Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Харлан Ганна

Моторошні таємниці, заплутані злочини, яскраві персонажі, непередбачувані сюжетні повороти та неочікувані розв’язки – це все те, за що ми любимо детективи і трилери. Сьогодні у нашій добірці – кілька захопливих гостросюжетних історій, які допоможуть перемкнутись з тривожних новин, відпочити й перезавантажитись.

Райлі Сейґер, «Останні дівчата»

Журналісти називають «останніми дівчатами» жінок, яким дивом вдалося врятуватися після кривавої різанини. Ними захоплюються, їм співчувають, а ще час від часу погрожують і залякують. Квінсі Карпентер – одна з таких дівчат. Події десятирічної давнини в Сосновому котеджі розділили її життя на «до» та «після». Тоді затишні посиденьки з нагоди дня народження перетворились на жахливе кровопролиття, внаслідок якого загинули всі близькі друзі головної героїні.

Тепер Квінсі намагається жити нормальним життям, до того ж її пам’ять витіснила всі спогади про ту страшну ніч. У неї є квартира на Мангеттені, популярний кулінарний блог, вона щаслива у стосунках і не має жодного бажання пригадувати, що відбулося насправді.

Так само головній героїні не хочеться спілкуватись з Лізою і Самантою – двома іншими жінками, яким пощастило залишитись в живих. Проте, коли першу з них знаходять мертвою у власному помешканні, а друга сама приходить до Квінсі, їй не залишається нічого іншого, як спробувати згадати все, що відбувалось у Сосновому котеджі. Невже хтось намагається довершити розпочате, адже вбивцю начебто вже давно покарано? І чи вдасться дівчатам знову вціліти?

Люсі Фолі, «Список запрошених»

Ще одна атмосферна історія, особисто мене в якій порадували майстерно закручена інтрига та неприховані алюзії на роман «Володар мух» В. Ґолдінґа. В усьому іншому «Список запрошених» нагадує детективи Агати Крісті: закритий простір, складне плетиво стосунків між персонажами, кожен з яких може виявитись підозрюваним, а також несподівана розгадка.

Щодо сюжету, то він обертається навколо весілля щасливої (принаймні на перший погляд) і до нестями закоханої пари. Наречена – власниця успішного бізнесу, наречений – зірка мегапопулярного телешоу на виживання. Віддалений острів біля узбережжя Ірландії, де Джулс і Білл вирішили зібрати найближчих друзів, ніби зійшов зі сторінок туристичних буклетів. Розкішний бенкет продуманий до найменших деталей. Одним словом, цей день мав стати ідеальним, та був затьмареним жорстоким убивством.

Своєрідною родзинкою «Списку запрошених» є те, що ім’я жертви, як і особа вбивці, залишаються невідомими майже до самого кінця. Тому читачам доведеться постійно губитися в здогадах, а ще гарячково перегортати сторінку за сторінкою, щоб дізнатись, кому саме не пощастило пережити це вишукане весілля.

Меґан Міранда, «Ідеальна незнайомка»

Колишня журналістка Лія Стівенс на власному досвіді переконалася в тому, що її професія не прощає помилок. Причому порушення журналістських стандартів загрожує не лише втратою роботи, а й судовою тяганиною. І як же вчасно на порозі Лії з’являється давня подруга Емі, яка пропонує їй простий вихід зі складної ситуації. Тож вимушений переїзд з великого міста в глушину – це не стільки втеча від кар’єрних негараздів, скільки своєрідний спосіб почати все спочатку.

Поселившись у невеличкому містечку в Пенсільванії, Лія влаштовується вчителькою в середню школу. Здається, що її життя потроху починає налагоджуватись, якщо не враховувати дрібних непорозумінь з колегами та учнями. Проте одного дня Емі безслідно зникає, а в лісі неподалік будинку знаходять дівчину у вкрай тяжкому стані. Не додає спокою головній героїні і той факт, що жертва нападу як дві краплі води схожа на неї саму. Ба більше, поліцейські, які розслідують зникнення Емі, доходять висновку, що її ніколи не існувало.

Лія не має ні найменшої гадки, що все це означає. Намагаючись розібратись у дивних подіях, які відбуваються навколо неї, дівчина усвідомлює, що майже нічого не знає про минуле своєї найближчої подруги. Однак і в самої Лії вистачає скелетів у шафі. Та й чи справді вона надійна оповідачка, якою прагне здаватись?

Богдан Коломійчук, «300 миль на схід»

З комісаром львівської поліції Адамом Вістовичем читачі мали нагоду познайомитись завдяки детективам «Готель "Велика Пруссія"» та «Експрес до Ґаліції», які виходили друком у «Видавництві Старого Лева» кількома роками раніше. Тоді Вістович розслідував серію жорстоких вбивств, а також розшифрував секретний документ про переміщення цінного вантажу. Чоловік неодноразово ходив по лезу ножа, балансуючи між розвідками ворожих імперій, та йому завжди вдавалося виходити сухим із води.

Від подій, описаних у попередній книзі, минуло понад десятиліття, тож у житті галицького комісара багато що змінилось. Він був змушений покинути рідний Лемберґ, пройти Першу світову й зрештою осісти в післявоєнному Відні. Столиця Австрії, як і вся Європа, охоплена затяжною економічною та політичною кризою.

Тепер Вістович служить оберкомісаром і живе відносно спокійним життям. Це тривало рівно до того моменту, як його голову одночасно почали вимагати Польська Республіка й Радянська Росія. Здається, що халепи так і сиплються на цього чоловіка. Шпигунські ігри, подвійні агенти, красиві й підступні жінки, а ще багато міцного алкоголю – цього разу пригодам Адама Вістовича міг би позаздрити сам Джеймс Бонд!

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage