Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Турбулентні та складні часи діти переживають особливо тяжко. Тому зараз як ніколи дітки потребують добрих, легких та позитивних історій. Пропонуємо вашій увазі добірку із книг для дошкільнят та молодших школярів, які розрадять, покращать настрій та допоможуть знизити тривожність перед сном.

 Книги для дітей віком від 3 до 5 років

«Нові казки Старого Лева»

(автори: Тарас Прохасько, Галина Вдовиченко, Надійка Гербіш, Мирослав Лаюк, Мар'яна Савка та інші)

Під цією яскравою, червоно-золотавою обкладинкою, ви знайдете більше десяти новеньких, цікавезних та захопливих казок від українських авторів.

Читачі зможуть побувати на веселому Дні народження Старого Лева, познайомитися із диво-няньками для маленької Кицьопи, дізнатися, хто такий Щирик, зануритися у пригоди капітанки Кеп та її піратів, помандрувати разом із слоном Ґудзиком на загадковий острів Чорної Чаплі… А ще! 

Маленькі читачі та їхні батьки матимуть змогу розкрити справжнісінький злочин разом із детективом паном Сирником, подружитися (!) із моторошним (чи насправді доброзичливим?) привидом старовинного замку і дізнатися хто ж, врешті-решт, робить сніг!

Унікальні, смішні, зворушливі, кумедні, атмосферні та милі, чарівні історії зі збірки заспокоять, викличуть усмішку та допоможуть малечі знову повірити в дива та згадати про силу добра, милосердя та любові.

 

Олександра Орлова, «Де ти, Діно?»

Довгоочікуване літечко порадувало своїм візитом, і онук, від імені якого ведеться оповідь, відправляється у гості до свого дідуся Миколи. Адже гостювання у діда передбачає незабутні пригоди та веселі ігри! Звичайно, якщо твій дідусь був капітаном корабля і побачив мало не весь світ, а тепер доглядає маяк – із таким другом ніколи не засумуєш!

Дідусь із онуком грають у двох капітанів і корабель часу, навідуються до маяка, влаштовують затишні пікніки біля моря із веселими купаннями, відправляються на пошуки зниклої черепашки, частуються соковитим кавуном… – такі прості забави дарують їм багато радості та щастя.

Історія легка та світла, приємна, мов тихе море у сонячну безвітряну погоду. Це чудова книга, до якої хочеться повертатися знову і знову, смакувати нею, немов літньою ягодою, та насолоджуватися кожною сторіночкою, як кожним літнім днем.

Книги для дітей віком від 6 до 8 років

Кім Крабел та Себастіаан ван Донінк, «Найсамотніший кит у світі»

Надзвичайно атмосферна, ніжна, зворушлива історія про сім’ю та самотність, про любов у родині, про зустрічі та розставання, про цінність людського спілкування та тепла. Ця історія наповнена безкраїми океанськими просторами та солоними вітрами, оповита загадками та туманами.

Вона про дівчинку Лілю, тато якої працює дослідником океану і більшість часу проводить у підводних експедиціях. Тому дівчинка залишається на півострові посеред океану у цілковитій самотності, сама про себе дбає, та крім того, є берегинею полярного сяйва, наглядачкою маяка! Хоч як сумно та самотньо Лілі, її зігрівають таткові історії, які він розповідає у періоди своїх відпусток. Тоді тато з донькою ніяк не можуть наговоритися, і неймовірні океанські історії наповнюють внутрішній світ Лілі химерними образами та розбурхують її уяву. Та найбільше дівчинку вражає історія про океанську тваринку, самотня пісня якої лунає на тисячі кілометрів, але яку можна почути лише за допомогою ультразвуку – вона про найсамотнішого Кита у світі…

Книга чудово підходить для спільного читання батьками разом із дітьми. Неймовірної краси ілюстрації перехоплюють подих, нагадують про велич та дивовижі природи і викликають бажання переглядати малюнки знову і знову.

 

 Мирослав Лаюк, «Ківі Ківі»

Малюк Ківі Ківі – екзотичний птах, який потрапив до наших країв аж із Нової Зеландії. Пташеня відчуває себе самотнім, адже не схоже ні на кого іншого. Та ще й літати не вміє. Як тільки бідолаху не називають: і дзьобатою жабою, і перерослою картоплиною-монстром… Ківі Ківі через це сумує і дуже-дуже хоче знайти когось, на себе подібного. Саме через це бажання птах потрапить у нереально круті пригоди!

По-перше, чого варте протистояння Ківі з чихуахуа Клеопатрою (яка носить рожеву сукню) і з котом «сфінксом» Рамзесом, які тільки й думають, яку ж підлянку влаштувати бідолашці Ківі та як розсварити його із друзями дроздами! А ще завдяки цій історії читачі дізнаються, як… із фрукта ківі висидіти птаха ківі, побувають на футбольному матчі між щурами та птахами, на перегонах страусів та разом із Ківі будують втікати від працівників зоопарку та політають на повітряній кулі.

 Ця книжечка про взаємодопомогу та турботу одне про одного. Адже, як

каже тренер Ківі з футболу Грабослав Каштанович , «наша сила – у єдності. Головне – контактувати один з одним. Поодинці важко щось зробити».

Іронічна, захоплива, пригодницька історія про унікальність кожного, про дружбу, сім’ю та важливість відчуття того, що ти – не один. Що тебе цінують і люблять. Що ти потрібен.

«Одне лише слово «любимо» змінило всі його сумні думки про себе й про світ. Він не хотів бути особливим. Йому хотілося лишень отримувати найзвичайніші, але й найважливіші радощі від життя – почуватися комусь потрібним».

 

Ірина Лазуткіна, «Єнотик Бо і повітряна куля»

Мила, мі-мі-мішна та така вже добрезна історія про єнотика, який мріяв стати повітроплавцем, не залишить байдужим нікого. Єнотик Бо – з родини полоскунів, тому мав, за сімейними традиціями, вчитися в «Школі ремонту пральних машин», «Школі виготовлення душових кабінок», чи ще якомусь освітньому закладі, на кшталт цього. Але в Бо зовсім інші мрії! Він більше за все на світі мріє… літати! Тому йде навчатися у школі повітроплавців. А яка ж спокуса політати на повітряній кулі разом із найкращим другом, кротом Омом (навіть якщо для цього потрібно ту кулю викрасти!). Пригоди бешкетунів починаються: після повітряної аварії друзі опиняються на Острові світлячків, і їм треба будь-за що повернутися додому, доки без них не розпочався найбільший у світі повітроплавний фестиваль «Монгольф’єрія»!

Книга про шалені повітряні пригоди, мрії та їх здійснення, сміливість та наполегливість, а також про відповідальність за свої вчинки. А ще – про цінність дружби, яка надихає, про вірних товаришів, з якими, здається, ти можеш подолати все!

«Як добре, коли є друг, готовий прийти на допомогу, – подумав я, – а краще – прибігти».

«Але ж друг – це не завжди той, з кого є користь, він є, і від цього вже радісно».

 

Приємних та затишних вам читань!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage