Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур

Перший день зими — це завжди особливий час. Ми в очікуванні сніжинок за вікном, мандаринок на столі та (хоча б малесенького) дива. Бо коли ж кращий час для див, як не в період очікування Різдва?

Цьогоріч Старий Лев хоче прямувати до найголовнішого зимового свята разом із вами, тож підготував для вас читацький різдвяний календар. Щодня на вас чекатимуть цікаві завдання та пропозиції. Із адвент-календарем Старого Лева час перед Різдвом іще більше наповниться святковим настроєм, затишком і, звісно ж, читанням!

1 день. Проведіть вечір із улюбленого книгою.

Розпочніть свою читацьку зиму із найбільш особливою для вас книжкою. У кожного ж така є, правда? Якщо ж ні, то саме час обрати! Яка книга завжди викликала у вас найсильніші емоції? Яку ви найбільше разів перечитували? Відкрийте цю найважливішу для вас книжку і проведіть перший зимовий вечір разом із нею! 

2 день. Порадьте книгу другові або подрузі.

Або порадьте і другові, і подрузі. І батькам. І бабусі з дідусем. І двоюрідним племінникам ваших сусідів. Словом, у цей день допоможіть комусь відкрити для себе нову книгу, а потім вона завжди асоціюватиметься в нього саме із вами.

3 день. Почитайте книгу нового для себе автора.

Нехай цей день стане для вас днем відкриттів. Оберіть письменника чи письменницю, твори яких ви ніколи не читали або завжди відкладали на потім. Саме час їм довіритися! Саме час для нового літературного знайомства! Оберіть книгу, знайдіть для неї трохи часу, і нехай вона розповість вам дещо особливе.

4 день. Влаштуйте фотосесію для книжки.

Перший зимовий день творчості! Якій із ваших книжок пощастить стати героїнею фотосесії? Де ви робитимете їй фото: на книжковій полиці, у бібліотеці, в затишній кімнаті чи, можливо, на вулиці? Фотографуватимете її саму чи запросите для позування друзів? Саме час все це обдумати і братися до роботи.

5 день. Подивіться книжкову екранізацію.

Цього дня не обійтися без мандаринок і солодощів. Пропонуємо вам добряче ними запастися і обрати фільм, який зняли за мотивами книги. Може, це буде кіно про чарівника Гаррі, яке так люблять передивлятися взимку? Чи екранізація «Різдвяної пісні у прозі» Чарльза Діккенса книги, без якої важко уявити читацьке Різдво? Обирайте будь-яку стрічку і навіть не обов’язково, щоб вона була про зиму. Умова лише одна — це має бути фільм за мотивами книги.

6 день. Візьміть книгу в бібліотеці.

Пригадайте, коли ви востаннє були в бібліотеці. Минулих вихідних? Минулого року? У минулому житті? Хай якою би була ваша відповідь, влаштуйте собі бібліотечний день. Можете принести бібліотекарям мандаринок і обговорити з ними веселі книги Джеремі Стронґа чи теологічні трактати Клайва Стейплза Льюїса. Можете відвідати бібліотеку з друзями, батьками чи дітьми. Головне, обов’язково поверніться звідти із книгою!
І не забудьте повернути після прочитання :)

7 день. Прочитайте або перегляньте інтерв’ю з письменником чи письменницею.

Чи є у вас автор, слухати якого так само захопливо, як і читати його книги? А, можливо, ви давно хотіли дізнатися більше про письменників, але ніяк не було часу? Зробіть це сьогодні. Знайдіть текстове інтерв’ю або відеорозмову з письменником і проведіть вечір у його компанії.

8 день. Оберіть книгу за обкладинкою.

Зима час для дива і сміливості, а не для стереотипів. У цей день спробуйте посперечатися з висловом про те, що книгу не слід обирати за обкладинкою. Знайдіть таке красиве видання, щоб втриматися було просто неможливо! Інколи завдяки інтуїції можна познайомитися з книгами, які ще довго супроводжуватимуть вас.

9 день. Дізнайтеся про улюблені книги ваших близьких.

Влаштуйте собі день читацьких розмов. Розпитайте у друзів або родичів про їхні улюблені книжки. Що вони читали в дитинстві? Чим зачитуються зараз? Книга може розповісти про свого читача більше, ніж ми думаємо. 

10 день. Намалюйте книжкову ілюстрацію.

Уявіть себе справжнім книжковим дизайнером. Не важливо, наскільки добре ви малюєте і чи є у вас досвід. Варто лише вибрати книжку, героїв якої ви уявляєте так добре, що руки самі потягнуться до олівців чи пензлика. А тоді дайте волю уяві, й вона вас не підведе!

11 день. Подаруйте комусь книгу.

Хай цей день стане читацьким святом не лише для вас, а й для когось іншого. Оберіть особливу книгу й подаруйте її особливій людині. Магія Різдва так і починається з приємної несподіванки, яка зігріє не лише того, хто отримав подарунок, а й того, хто його подарував.

12 день. Прочитайте книгу для дітей.

Влаштуйте собі день читацького дитинства і зануртеся в яку-небудь особливу книгу для дітей. Кажуть, дітям розгледіти дива легше, ніж дорослим. А кожен книголюб знає, що завдяки книжкам для дітей ми завжди ненадовго повертаємося в дитинство. 

13 день. Почитайте книгу «Видавництва Старого Лева».

Цього дня Старий Лев святкує своє двадцятиріччя! Він із радістю приймає вітання і мріє, щоб читачі знали ще більше його книг. Тож пропонуємо вам провести вечір у компанії книги, яка вийшла у «Видавництві Старого Лева».

14 день. Приготуйте страву з книжки. 

Саме час проявити свої кулінарні здібності. Спробуйте сьогодні приготувати страву, яка згадується у якійсь книзі. А якщо пригостите нею друзів, то плюсів у читацьку карму буде вдвічі більше!

15 день. Придумайте власного книжкового героя.

Спробуйте вигадати нового книжкового персонажа. Хто він і як його звати? Де він живе й чим займається? У якій книжці він міг би оселитися? Придумайте якнайбільше деталей про цього персонажа і проведіть з ним весь день.

16 день. Перегляньте книжкову презентацію. 

Хоч карантин тимчасово й унеможливив проведення книжкових презентацій вживу, та обговорення книг і зустрічі з авторами в онлайн-форматі не припиняються! Присвятіть вечір перегляду онлайн-презентації якої-небудь книжки.

17 день. Познайомтеся ближче з улюбленим видавництвом. 

Проведіть цей день з вашим улюбленим видавництвом. Дізнайтеся в інтернеті більше інформації про його історію, відвідайте сайт, ознайомтеся з новинками, які могли пропустити. Ну і, звісно ж, за сердечка під дописами в соціальних мережах вам будуть тільки вдячні!

18 день. Послухайте аудіокнигу.

Сьогодні нехай книги в прямому сенсі заговорять до вас. Оберіть яку-небудь книжку й послухайте її в аудіоформаті. Якщо ви раніше вже читали цю книгу, то порівняйте, чи так звучали книжкові герої, коли ви їх уявляли.

19 день. Відвідайте книгарню.

У вас є улюблена книгарня? Саме час навідатись до неї або завітати в ту, яка може стати улюбленою! Відвідайте книгарню, поспілкуйтеся з консультантами, подивіться, скільки цікавезних новинок з’явилося на полицях під кінець року. 

20 день. Складіть список книг, які ви хочете прочитати.

До кінця року залишається всього одинадцять днів. А це означає, що варто складати читацькі плани на 2022-й! Які книги ви не встигли прочитати цьогоріч? На які новинки чекаєте? Присвятіть трохи часу складанню переліку книжок, із якими хочете розпочати наступний рік.

21 день. Напишіть читацький відгук.

Оберіть книгу, враженнями від якої бажаєте поділитись. Можливо, це крайня прочитана. Може, найкраща, яка трапилась вам цього року. А може, це книга, яку ви читаєте просто зараз! У будь-якому разі, опишіть свої враження від неї й поділіться з іншими.

22 день. Проведіть вечір за читанням поезії.

Поезія це те, що зробить затишні передріздвяні вечори іще магічнішими й теплішими. Присвятіть трішки часу віршам та їхній магії. 

23 день. Розкажіть своїм близьким про улюбленого книжкового героя. 

І знову день читацьких розмов. Нехай вашою темою цього разу стануть книжкові персонажі. Розкажіть батьками, друзям чи родичам про ваших улюблених героїв із книжок. Можливо, це так зацікавить ваших близьких, що вони й самі захочуть прочитати ці книги? 

24 день. Проведіть вечір із різдвяною книгою.

Переддень Різдва! Як книголюбам провести цей вечір очікування? Звісно ж, із різдвяною книгою. Візьміть з книжкової полиці вашу улюблену, позичне в друга ту, яку радить він, або сходіть у книгарню й оберіть таку книжку про Різдво, яку ви ще не читали. Відкрийте її сьогодні ввечері й тоді Різдво ви зустрінете разом!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage