Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нова книга Олексія Коваленка «Планета у лапах. Як тварини оберігають довкілля» з неймовірно милими ілюстраціями від Дарії Філіппової розповідає про тварин, які є справжніми екозахисниками й щодня роблять нашу планету кращим місцем для життя. Нижче ділимось кількома фактами про тварин з цієї книги, а от як їм так вдається і чим кожен із нас може їм допомогти – дізнайтесь на сторінках цієї книжки :)

     

1. Вчені виявили, що кажан може з’їдати до 1000 комах за годину. У США мешкає одна колонія тадарид бразильських (Tadarida brasiliensis), яка налічує 20 млн особин. Це кажаняче збіговисько за одну ніч може з’їсти 220 тонн комах. Це як вага 55 слонів! 

2. Акули — не роботи, але їхні голови та інші частини тіла всіяні мініатюрними еклетромагнітними датчиками. Вони здатні реагувати на зміну електричних і магнітних полів, що допомагає знаходити здобич і уникати хижаків! 

3. Найбільшою сухопутною твариною на нашій планеті є саванний слон — його вага може сягати 6000 кг. Для того щоб витримувати таку масу, ноги слонів мають жирову подушку на стопі, яка слугує для пом’якшення удару при ходьбі. 

4. Відомий вчений Чарльз Дарвін у своїй роботі «Про утворення ґрунтового шару» детально вивчив, чому дощові черв’яки є важливими для наших земель. Один із його дослідів тривав аж 29 років!

5. Предки китів мешкали на суші. Вони були типовими парнокопитними ссавцями, які близько 50 млн років тому швендяли собі сушею. Згодом у них виникли нащадки, що полюбили проводити свій час у воді. Там їм так сподобалося, що їхні тіла набули обтічної форми, задні кінцівки зменшилися, а передні — перетворилися на плавці. 

10 грн від продажу кожного примірника цієї книжки Видавництво Старого Лева буде перераховувати у Реабілітаційний центр для птахів «Вільні крила».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage