Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Віра Карпінська

Бути митцем та мисткинею – це дуже відповідально й дуже унікально. Але неможливо придумати щось абсолютно нове. Все наше мистецтво – це трансформація, переосмислення й досвід того, що вже було. Саме тому так важливо шукати те, що нам відгукнеться у чомусь чужому. Зібрали для вас, митців та мисткинь, книги, де ви зможете шукати, дізнаватися й надихатися.



«Коротка історія мистецтва» С’юзі Годж й «Коротка історія фотографії» Іан Гейдн Сміт

Ці книги схожі між собою за стилем та концепцією викладу інформації. А ще вони чудові візуально, або ж як без візуалу у книгах про мистецтво й фотографії.

У «Короткій історії мистецтва» укладачка коротко розповідає про західне мистецтво, починаючи з первісних часів й закінчуючи сьогоденням. Також ця книга може бути хорошим провідником-початківцем у знайомстві з течіями, жанрами, напрямами, головними діячами й діячками течій, напрямів й жанрів. Одним словом, розкласти по поличках тони інформації, в яких так легко загубитися, побачивши лише всі ці -ізми.

З «Короткою історією фотографії», яка має продовження «ключові жанри, роботи, теми й техніки», трохи легше в тому плані, що фотографія з’явилася от тільки у ХІХ столітті. Але тим не менш, жанрів, технік й фотографів до сьогодні назбиралося чимало. Тому книга позиціонується як вступ до історії фотографії й пропонує також структурувати ці тони інформації у наших головах. А ще – надихнутися роботами інших та створювати свої чудові світлини.

 

Серія книг: «Це Далі», «Це Ван Гог», «Це Воргол», «Це Моне», «Це Караваджо», «Це Маґрітт»

Ця серія особлива тим, що доступною мовою та яскравими ілюстраціями розповідає про найвідоміших світових художників. Вона ідеально підійде і для тих, хто пише історії, і для тих, хто малює історії. А ще серія приклад того, як переказати життя відомої людини без надмірної величі й перебільшення, а навпаки – показати, якою людиною був той чи інший митець, з якими проблемами зіштовхувався, як влаштовував своє життя.

Митці серії – це представники різних течій, напрямів та часів, тому це також можливість дізнатися більше про історію мистецтв, закцентувавшись на біографіях окремих художників.  

 

«Кобилянська від А до Я» Світлана Кирилюк

Ще одна серія книг, де в абетковому форматі розкривається біографія українських культурних та громадських діячів й діячок. Книга варта уваги як і текстом, так й ілюстраціями від українського ілюстратора Івана Шкоропада. Під кожну букву розкривається не тільки якийсь важливий факт із життя Ольги Кобилянської, а й доповнюється візуально. Тому на замітку для творчих особистостей, як поєднувати текст із зображеннями, щоби не перевантажувати одне чи друге.

 

«65 українських шедеврів. Визнані й неявні» Діана Клочко (Видавництво: ArtHuss)

Важлива книга для кращого розуміння українського мистецтва. У книзі зібрані важливі твори та митці й мисткині. Окрім того, мистецтвознавиця Діана Клочко до кожної картини дає розгорнутий текст, де пояснює особливості, вагомість кожного твору, звісно, не без біографічних деталей. Також авторка пояснює, чому кожна з цих робіт має таке важливе значення у нашому мистецтві та культурі і як впливає на формування сучасності.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage