Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Руді і Чумацький Шлях» — нова поетична збірка письменника Григорія Фальковича, на сторінках якої — історія про пригоди симпатичного джек-рассел-тер’єра. Песик Руді все життя мешкав у Києві, та на початку війни з усією родиною Григорія Фальковича переїхав на Захід країни, у місто Коломия. Песик по-своєму, по-собачому, переживає війну: під час тривоги біжить в укриття, радіє відбою, підтримує людей довкола, дивиться телевізор, гуляє із господарем вулицями старовинного міста, розмірковує над непростими життєвими проблемами, мріє про перемогу і мир. Зворушлива у цій книзі не лише історія про вимушені мандри песика Руді, а й малюнки художниці Ірини Потапенко. Про них — у розповіді ілюстраторки.

«Одного ранку мені зателефонував український поет Григорій Фалькович і запропонував проілюструвати його вірші про песика Руді. Ці вірші дуже зворушливі. Вони розкривають тему війни через думки маленького собачки, через його бажання допомогти людям, захистити їх та підтримати.

Я дуже люблю малювати тварин. У мене у самої 2 великі собаки та 4 коти, яких я постійно малюю. І мені здається, я розумію почуття та страхи тварин.

Коли я почала малювати Руді, то мені було цікаво вигадувати додаткових персонажів та деталі. Наприклад, я намалювала кита, який летить в небі над містом Коломия, а на його спині розташувалися душі загиблих тварин. В цій книжці Руді теж подумки літає у небі з голубами, йому часто сняться сни. І я намалювала його у польоті. Ще він мріє нагодувати собак, які постраждали в окупації. І я намалювала його мрію.

Сподіваюся, що вірші Григорія Фальковича та мої малюнки допоможуть людям трепетніше ставитися до тварин, не забувати про них і піклуватися в цей нелегкий час».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage