Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Для мене книжка «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки» дуже особлива. По-перше, це мій літературний дебют. По-друге, головними героями цієї пригодницько-фантастичної історії є мої діти – двійнята Остап і Даринка.

Почалося все з нашої мандрівки в Олеський замок. Дітям тоді було років шість чи сім, і стандартна екскурсія під проводом музейного гіда була для них досить нудною. Тож, щоб зацікавити дітей, я почав вигадувати якусь пригодницьку історію, пов’язану з замком. А щоб історія виглядала ще цікавішою, Остап і Даринка стали її безпосередніми учасниками. 

Пізніше я записав цю історію і часто перечитував її дітям, причому завжди увечері і при світлі тьмяної свічки, що додавало розповіді особливої містичності. І дітей, і мене це так захопило, що нам захотілося придумати продовження пригод невгамовних двійнят, і незабаром ми вирушили в мандрівку іншими замками: в Підгірцях, Золочеві, Кременці... Результатом тих мандрівок стала поява аж чотирьох пригодницьких повістей, що пізніше перетворилися у дві книжки: «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки» та «Канікули Остапа і Даринки». 

З того часу минуло багато років, Остап і Даринка стали дорослими, але сподіваюся, що їхні фантастичні і веселі пригоди будуть не менш цікавими і для сучасних дітей. Тим більше, що з цих історій можна довідатися стільки всякого різного з минулого львівських замків та їхніх героїчних (і не дуже) мешканців

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage