Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур

Книга Марини Макущенко «Дракон у дитсадку» — по-справжньому унікальна. Це видання для наймолодших читайликів розповідає про дівчинку Ею, якій настав час піти в дитячий садок. І йде вона туди не сама, а з улюбленим іграшковим драконом! Переживання перед новим досвідом, адаптація в дитсадку і знайомство з друзями, веселі і повні розваг будні — усе це буде впізнаваним і захопливим для діток. А від ілюстрацій Наталії Олійник відірватися так само важко, як і від самої історії!

Та корисною ця книга буде не лише наймолодшим. Перед написанням «Дракона у дитсадку» Марина Макущенко досліджувала дошкільну освіту декількох країн та працювала над спеціальним проєкт про дитячі садочки у цілому світі. Сьогодні поділимося з вами першими відгуками на книгу, які розкажуть, чому історія Еї та її дракона стане однаково важливою для дітей, батьків та вихователів.

***

Олена Дворицька, власниця мережі приватних садків, авторка і організаторка «Міжнародного освітнього форуму-практикуму»:

Марина написала мені, що дослідила досвід 5 країн щодо розвитку дошкільної освіти, яка дуже близька їй. І ось, на світ народилася її чудова книжка про адаптацію трирічної дівчинки Еї в дитячому садочку. Які правила існують у дитсадочку? Що буває з тими, хто не спить у садку? Як навчитися дружити або як залишитись уперше без мами? І ще багато цікавого можна знайти в цій книжці не тільки для малечі, а і для батьків.

Чудова книжка! Веселі і повчальні історії, які допомагають малюкам і їхнім батькам підготуватися до дитсадку. А вихователі точно знайдуть в цій книжці багато ідей, можливо і рішень.

Мені ще дуже сподобався нянь Артем, яких так не вистачає в наших, українських садочках.

***

Олена Бондаренко, співзасновниця ГО «Батьки SOS»:

З Мариною Макущенко ми познайомилися, коли вона знімала спецпроєкт про те, як працюють садочки у різних країнах світу. Якщо не бачили — раджу.

І що нетипово для журналіста, пані Марина на дошкіллі «залипла». У найкращому розумінні цього слова. Не відпускає її побачене — як можна зробити життя дітей у садочках щасливішим. Тож пані Марина зібрала найкращий садочковий досвід з 5 країн світу і виклала його у дитячій книзі. Так, «Дракон у дитсадку» — це книга для дітей. А я б так писала методичні рекомендації для вихователів. От, наприклад, діти побилися — що робити? Ні, не накричати. У книзі описана покрокова інструкція — тільки художнім стилем. Так, що зрозуміло і дитині, і дорослому. Дитина перший день у садку — як зробити, щоб це не було стресом і сльозами? Інструкція для батьків і вихователів. І так, це дитяча книжка, яка буде цікавою малечі. А з дітьми вчитимуться і дорослі. Навчання ж не обов'язково має бути нудним і важким.

***

Cофія Рябчук, керівниця відділу освіти в «Мистецькому Арсеналі», організаторка фестивалю «NEOсвітній Арсенал»:

Отримала чудовий подаруночок від «Видавництво Старого Лева» «Дракон у дитсадку» авторства Марини Макущенко. Про підготовку, адаптацію до садка, про те, які взаємодії там очікують.

Звісно, мій улюблений епізод — про похід дошкільнят до художнього музею. Але не тільки. Наприклад, про різність чи про те, чому ділитися не варто — теж класно.

Подивимося, що скаже мій kindergardener Северинко:)

***

Анастасія Ковалишин, літературна редакторка книги:

Книжка «Дракон у дитсадку» Марини Макущенко розказує про адаптацію малюків та їхніх батьків у дитячому садку. Так, трохи фантазійна як для українських реалій, але якраз тому й цінна, що здатна показати інший досвід і шлях розвитку.

Наша Вікторія відвідує приватний садок, тому я не округлювала очі, читаючи, — усе знайомо і так, як має бути: спокійно, толерантно і весело. Навіть читаючи про екскурсію з такими маленькими дітлахами, усміхалася — наших возили у ведмежий притулок. Тому щиро вірю, що зміни на краще стануться і в державних садках.

Буде корисна і цікава для:

*дітей 3-6 років — знатимуть, що садок — це не страшно, а весело, там є забавки і друзі, діти бувають різні, а мама завжди забере додому;

*батьків — розумітимуть, як вести себе при адаптації і як облегшити цей процес для себе і дитини;

*вихователів — почерпнуть для себе корисні лайфхаки поводження з дітьми, варіанти ігор та поради щодо годування або вкладання спати.

***

Наталія Коптєнкова, засновниця дитячої студії «Музична академія», президентка ГО викладачів-струнників «ESTA-Україна»:

Дитячий садок в цій книзі — це світ, повний пригод, цікавих занять, незвичайних історій, про які ми дізнаємося разом із маленькою героїнею Еєю.

На мій погляд, ця книжка корисна і для дітей, і для батьків, тому що обов'язково допоможе познайомити дитину з дитячим садком і підготувати її до цієї зустрічі. Також ця книга корисна для всіх дорослих, тому що обов'язково буде поштовхом для усвідомлення того, що дитячий садок може бути без дитячих стресів і страхів. Авторка дає нам розуміння, що саме відчуває маленька дитина, коли вперше залишається без батьків на незнайомій території.

І головне — історія «Дракон у дитсадку» вчить нас, дорослих, як зробити так, щоб дитина весь день і без підтримки рідних і близьких залишалася щасливою і здоровою. Рекомендую всім дізнатися про ці прості рецепти!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage