8 напоїв, що зігріють взимку
Старий Лев
28.12.2016
Що може зігріти зимовим вечором окрім коханої людини, улюбленої книги та тепленького пледа? Гарячі напої, особливо ті, що наповнюють дім ароматами свята :) Гібіскусовий чай за рецептом Джеймі Олівера, шипшиново-медовий напій від Дарії Цвєк і навіть чай проти застуди від турботливої Мумі-мами. Старий Лев зібрав для вас кілька смачних та оригінальних рецептів напоїв, що подарують вам тепло і затишок.
Із книги Даріє Цвєк «У будні і свята»
Напій новорічний
Інгредієнти: 6 ложечок соку смородини, 1 л яблучного соку, пляшка білого сухого вина або виноградного соку, вишні з компоту чи конфітури, цитрина, цукор-рафінад, кубики льоду, 1 ложечка коньяку або спирту.
До високих склянок вкинути по два кубики льоду, 2–3 вишні з компоту або конфітури, влити по одній ложечці соку з смородини. Заповнити склянки до половини вином або виноградним соком, тоді — охолодженим соком з яблук, зверху покласти плястерок цитрини, а на ньому — цукор, скроплений коньяком або спиртом, і запалити. Погасити світло в кімнаті і подати.
Напій із шипшини і меду
Інгредієнти: 250 г шипшини, 3 склянки води, 4 ложки меду.
Плоди шипшини перебрати, помити, залити кип’яченою водою і поставити на малий вогонь (не кип’ятити), поки не напаряться. Тоді напій перецідити, додати за смаком мед і ще гарячий чай налити до маленьких склянок.
Із книги Дарії Цвєк «Солодке печиво»
Шоколад на молоці
Інгредієнти: 60 г шоколаду меленого, 1 л молока.
Мелений або дрібно накришений плитковий шоколад залити ½ склянки холодної води, розмішати, заварити, додати молока і зварити. Можна додати чайну ложку міцної кави. Цукор – до смаку. Налити шоколад у склянки, а наверх покласти піну з білків, збиту з цукром (2 білки, 2 ложки цукру), або збиту на піну з цукровою пудрою солодку сметану.
Напій мандариновий
Інгредієнти: 4 мандарини, 150 г цукру, 2 л газованої води, ½ склянки полуничного варення.
Мандарини почистити, нарізати тоненькими кружальцями, вибрати кісточки, пересипати цукром, скласти до скляного посуду. Коли цукор розпуститься, накласти ¼ посуду товченого льоду, додати варення з полуниць, залити газованою водою, добре охолодити.
Із книги Джеймі Олівера «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі»
М`ятний чай з апельсином
Інгредієнти: пучок свіжої м’яти, ½ апельсина; за бажанням: рідкий мед, за бажанням: кубики льоду.
Обірвіть листя м’яти і вкиньте у чайничок чи глечик. Додайте нарізану смужками цедру з ½ апельсина. Залийте окропом, підсолодіть, за бажанням, медом, і подавайте до столу. (Або, якщо хочете, попередньо остудіть чай, заливши ним кубики льоду).
Гібіскусовий чай з льодом
Інгредієнти: 2-3 пакетики гібіскусового, м’ятного або жасминового чаю, 1 клементинка (мандаринка), 1 лайм, 1 д. ложка з вершком, екстрадрібного тростинового цукру, кілька жмень кубиків льоду, кілька гілочок свіжої м’яти.
Вкиньте у скляний глек чайні пакетики і зрізану довгими стрічками цедру з клементинки та лайма. Всипте цукор. Заповніть глек до половини окропом і залиште настоюватися. Вийміть із глека чайні пакети і вкиньте в нього кілька жмень льоду. Розріжте навпіл клементинку і лайм та вичавіть сік у напій. Половинки лайма вкиньте у глек разом з гілочками м’яти.
Із книги «Рецепти мумі-мами»
Яблучний глінтвейн
Інгредієнти: 1 маленька паличка кориці, 6 гвоздик, ½ ч. л. кардамону, 1 шматочок кореня імбиру, дрібка мускатного горіха, 1 л яблучного соку (за потреби розвести водою), 1 дес. л. цукру-пудри або цукру-піску (пластівці мигдалю, сушені яблука).
Зроби маленьку торбинку з марлі, поклади в неї прянощі, зав’яжи бинтом або ниткою. У каструлю налий сік і поклади торбинку з прянощами. Поволі нагрівай. Зніми каструлю з плити, коли на поверхні соку почнуть з’являтися бульбашки. Вийми торбинку й додай цукру. Вимішай.
Склянку з напоєм прикрась пластівцями мигдалю і шматочками сушених яблук. Вважай, не обпечи язик!
Сік проти застуди Мумі-мами
Інгредієнти: 1 л чорної смородини, 300 г цукру, 1 паличка кориці, 600 мл води, 2 дес. л. цитринового соку, 1 ч. л. кардамону.
Змішай усі складники в каструлі й повільно вари на слабкому вогні приблизно півгодини. Проціди напій. Подавай дуже гарячим.
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно