Stary Lev Logo

Для мене книжка «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки» дуже особлива. По-перше, це мій літературний дебют. По-друге, головними героями цієї пригодницько-фантастичної історії є мої діти – двійнята Остап і Даринка.

Почалося все з нашої мандрівки в Олеський замок. Дітям тоді було років шість чи сім, і стандартна екскурсія під проводом музейного гіда була для них досить нудною. Тож, щоб зацікавити дітей, я почав вигадувати якусь пригодницьку історію, пов’язану з замком. А щоб історія виглядала ще цікавішою, Остап і Даринка стали її безпосередніми учасниками. 

Пізніше я записав цю історію і часто перечитував її дітям, причому завжди увечері і при світлі тьмяної свічки, що додавало розповіді особливої містичності. І дітей, і мене це так захопило, що нам захотілося придумати продовження пригод невгамовних двійнят, і незабаром ми вирушили в мандрівку іншими замками: в Підгірцях, Золочеві, Кременці... Результатом тих мандрівок стала поява аж чотирьох пригодницьких повістей, що пізніше перетворилися у дві книжки: «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки» та «Канікули Остапа і Даринки». 

З того часу минуло багато років, Остап і Даринка стали дорослими, але сподіваюся, що їхні фантастичні і веселі пригоди будуть не менш цікавими і для сучасних дітей. Тим більше, що з цих історій можна довідатися стільки всякого різного з минулого львівських замків та їхніх героїчних (і не дуже) мешканців

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage