Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вдовиченко Галина

«Це видання – концентрована збірка історичних фактів, цікава і допитливим дітям і дорослим», — Галина Вдовиченко про книгу «501 факт, який треба знати з… історії України»:

  

Вкотре переконуюся в тому, наскільки кожен з нас особливий і неповторний, і як ми часом мало знаємо одне про одного. З івент-менеджеркою Видавництва Старого Лева Анною Шиманською ми разом провели чимало книжкових презентацій та зустрічей з читачами, і щоразу я відзначала її високу професійність, відповідальність та пунктуальність. І що не менш важливо, її суто людські якості, які начебто не мають безпосереднього стосунку до роботи, але насправді є безцінними у співпраці.

Коли ми весною і літом 2022 року готували і проводили з Анною онлайн-зустрічі «На своєму місці. Розмови про війну та перемогу» — з письменниками, ілюстраторами, перекладачами… — я  сказала Анні, що хочу наприкінці цього проєкту взяти інтерв’ю у неї, саме як у менеджерки цієї серії зустрічей. Але затягнули у вир інші події… Якби ми це зробили, я б ще тоді довідалася, що Анна працює над книжкою, і що вона є історикинею за фахом. І що співавтором майбутньої книжки є її чоловік Андрій Шиманський, історик і музейник.

З початком нового етапу війни, майже готова книжка подружжя Шиманських потребувала суттєвого доповнення важливим розділом. І ось вона нарешті вийшла, ця книжка, у Видавництві Старого Лева – «501 факт який треба знати з… історії України».

Це видання – концентрована збірка історичних фактів, цікава і допитливим дітям і дорослим. Величезної роботи потребував відбір фактів. У результаті нове видання суттєво поповнило різноманітну за жанрами літературу з історії України, на яку саме тепер відчувається особливий попит.

Перш за все я погортала книжку, знайомлячись із нею. Перевірила присутність деяких важливих згадок.

Бучач, Пінзель. Так, є інформація про Бучацьку ратушу.

Українське містечко Нью-Йорк на Донеччині. Є така згадка.

Початок анексії Криму наприкінці лютого 2014 року. Звісно, є такий факт, його неможливо обминути.

А тоді почала читати книжку спочатку… І тепер рекомендую усім.

Наприкінці книжки є покажчик, за яким можна визначити, чи є у збірці певна інформація. Підсилюють фактаж фото з різних джерел і чудові ілюстрації Ярини Мозіль.

А от ще таке виникло запитання: чому у назві є три крапки? Мабуть, будуть книжки не лише з історії України? Можливо, перша частина «501 факт, який треба знати з…» щоразу матиме інше продовження? «…з історії живопису України», «…з історії музики України». І таке інше, таке інше. Хотілося б, щоб це була серія книжок.

 

Галина Вдовиченко

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage