Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бутенко Анна

«Усе вдається, якщо є бажання. Варто добре поміркувати над цим»

Томас Едісон

Чи готові ви до вибуху емоцій та вражень під дією історій про видатних людей, описаних у «Енциклопедії неуків, бунтівників та інших геніїв»? Книга просто оживить закамянілі образи геніїв й розповість факти, про які ви, можливо, мало чули або і зовсім не здогадувалися.

«У словниках і музеях бачимо сивочолих класиків із повними кишенями чеснот. Однак кишені бувають дірявими».

Чого ж більше у характерах відомих людей: геніальності і праці чи неуцтва і везіння? У книзі опрацьовані біографії видатних художників, політиків, правителів, винахідників, акторів та багатьох інших. А також їхні листування, історичні документи. Цікавезна книга для кожного читача! Єдине про що маю попередити вас заздалегідь – ви не захочете відірватися від читання енциклопедії. А короткий екскурс у глибини геніальних постатей почнемо з…

Александер Ґрем Белл

Винахідник, без якого не уявляє сучасного життя кожен із нас. Белл винайшов телефон. Хто б міг подумати, що хлопчина, який не любив ходити до школи, погано вчився і єдине, що любив – це слухати звуки навколишнього світу, увійде в історію? А йому вдалося! Звичайно, не без долі випадку: мав погані стосунки з батьком, з яким і побився об заклад, що створить машину, що говорить. Довелося постраждати коту, телячій гортані, а також багато разів асистувати Ґрем Беллу при проведенні хірургічних операцій (щоб збагнути анатомічні таємниці мовлення). Потім ще закохатися Беллу в глуху дівчину. Але все не дарма, і згодом все-таки винайти телефонний апарат та стати відомим на увесь світ. Еврика!

Оноре де Бальзак

Ви не можете написати малесенький твір або опис до чогось? Та у вас просто нема навязливої ідеї і сильного бажання писати, як у Оноре де Бальзака. Фахівці критикували перші твори письменника, але йому ніщо не завадило написати геніальну «Людську комедію», цикл якої складається з 95 романів і з 2000 персонажів. Шедевр за змістом і формою, скажу вам.

Наполеон Бонапарт

Видатний правитель Франції, що в дитинстві не любив геометрію, але це не завадило йому змінити геометрію всієї Європи у 1802-1815 рр. Не вистачить паперу, щоб описати всі заслуги Бонапарта: розробив Цивільний кодекс Франції, заснував спеціальні навчальні заклади, що готували майбутніх державних діячів, був активним політичним діячем. У всіх справах допомагав характер Наполеона: лідерський, наполегливий, впертий, завжди і у всьому бути першим. Коли йому у дитинстві наказали стати навколішки, щоб поїсти, обурився, сказавши, що зробить це лише перед Богом. Чому? Бо Бонапарт – людина, і цього досить, щоб не терпіти принижень.

Джузеппе Верді

Італійський композитор, що виступав по всій Європі. Романтик і драматург, який створив блискучі опери «Ріголетто» (за Гюго), «Травіата» (за мотивами «Дами з камеліями» О. Дюма) та інші. Мовчазний, відлюдькуватий і гарячкуватий хлопчина, що самостійно і наполегливо вчився грати на органі самотужки. Не мав, як і багато з геніїв цієї книги, чудових результатів навчання у школах, але в той же час став політичним діячем своєї країни та працював на покращення її долі у світі.

Леонардо да Вінчі

Геній епохи Відродження! Що тут ще додати? Чи знали ви, що був цей всім нам відомий митець з невеличкого села в Італії? Мати – проста селянка, Леонардо – позашлюбна дитина з нелегким дитинством. Леонардо да Вінчі був дуже примхливим і неврівноваженим, але ж наскільки геніальним! Його «Джоконда», «Таємна вечеря» (яку виконував нетрадиційними матеріалами), «Пейзаж Санта Марія делла Неве» (перше велике полотно художника, що просто світиться красою і світлом) – просто епохальні картини.

Людовико Сфорца навіть казав Леонардо да Вінчі таке: «Якщо твоє тіло відповідає твоєму розумові, то ти з іншого світу. Твоя слава шириться, як той хліб у руках дітей».

Леонардо да Вінчі малював унікальні картини своєю манерою дуже довго. Наприклад, «Мадонну у скелях» він писав 25 років, але ж чи не вартує ця картина часу того очікування? Переконайтеся і ви!

Александра Девід-Неель

Так-так, геніальні жіночі постаті також не рідкість. Александра Девід-Неель яскравий цьому доказ. Письменниця, оперна співачка, філософиня-східознавчиня, журналістка-феміністка, дослідниця. Також стала першою людиною Заходу, котра потрапила до заповітної Лхаси у Тибеті, подолавши пішки багатокілометрову відстань через Гімалаї. Обов’язково прочитайте більше про долю цієї жінки у «Енциклопедії неуків, бунтівників та інших геніїв». А також про: Сашу Гітрі, Олімпію де Гуж, Клода Дебюссі, Агату Крісті, Андре Мальро, Жака Таті, Франсуа Трюффо та багатьох інших.

Книга настільки цікава та багатогранна, що читання неодмінно принесе вам задоволення та користь. А до того ж розкішне оформлення енциклопедії додасть приємних годин у компанії з такою книгою! Пірнайте скоріше у глибини геніальності, що вже стала історією.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage