Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Сантана Суперклаус» від самого початку була особливою книгою. Робота над нею почалась в серпні, в Києві стояла неймовірна спека, і я отримала листа від «Видавництва Старого Лева» з пропозицією ілюстрування різдвяної історії про хранительку найчарівнішого зимового свята. З канарками, мармозетками, сонячною Бразилією і, звичайно, магією. Бразилія і Різдво, зимовий настрій і канарки? Такий виклик я не могла пропустити і наш спільний шлях з пані Кукуклаус розпочався майже негайно. 

Тому з середини серпня і до кінця жовтня я майже увесь час проводила в спілкуванні зі Славою, і це було прекрасно — наші брейншторми, пошук цікавих рішень для ілюстрацій, і особливо розробка персонажів. Це було приблизно так: я робила вранці двійко-трійко скетчів, завантажувала їх в спільну папку, а вже через декілька годин отримувала сповнене емоцій і купи інших ідей повідомлення від Слави, після чого ілюстрація вирушала на затвердження до редакторського складу. Хочу зазначити, що в кожному такому повідомленні було таке море підтримки, що це неможливо описати. Це надавало мені наснаги і натхнення для роботи, за що я не втомлююся дякувати.

Може здатися, що усе було дуже легко, але ж ні. Наприклад, перед тим, як Сантана стала такою, якою її побачить кожний читач, ми перебрали з десяток різних бабусь, кожна зі своїми родзинками, особливим зовнішнім виглядом, хоч окрему книгу про них пиши. Але коли я надіслала останній зі скетчів, то Слава одразу сказала, що це воно, і це було справді так, бо тепер головну героїню годі й уявити іншою. А ось Руперт одразу припав до душі абсолютно усім, та ще й став улюбленим персонажем нашої редакторки Анастасії. 

Також цікавим було обирати сюжети  маленьких ілюстрацій для початку розділів книги. Це треба було робити так, щоб кожна з них відображала якусь деталь сюжету і в той же час створювала інтригу, була смішною. Це дуже крута розминка для уяви.

Кожен ілюстратор скаже, що це велике щастя, коли у вас з автором стається конект і ви розумієте одне одного майже інтуїтивно. У нас сталося саме так і мені здається, що книга не вийшла би такою атмосферною і магічною, якби ми не спіймали цю хвилю. Адже як зазначає сама Слава, «Сантана Суперклаус» — це про Любов. Саме такою вона і вийшла — сповненою любові, магії і наскрізь пронизана духом Різдва. Я дуже сподіваюсь, що вона знайде місце у серці кожного.



Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage