Stary Lev Logo

Курінська Анастасія

Найвидатніші місця, історичні постаті та символи Києва вишикувалися у «Книжечці-мандрівочці. Київ», яку написали Ірина Цілик, Ірина Тараненко, Марта Лешак та Марія Воробйова, в алфавітному порядку, аби познайомити юних дослідників зі столицею України.  

«Чи можна справді притлумити красу і силу цього героїчного і життєлюбного міста? Хіба революції, війни та інші потрясіння здатні похитнути погляд Оранти в Софійському соборі чи бажання киян грати в шахи у парку або танцювати в метро? Хіба добрі духи всіх лисих гір і підземель цього міста не бережуть вже тисячі років його таємниці?», — саме з таких риторичних запитань команда «Книги-мандрівки» розпочинає оповідь, котра знайде місце у ваших серцях.

Авторки видання подають інформацію цікаво й коротко, проте не оминають важливих деталей, які руйнують стереотипні уявлення та та нагадують про значимі події. Читач дізнається, звідки насправді походить князь Кий, чому Золоті ворота не можна назвати автентичною пам'яткою, а також довідається про перипетії з активістами та новобудовами й декомунізацією Батьківщини-матері.

Матеріал адаптовано: про трагедії у Бабиному яру, так само як і про причини появи Алеї Героїв Небесної Сотні, чи стіни пам’яті на Михайлівському, розповідають як про важливі для Незалежності України події. Їх зображено не як трагедію, а як частину історії спротиву, котрий є необхідним для збереження нації.

%D1%801.png

Окремий уклін цілій команді ілюстраторів: Марті Лешак, Ірині Жук, Анні Плотці, Ірені Король та Марії Філіпчук. Їм вдалося зробити цю подорож ще захопливішою.

%D1%802.png

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage