Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чому заможні батьки вчать своїх дітей? Дослідження мільйонера
Random
 
Вони постійно займаються самоосвітою, уникають ностальгії та, як правило, схвалюють егоїзм. Не дивно, що вони також мають різні точки зору, коли йдеться про виховання дітей. Мільйонер Стів Зайбольд опитав понад 1200 найбагатших людей у світі про те, що вони вважають найважливішим у вихованні.  
 
За словами Зайбольда, у той час, коли люди із середнім рівнем достатку навчають дітей виживанню, мільйонери вчать своїх малюків бути багатими.
 
«Середньостатистична родина несвідомо переносить обмежені знання про гроші від покоління до покоління, - пише автор дослідження. – І ці переконання щодо фінансового успіху зберігаються у сім’ях десятки, якщо не сотні років».
 
З іншого боку, стверджує Зайбольд, багаті люди не тільки вчать своїх дітей розумно розпоряджатися грошима. Мільйонери вчать їх тому, що бути та прагнути стати багатими - це нормально, і що багатство доступне будь-кому, хто багато думає та працює.
 
«У той час, як більшість людей намагається бути обачними, шукає комфорту і уникає болю, багаті живуть на широку ногу і навчають своїх дітей робити те ж саме, - говорить Зайбольд. – Для заможних життя – це гра, у якій треба бути сміливим і безстрашним, і це служить прикладом для малюків, які спостерігають за кожним кроком батьків».
 
Звичайно, спосіб, яким багаті люди вчать своїх дітей розпоряджатися грошима, важливий. Зайбольд наголошує: «Вони навчають своїх дітей, як заробляти гроші, вирішуючи проблеми і підвищуючи якість життя інших людей. Так дитина вчиться бачити гроші з позитивної точки зору, в якості сили добра, а не засобу знущань над бідними. Вони починають бачити в грошах своїх друзів, у той час як людина із середнім рівнем достатку бачить у грошах ворога».
 
Хоча багато людей стверджують, що Зібольд підтримує ідею елітарності, він спростовує цю думку. «Люди кажуть, що багаті батьки вчать своїх дітей дивитися на інших зверхньо, тому що ті бідні. Це не правда, - говорить він. -  Вони вчать дітей бачити світ через призму реального, таким, яким є суспільство насправді».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage