Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Хвостаті безхатьки. Книжки про безпритульних і загублених тварин
Скільки б років вам не було, але точно -надцять разів ви проходили повз покинутих на вулиці тварин і серце стискалося з жалю, неодноразово прохали у батьків завести кота чи песика. І, мабуть, якщо й не брали під опіку хвостатих безхатьків, то точно виносили чотирилапим щось смачненьке. Тварини, підібрані на вулиці, не одразу знатимуть правила поведінки у новій домівці, але вони стануть найвідданішими і найщирішими друзями для всієї родини. У добірці — кілька зворушливих історій про покинутих чи загублених котів і собак та практичний порадник від Лариси Денисенко для сімей, які збираються завести пса. (Всі тексти перевірені на першокласниці, прочитані і залюблені кілька разів).
 
Усміхаки обкладинка
Тираж закінчився
«Усміхаки» Лариса Денисенко («Видавництво Старого Лева»)
9+ років
 
Кожне рішення починається з відповідальності, і якби настільною книгою батьків та дітей були «Усміхаки» — книжка-порадник досвідченої собачниці й правозахисниці Лариси Денисенко, то залишених тварин стало би значно менше. Авторка пояснює, скільки клопотів додасться при появі домашнього улюбленця, й ділиться власним досвідом.
 
Так, із собакою весело й цікаво, він любить гратися, гуляти, віддано заглядати в очі, але за ним треба прибирати, регулярно водити до ветеринара, постійно вигулювати, вчити команд і дотримуватися певних правил. Це не тимчасова розвага, а член сім'ї, який проживе з вами все своє життя.
 
Перш ніж завести домашню тваринку, кожній родині варто усвідомлено підійти до справи і прочитати дотепну й корисну книжку «Усміхаки» (інакше є загроза стати власником злюкиJ).
 
«Історія, яку розповіла Жука» Грася Олійко («Видавництво Старого Лева»)
3+ років
 
«Мене звати Жука. У мене чотири лапки, пухнастий хвіст і чорний ніс. Я живу на заправці біля дороги» — з перших рядків найменші читачі співпереживають цуценяті та його братику. Українська ілюстраторка та віднедавна письменниця Грася Олійко від імені собаки Жуки безпосередньо і щемко описує життя двох хвостатих безхатьків на заправці, потім у сніжному лісі і згодом у справжній родині. Текст гармонійно доповнюють авторські ілюстрації — тут багато деталей та емоцій, дітям цікаво розглядати персонажів, зміну пір року і, врешті-решт, затишний дім, «де тебе люблять» свої люди. Це неймовірне видання у прекрасному оформленні, моментами смішне, моментами сумне й дуже-дуже щире.
 
«Котохатка» Галина Вдовиченко («Видавництво Старого Лева»)
3+ років
 
Ще одну соціальну історію  про чотирилапих пропонує письменниця Галина Вдовиченко, яка «опікується» цілою ватагою вусатих розбишак на сторінках мегапопулярної серії книг «36 і 6 котів». «Котохатка» – передісторія цієї трилогії, читачі-школярі впізнають кошенят звідти, які ще маленькі й безіменні, а потенційні котофанати познайомляться із частиною бешкетної компанії, що згодом зустрінеться з тридцятьма дорослими вуличними котами.
 
Першого сніжного ранку шестеро безпритульних малявок зустрічається на порозі крамниці в черзі за молоком від щедрої продавчині. Дотепні діалоги, веселі розваги й мудре котяче рішення збудувати хатку зі снігу змушують заслухатися навіть найбільших непосид. Ілюстрації Наталки Гайди чудово передають характери грайливих тварин, тож діти будуть їх довго роздивлятися й повертатися до історії ще і ще.
 
«Олівер і Патч» Клер Фрідман і Кейт Гіндлі (видавництво «ПЕТ»)
3+ років
 
Олівер переїхав у велике місто, йому самотньо і сумно за друзями, зеленими полями і старою домівкою. Одного дощового дня він зустрічає загублене цуценя і вирішує, що не можна його лишити серед вулиці. Так у хлопця з'являється перший друг на новому місці, їм весело і цікаво разом, та хлопчик розуміє, що десь за Патчем сумує справжній власник.
 
Книжка-картинка популярної британської письменниці Клер Фрідман, яка несподівано для себе опинилася в дитячій літературі, – це про емпатію, піклування і чесність. Коли ти готовий ділитися і відчувати іншого, нові друзі обов'язково з'являться.
 
«Неро Корлеоне. Історія одного кота» Ельке Хайденрайх (видавництво «Nebo Booklab Publishing»)
9+ років
 
Неро Корлеоне – харизматичний котяра, не зовсім безпритульний, бо народився на італійській фермі, але все ж сам собі господар. Він поводиться як справжній мафіозі, тримає у страхові всю округу, влаштовує бійки, погрожує старому псові і змушує курей платити данину: віддавати в день по яйцю.
 
Але якось кіт зачастив до подружжя з Німеччини, яке проводило літо у сусідній садибі, і так між ними зав'язується дружба. Так у Дона Корлеоне з'являється любляча сім'я і справжній дім.
 
Це дотепна й філософська історія про незвичайну долю чорного забіяки, якому вдалося не лише завоювати світ довкола себе, а й серця тих, хто прочитав книжку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage