Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Гадаєте, маленьких читачів можна зацікавити лише пізнавальними книжками про комах і птахів, про життя в минулі геологічні епохи або про космічні дива? У своїй новій книзі «Космічні пухнастики вчать українську» Леся Мовчун розповідає про мову так захопливо, що діти неодмінно захочуть дочитати книжку до кінця! Завдяки цій книжечці, написаній у формі коротких пригодницьких історій про кумедних друзів-інопланетян, батьки зуміють дохідливо розтлумачити дітям складні мовні поняття, а вчителі зможуть образно й цікаво пояснити учням програмні теми. 

Книгу доповнюють чудові малюнки Наталії Кудляк. Ілюстраторка розповідає про художнє оформлення книжки:

Книжка «Космічні пухнастики вчать українську» поєднує в собі два світи, що дуже гарно прослідковується в назві. Перший — світ фантазії, по доброму химерних та веселих істот Чуха та Пуха. Другий — світ української мови, її простих та складних правил та винятків. Це надзвичайно цікавий формат книги і моїм завданням як ілюстратора було візуально поєднати ці світи. Щоб через веселих та фантастичних персонажів малому читачу було цікаво досліджувати кожну сторінку книжки та охочіше вивчати українську мову. 

Я намагалась зобразити головних космічних героїв — Чуха та Пуха, веселими, трішки кумедними та дуже допитливими. Яскраво передати як їхній зовнішній вигляд так і характер. У розмаїтті поз та ракурсів я намалювала Пуха 54, а Чуха аж 63 рази. Крім космічних героїв у книжці є діти — Матвій та Оля, які й знайомлять прибульців із рідною мовою. Загалом книжка вийшла яскрава та динамічна, навіть трішки пригодницька. Кожен розворот містить одне чи два нових правила, які підкріплені тематичною ілюстрацією та іншими дотичними атрибутами.


Мені хотілось зробити книжку максимально живою та легкою для сприйняття, тому крім основних героїв я доповнила її всякими цікавинками, як от, невеликими лінійними піктограмами, які супроводжують текст. Також деякий важливий текст я писала від руки, як у шкільному зошиті.

На сторінках книги є бонус — розворот з ілюстрованою абеткою, це моя окрема любов, тут я зобразила багато цікавих та харизматичних персонажів. 


В книжці є багато моїх улюблених розворотів, але мабуть най най (крім абетки звісно) є перший розворот, де відбувається знайомство із персонажами. Можливо, тому що він вийшов вдалим та характерним, а можливо тому що він у мене асоціюється із початком роботи над проєктом і з відчуттям того що я створюю новий дивосвіт, який буде жити в новій книжці. І сподіваюсь вам, як і мені, сподобається цей світ, бо він справді цікавий та пізнавальний. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage