Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Війна – це завжди біль, страждання, руїни і часто втрата дому. Рятуючись від військових дій, багато українців змушені були покинути свої домівки та шукати прихистку в інших містах чи країнах, адаптуватися до нових людей і будувати власне гніздечко затишку і безпеки у новому місці.

Сьогодні у нашій добірці – кілька книг, в яких також звучить тема війни, переселення, пошуку безпечного місця чи навіть нової домівки.

«Лінія термінатора» Тетяна Стрижевська

Герой цієї книги – підліток Борис, чиє життя змінюється в одну мить – він втрачає все, що любив, через війну на Сході України. Хлопець опиняється в Києві, куди тікають його батьки, які навіть не питали хлопця, чи хоче він їхати. Йому доводиться вчитися жити спочатку, звикати до нового дому, знаходити нових друзів, дорослішати, закохуватися, змінювати світогляд…

«Абрикоси зацвітають уночі» Оля Русіна

Головна тема цієї книги – життя під час війни. Вона розповідає про хлопчика Устима, що разом з родиною проживає у містечку неподалік від окупованого Донецька та лінії фронту. Він вчиться жити у новій реальності: з замінованими полями поряд із домом, рідними, що полишили свій дім, та вибухами, що час від часу змушують усіх ховатись до підвалів. Але разом з тим це історія про добро, допомогу іншим та про життя, яке триває попри все.

 

«Мирослава та інші з нашого двору» Ольга Купріян

«Мирослава та інші з нашого двору» — це історія життя одного двору та його мешканців. Юні Микита, Мирослава та інші герої книги живуть звичним життям, гуляють у дворі та спостерігають за сусідами, вчаться заробляти свої перші гроші, грають в ігри... А ще проживають разом усі радощі та сум. Серед багатьох тем у книзі, на її сторінках зринає і тема непростого життя переселенців.

 

«Детективи з Артеку. Таємниці Кам’яних Могил» Андрій Бачинський

Це пригодницька історія є продовженням першої книги, події якої відбувалися у кримському «Артеку». Однак пишучи після 2014 року та окупації Криму, автор переніс своїх героїв Оленку, Антона, Сашка і Сергія в інше місце. Втім, тут на них теж чекає чимало пригод, таємниць та викликів! Дітям доведеться знайти скарб, врятувати тата Оленки, який опинився в небезпеці, і при цьому зберегти дружбу.

 

«Магнетизм» Петро Яценко

«Магнетизм» – це тонке сплетіння суворих реалій та магічної історії. У романі йдеться про два міста – Київ та Донецьк. Власне, дія книжки починається в окупованому Донецьку, з якого головна героїня Марія на прізвисько Гайка тікає у столицю. Проте й Київ не приймає Гайку з розкритими обіймами, дівчині доводиться багато пройти, подолати не один химерний виклик та відкрити чимало таємниць, аби потоваришувати з містом.

 

«Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму» Наталя Гуменюк

Це збірка репортажів з Криму, куди журналістка Наталя Гуменюк їздила упродовж 2014 – 2019 років. Їздила, щоб розповісти непрості історії — про те, як кардинально змінилось життя кримчан після 2014 року, про те, як хтось із них тепер живе в окупації, а хтось — просто в іншій країні. У її книжці — історії кримських татар, громадських активістів, правозахисників, студентів, пенсіонерів, військових та загалом людей із різними політичними поглядами. Ця книжка є справжнім голосом анексованого Криму, його багатоголоссям, в якому окремі розповіді творять єдину спільну історію, яка ще не завершилася.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage