Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У центрі книги «Парфумерний щоденник Зої», яку написала Олександра Орлова і намалювала Андріана Чуніс, – історія дівчинки Зої, яка має особливий ніс: через нього вона іноді потерпає від жартів однокласників, але разом з ним вона має суперсилу – тонко відчувати запахи, тож дівчинка вирішує присвятити себе парфумерній справі. Окрім художньої історії, у книзі міститься велика нон-фікшн частина: про різновиди та еволюцію парфумів, світові бренди та відомих жінок, що доклались до розвитку парфумерної справи, як-от Коко Шанель та її творіння «Chanel №5».

Ось що про книгу пише українська парфумерка та засновниця парфумерного бренда SKLVA Perfumes Анна Соколова:

***

Перед вами незвичайна книжка. Вона про парфумерію і мрію однієї дівчинки з дуже чутливим носом. Це історія про аромати, про захоплення і шлях до мрії. Вона надихнула мене і вірю, що надихне і вас. Можливо, ви так само впізнаєте у ній себе? Люди з чутливим носом дійсно інші, вони здатні краще розрізняти все розмаїття запахів, що нас оточують. Це надає життю більше барв і емоцій, але є і зворотній бік медалі — неприємних запахів також чуєш більше, й деколи це важко, адже неможливо припинити дихати!

Утім, не так важливо, наскільки обдарований ваш ніс від природи, — ви можете вже зараз почати розвивати його чутливість! Просто намагайтеся нюхати все, що пахне: удома це можуть бути домашні рослини, спеції на кухні, фрукти й ягоди, парфуми мами й тата, а на вулиці — квіти й дерева, трава й земля, запах повітря у різні пори року, листя зелене й опале. Беріть приклад із Зої — заведіть парфумерний щоденник, куди можна записати словами, чим пахне те чи інше. Адже якщо не виразити запах словами, oбразами або емоціями, його буде важко запам’ятати. Так, крок за кроком, буде наповнюватися ваша ольфакторна пам’ять, і, окрім того, що ще цікаво, це дуже допомагає у парфумерних досвідах — професійних, якщо ви оберете фах парфумера, і буденних, адже без парфумів сьогодні мало хто обходиться, так тісно вони увійшли в наше життя. Завдяки цим легким вправам ви зможете запам’ятати, розрізнити й насолодитися величезною кількістю ароматів сьогодні і в майбутньому!

Дуже радію, що молоді українські читачі зможуть привідкрити для себе таку рідкісну в Україні, складну, але й неймовірно цікаву професію парфумера, або «носа», як її ще називають. Залишаю вас сам на сам із цією пізнавальною книжкою, сповненою чудових запахів!

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage