Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Кохання – яскраве та надзвичайно різноманітне у своїх проявах почуття, індивідуальне й неповторне для кожного. Як і ми з вами. Ми відрізняємося одне від одного кольором шкіри, зростом, розміром одягу… На жаль, навіть у сучасному суспільстві жінки піддаються цькуванню або висміюванням через свою вагу, особливості зовнішності. Невже хтось не заслуговує на справжнє кохання та гармонійні стосунки через свої фізичні параметри?! Ось про це і поговоримо, а як бонус, зазирнемо за лаштунки улюблених романтичних реаліті-шоу на сторінках книги «Обери мене».

Дивіться на неї: блогерка Бея Шумахер

Блогерка Бея Шумахер – із того типу людей, які «зробили себе самі», а ще довго й наполегливо йшли до своєї мети та втілення мрій. Із пересічної провінційної дівчинки із посереднім відчуттям стилю Бея перетворилась на впевнену у собі молоду жінку, яка веде популярний блог та інстаграм-сторінку із понад пів мільйоном фоловерів.

А ще … вона «плюс-сайз». Це та характеристика, яку дало їй суспільство. І саме через таку призму дівчину сприймають інші, визначають, чого вона варта, а чого ні, якщо не відповідає загальноприйнятим стандартам краси.

Проблема в тому, що до чоловіків рідко використовують категорію «плюс-сайз», суспільство не бачить потреби в тому, щоб категоризувати чоловіків за розміром їхнього тіла, як ми це робимо із жінками.

І коли Бея згоджується взяти участь у всесвітньо відомому та мегапопулярному романтичному реаліті-шоу «Єдина», де вона буде головною героїнею, це збурює інтернет-спільноту.

Як дівчина таких розмірів може вірити, що дійсно сподобається чоловікам?! Як вона взагалі може розраховувати, що хтось її захоче?!

Шквал хейту та цькувань у соціальних мережах: образи, огидні повідомлення та прямі погрози здоров’ю і життю дівчини… Водночас, шалена увага до реаліті-шоу… Чи витримає Бея такі пристрасті та тиск «тих, хто знає краще»?! Чи не зламається під вагою суспільної думки?!

Із інтернет-коментарів: «А тепер плюс-сайз» блогерка Бея Шумахер стане новою зіркою шоу «Єдина». Якщо ви ніколи її не бачили, то уявіть собі тварину, яка здалася в боротьбі за власну зовнішність ще при народженні і вважає, що може носити короткі топи. І ми, американські телеглядачі, повинні повірити, що 25 чоловіків змагатимуться за можливість із цим одружитися».

«Єдиний/Єдина»

Одна дівчина. 25 чоловіків. Який шанс знайти справжнє кохання на реаліті-шоу? Книга «Обери мене» дуже нагадує сценарій мейстрімного шоу про кохання. У читача є унікальний шанс потрапити за лаштунки улюбленої телепередачі і розібратися, як там все влаштоване насправді. Чи існує сценарій/контракт у подібних шоу? Чи радять учасникам що робити чи говорити? Наскільки щирий вибір головної героїні та через які мотиви справді йдуть дівчата/хлопці на такі телепередачі?

Читач зможе задовольнити свою цікавість і буде свідком шляху Беї до власного щастя. Гарячий та сексуальний поганець Люк Дюпонд, хороший хлопець Ашер, щирий та відвертий асексуал Ваятт, «ідеальний» Сем Кокс… Романтичні побачення, від яких перехоплює подих… Щирі зізнання… Пристрасть, яку не можливо стримувати… І гірке розчарування…

Кого обере Бея серед цього калейдоскопу почуттів? Чи відбудеться казкова пропозиція руки та серця й феєричні заручини?!

«Усі так багато від неї хотіли – щоб вона повірила в себе і побачила свою справжню красу, але щоб не запишалась і знала своє місце. Будь чимось більшим, ніж твій зовнішній вигляд, але не говори поза своєю чергою. Не визначай себе коханням, але пам’ятай, що без нього ти ніщо. Будь принцесою. Знайди свого принца. Тобі не потрібен чоловік, щоб бути довершеною. Міцно стій на ногах.

Усе якось склалося – це місце, ця сукня, цей чоловік, ця роль, яку вона мала грати, ця людина, що вона нею просто не була».

На початку тексту авторка немов хоче підсвідомо навіяти читачу думку, що Бея давно змирилася зі своїми формами, доволі комфортно почувається у власному тілі і пропагує бодіпозитив. Але чи не обманює себе дівчина? Адже чому, якщо вона істинно і глибинно любить себе, то стільки років залишається самотньою, хоч зовсім цього не бажає?

«І хоч хлопець, з яким я мала побачення, не сказав і не вчинив нічого такого, що могло б змусити мене почуватися непривабливою, через саме лише перебування у тому барі, в оточенні струнких людей (ах, Лос-Анджелес), мені було небезпечно легко зіслизнути в оту всюдисущу думку про те, що я була б незмірно щасливіша, якби мала такий самий вигляд, як вони. Так наче якби я могла втиснути моє тіло на один із тих крихітних барних стільців, то була б в ідеальних і повноцінних стосунках, замість того щоб змушувати себе переживати це рандеву, маючи єдине бажання: просто зникнути».

Саме тепер у Беї є шанс розібратися із «тарганами» у своїй голові і, нарешті, забути про самотність.

Кейт Стейман-Лондон розкриває актуальні нині теми: фемінізм, бодіпозитив і на противагу йому індустрія схуднення; асексуальність та гендерна невідповідність; справжня суть реаліті-шоу, питання самореалізації (і якою вона багатоаспектною буває!), булінг, гендерні стереотипи та упередження; зради, обман, але і справжнє кохання.

Ця історія про глибинне прийняття себе таким, який ти є. Коли любов до себе не залежить не тільки від зовнішніх умов, а й від твого розміру, горбку на носі чи зайвих кілограмів на талії. Коли ти зболений, невпевнений у собі – будь-які стосунки мають шанс стати залежними, токсичними.

Тільки тоді, коли ти справді будеш переконаний, що гідний кохання, тоді ти його й зустрінеш. Адже щоб мати гармонійні стосунки, ти маєш бути цілісною особистістю.

Романтична, щира, душевна історія, яка стане улюбленою у всіх прихильників реаліті-шоу на кшталт «Холостяк/Холостячка», черговий сезон якого саме розпочався на українських екранах!

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage