Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Незалежно від того, приходить осінь з теплом чи зі зливою, це завжди пора, яка приносить зі собою довгі вечори для затишних читань! Сьогодні у нашій добірці – сім різних, але атмосферних книг, які гарантують вам цікаве часопроведення на початку осені.

Світло далекої зірки

«Світло далекої зірки», Аманда Лі Коу

Шанувальникам історій про реальних людей та кінематографу

Розповідь починається з випадкової світлини, зробленої на одній з артистичних вечірок у міжвоєнному Берліні, де вперше перетнулися життєві траєкторії трьох жінок — Марлен Дітріх, Анни-Мей Вонг та Лені Ріфеншталь. Перша з них — німкеня, що покинула рідну країну в час нацистського панування й стала американським символом свободи. Друга — американка китайського походження, чужа в Америці і в Китаї, чия акторська кар’єра — це ненастанне долання культурних стереотипів. Третя — німкеня, авторка визнаних кіношедеврів, яка поховала свій талант, поставивши його на службу Адольфові Гітлеру.

Три зірки кінематографу — мистецтва, що уособлює довге XX століття, такі яскраві й різні. У їхньому світлі розкривається ціла епоха, сповнена відчайдушної творчості, боротьби за мрію, незмірного болю та неминучої самотності.

 Суворі чоловіки

«Суворі чоловіки», Елізабет Ґілберт

Для любителів історій про сильних жінок у «чоловічому» світі

Цей роман від авторки світових бестселерів «Їсти, молитися, кохати», «Природа всіх речей» і «Місто дівчат» — про вісімнадцятирічну Рут, яка нехтує порадами рідних переїхати на материк і вступити до коледжу. Вона мріє продовжити справу своїх пращурів і займатися риболовлею поміж двох островів, жителі яких тривали час ворогують за право ловити омарів у спільних водах. Тут діють свої закони і традиції, не підвладні прогресу чи впливу сучасності. Чоловіки заробляють на життя, жінки займаються домом та господарством.

До того ж закохується у хлопця з ворожого острова, та сподіватися на примирення двох спільнот — марна справа. Але Рут в особливий спосіб виборює право бути щасливою там, де її справжній дім, і встановлює свої правила гри у світі, де споконвіку все було скроєне за суворими чоловічими правилами.

 Останні дівчата

«Останні дівчата», Райлі Сайґер

Усім, хто полюбляє трилери і детективні історії

У центрі історії – Квінсі Карпентер, що вижила під час жахливої ночі убивств у Сосновому котеджі десять років тому. Друзі дівчини загинули, а їй судилося врятуватись і стати однією з «останніх дівчат». Так журналісти називають Квінсі, Саманту і Лізу — трьох щасливиць, яким вдалось неможливе.

Тепер у житті героїні (майже) все чудово і спокійно, але до моменту, коли одну з останніх дівчат знаходять мертвою. Тепер Квінсі вимушена все-таки повернутися до жахливих подій минулого. Дізнатися, що насправді відбулось і як вона вижила. Дізнатися все…

Коко 2.0. Книга 2 

«Коко 2.0», Дорж Бату

Шанувальникам Коко Шанель, мандрівок у часі і захопливих пригод

У новій пригодницько-детективній історії Доржа Бату на перший план виходить законодавиця моди з непростим характером та життям – Коко Шанель. Окрім неї, на сторінках книги присутній цілий калейдоскоп імен: як відомих читачам з першої частини, так і відверто несподівані герої світової історії, серед яких геній епохи Відродження Леонардо да Вінчі та, навіть, авіаконструктор Ігор Сікорський. А ще екскурс світом моди, великих винаходів, цікавих історичних фактів та пошук відповіді на одвічні питання: чи здатні люди змінюватись та чи варто давати їм другий шанс?

Це історія про те, як змінюються епохи й континенти, життєві цінності і правила гри.

Рухомі картинки 

«Рухомі картинки», Террі Пратчетт

Любителям фентезі і шанувальникам сера Террі

Цей позацикловий роман серії «Дискосвіт» Террі Пратчетта оповідає про злети і падіння дискосвітнього кінематографа.

Голий Вуд — пустельна місцина на узбережжі Круглого моря, де віднедавна не стихає стукіт молотків. Тут безперервно триває знімальний процес, будують і перебудовують декорації для грандіозних блокбастерів із погонями, пригодами та шаленими пристрастями. Голий Вуд марить снами й ілюзіями, Голий Вуд гарантує щасливий кінець і порятунок світу в останню хвилину, але тільки на екрані. Тисячі глядачів ринули в кінотеатри, ідея кіно захопила всіх, а тим часом з Дискосвіту потихеньку почала втікати реальність. Диск у небезпеці! На порятунок вирушають герой-коханець Віктор Маргарино, старлетка Делорес де Гріх та Дивопесик Гаспод.

 Обери мене

«Обери мене», Кейт Стейман-Лондон

Усім, хто полюбляє реаліті-шоу та історії кохання

Бея Шумахер — відома стильна «плюс-сайз»-блогерка. У Беї чудові друзі, натовпи фанатів і вщент розбите серце… Несподівано Бея отримує цікаве запрошення: продюсери реаліті-шоу «Єдина» хочуть, аби вона стала його наступною зіркою в оточенні чоловіків, які змагатимуться за її серце. Перебуваючи під прицілом камер, дівчина розуміє, що все набагато складніше, ніж вона очікувала.

У цій книзі – закулісся відомих телепроєктів, бодіпозитив та хейт, з яким стикаються люди, що не вписуються в шаблонні стандарти краси, і, звісно, – пошуки справжнього кохання. Сюжет книги доповнюється твітами та коментарями на них, уривками з інтерв’ю, матеріалами преси про шоу та його учасників, що дозволяє читачу побачити різносторонні реакції аудиторії на історію головної героїні.

 Я бачу, вас цікавить пітьма

«Я бачу, вас цікавить пітьма», Ілларіон Павлюк

Усім, хто полюбляє трилери і не боїться зазирнути всередину власного «Я»

У цьому трилері київський кримінальних психолог Андрій Гайстер отримує справу про Звіра – серійного маніяка, який вбиває жінок у богом забутому селищі Буськів Сад. Андрій приїжджає до селища, щоби допомогти слідству, але виявляється, що розслідування зовсім не цікавить жителів. Буськів Сад – дивне місце, де в кожного на душі забагато тагярів і, наче браку чистої совісті було мало, усі жахливі події повторюються знову і знову…

Ця історія про пітьму всередині кожної людини та про прагнення (або його відсутність) дійти до світла. Про чесність із собою й ціну, яку ми готові заплатити за забуття. Про гріхи, що матеріалізуються, і спокуту, дорожчу за спокій.

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage