Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бабкіна Катерина

Уявіть собі величезну волохату істоту з такою теплою шерстю, що біля неї починає танути сніг. Це не снігова людина, не єті й не жодна з відомих досі істот. Це загадковий сніговий тепл! Саме його дитинча знайшов у старому басейні Мік із друзями — герої нової дитячої книги Катерини Бабкіної.

Повість «Сніговий тепл» із затишними ілюстраціями Євгенії Гайдамаки вже друкують, тож зовсім скоро вона потрапить до маленьких читачів. А поки всі ми чекаємо, дізнаймося про книгу більше від самої авторки!

***

Якщо чесно, кожного разу, коли настає зима, за винятком тих років, коли проводила її здебільшого десь в тропіках, я так мерзла, що уявляла собі умовного снігового тепла — когось дуже-дуже великого, м’якого, від кого так і пашить теплом. Напевне, ще з дитинства. З роками уявлення це оформилося в таку-от істоту, таємничу, велетенську, невідому. Я, до речі, уявляю собі тепла не зовсім таким, як намалювала його Женя Гайдамака!

Що ж до історії маленького Міка, його мами та його друзів — вона почалася з намагання оформити якусь ненав’язливу розповідь про дітей з різних соціальних прошарків і різних умов, які можуть об’єднуватися, дружити, розважатися разом, і це класно, але й про те, які складнощі при цьому можуть виникати в самосприйнятті цих дітей та їхніх батьків чи мам, і що можна зробити, щоби їх не виникало.

Ну й друга тема, яка віддавна мене цікавить і з якою я працюю більше в дорослих текстах — це тема відповідальностей, які часто дорослі, котрі не вивозять свого життя, травм, складнощів тощо, перекладають на дітей.

В ідеальному світі дорослі мають залишатися дорослими і розрулювати свої біди без участі дітей, але не завжди можуть, а діти мають завжди знати, що про них подбають, світ до них привітний і добрий і все буде гаразд, але так не завжди виходить.

Всі ці історії в один момент об’єдналися в повість про Снігового тепла і закінчилися Різдвяним дивом — бо чим іще складні речі мають, скажіть, закінчуватися? :) Окрім того, я писала цю повість в непростий період свого життя, і вдячна їй можливості триматися за оповідь, коли було складно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage