Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжка-абетка «Кобилянська від А до Я», що розповідає дітям та дорослим про життя, творчість та пригоди Ольги Кобилянської – це майстерне поєднання тексту та яскравих тематичних ілюстрацій. Кожне зображення наповнює яскравий факт про відому українку не менш яскравими барвами. Про те, як створювалось візуальна частина книги, про кольори та стилістику розповідає ілюстратор та арт-директор «Видавництва Старого Лева» Іван Шкоропад.

***

Я почав працювати над книжкою на початку 2020 року. Спершу збирав матеріали, продумував стилістику та накидував систему розворотів. У процесі роботи стилістика спрощувалась, ставала дедалі виразнішою. Головним завданням для мене було зробити книжку максимально цілісною, дотримуючись стандартних підходів у верстці, без обтікання тексту по формі та інших візуальних прийомів, щоб забезпечити максимально комфортне читання, враховуючи, що тексту було досить багато. Довелось розробити сім стилів в ієрархії тексту: Літера алфавіту, заголовок, визначення заголовка, основний текст, акценти в тексті, цитати Ольги та звернення авторки. Тільки після цього вдалось досягнути такої структури верстки, яка б могла найкраще розкрити суть книжки та сприяти комфортному читанню. У книжці є сорок цитат Ольги Кобилянської, і кожна з них позначена особливим графічним символом, які лягли в оформлення звороту обкладинки.

В основі оформлення буковинська орнаменталістика, елементи характерного художнього різьблення з дерева на приватних будинках Буковини та місць, де жила і працювала Ольга Кобилянська. Стилізовані портрети перегукуються з графічними елементами оформлення. Також хотілось зробити книжку яскравою з використанням обмеженої кількості відкритих, чистих кольорів.

Більшість вихідних фотографій, які потрапили в книжку, були чорно-білими, тож я вирішив колоризувати їх, аби в контексті яскравих кольорів вони не сильно контрастували, а навпакикраще вписувались в загальну картину. Особливу атмосферу книжці додає шрифт Дмитра Растворцева «KyivType». Він ніби підкреслює сильний, вільний, український характер Ольги.


Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage