стентон прагне запобігти великій страшній війні, що зруйнує європейську цивілізацію та забере сотні мільйонів життів. Війні, яку розпочне один-єдиний постріл... Та чи зможе інший постріл врятувати ціле ХХ століття і перетворити його в Золотий Вік?

Юля Смаль, «Вибухова історія людства»

Достеменно невідомо, коли людина спричинила перший вибух, тож ми можемо тільки припускати, що відколи навчилася використовувати вогонь. Винайдення пороху, сірників, грецького вогню, динамітів та вогнепальної зброї, а також бойових отруйних речовин і ядерної бомби – як у результаті тривалих експериментів, так і завдяки збігу випадкових обставин – назавжди змінило та продовжує змінювати життя на нашій планеті. Тож що буде далі у вибуховій історії людства – залежить тільки від нас.

Мар’яна Савка, арт-нотатник «Мій квітучий рік. 2022»

Цей креативний щоденник вийшов з-під пера та пензля головної редакторки та співзасновниці «Видавництва Старого Лева», української поетеси і письменниці Мар’яни Савки. Сторінки планувальника прикрашають поетичні рядки та ніжні квіткові акварелі. Нотатник допоможе правильно планувати справи на щодень, даруючи натхнення, позитивні емоції і сонячний настрій протягом усього 2022 року.

Богдан Гаврилишин, «Залишаюсь українцем»

Хлопчик із карпатського села, а згодом канадський лісоруб, що став видатним економістом, меценатом, суспільним діячем та радником кількох президентів України – це все про Богдана Гаврилишина, котрого вважають одним з найвідоміших українців у світі. Він любив життя, вірив у людей і вмів змінювати світ навколо, керуючись девізом «Думати глобально, діяти локально». «Залишаюсь українцем» – це книга спогадів про злети і падіння, наполегливу працю та приголомшливий успіх великого патріота, яка надихає і мотивує до свідомого, активного творення власного майбутнього, а також піднесення міжнародного авторитету Української держави.

Ян Гайдн Сміт, «Коротка історія фотографії. Ключові жанри, роботи, теми і техніки»

Фотографія може відображати світ, наче дзеркало, або ж вишукувати щось у самих його глибинах, досліджуючи всі тонкощі людської психології та емоцій. Вона здатна зафіксувати швидкоплинний момент і позначати повільний плин часу... За період свого майже двохсотрічного існування фотографія розвинулася швидше, ніж будь-який інший вид візуального мистецтва: від ранньої камери-обскури до сучасної цифрової однооб’єктивної дзеркальної камери. Ця книжка – про захопливу історію фотографії, а саме про жанри, стилі, митців та п’ятдесят світлин, які справді змінили світ.

Богдан Логвиненко, «Ukraїner. Країна зсередини»

Це видання є результатом авторсько-волонтерської роботи понад трьохсот людей, згуртованих відомим популяризатором мандрів Богданом Логвиненком. За їхніми плечима – три роки досліджень, які тривали з літа 2016-го до зими 2018-го року, та сотні тисяч кілометрів, пройдених усіма історичними регіонами України. У книзі зібрано особливі історії (не)пересічних людей та місць, які надихають, зворушують, дивують, показуючи Україну з незвичного ракурсу. Усі розповіді також містять QR-коди, зчитавши які можна переглянути репортажі у відеоформаті – на офіційному сайті Ukraїner’а.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage