Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Останні три рази літні Олімпійські ігри проходили у трьох різних країнах — Великій Британії, Бразилії та Японії. Це були яскраві події, повні несподіванок, крутих новин та ініціатив. Тож ми зібрали кілька фактів про ці Ігри з «Книги-мандрівки. Літні Олімпійські ігри», яку написали Ірина Тараненко, Марта Лешак, Марія Воробйова і Анна Плотка та оформила величезна команда ілюстраторів. Тут і про ефектну появу Королеви Єлизавети ІІ з Деніелом Крейґом з парашутами, і про легендарну борчиню Ічо Каорі, і навіть про нагороди, створені у екологічний спосіб! Читайте у нашому матеріалі:

    

1. Велика Британія, Лондон — 2012 рік
Королівські спецефекти

Церемонія відкриття лондонських Ігор, яку режисував лауреат премії «Оскар» Денні Бойл, вражає світ. Чого вартий лише епізод зустрічі Її Величності Королеви Єлизавети ІІ з Деніелом Крейґом у образі «агента 007» та їхній стрибок з вертольота з парашутами. Звісно, стрибають дублери — але ж який ефект!

      

2. Велика Британія, Лондон — 2012 рік
Козацький драйв

Український боксер Олександр Усик з фірмовим «оселедцем» на голові відзначає перемогу у фіналі Ігор ефектним виконанням традиційного українського танцю — гопака. Згодом Олександр перейде у професіонали, стане абсолютним чемпіоном світу у першій важкій вазі, після чого почне збирати чемпіонські пояси у важкому дивізіоні.

    

3. Бразилія, Ріо-де-Жанейро — 2016 рік
Довгожданий тріумф

Саме у Ріо збірна Бразилії з футболу на чолі із зірковим капітаном Неймаром виграє своє перше в історії олімпійське золото. У фіналі господарі Ігор на легендарній «Маракані» обігрують Німеччину у серії пенальті 5:4 (основний та додатковий час підсумовує нічия 1:1). Неймар відкриває рахунок у грі, а потім забиває вирішальний 11-метровий.

    

4. Бразилія, Ріо-де-Жанейро — 2016 рік
Непереборна борчиня

Японська борчиня Ічо Каорі — легенда свого виду спорту. Вона здобула золото в Атенах-2004, Пекіні-2008, Лондоні-2012 і Ріо-2016, не програвши жодної сутички. Ічо стає першою жінкою, яка виграла 4 титули поспіль в одній дисципліні. До неї це вдавалося лише чоловікам: легкоатлетам Елу Ортеру та Карлу Льюїсу, а також плавцеві Майклу Фелпсу.

      

5. Японія, Токіо — 2020 рік
Голос дітям

Талісмани Ігор-2020 — фігурки у стилі японського аніме з картатим дизайном епохи Едо — Мірайтова («мірай» — майбутнє і «това» — вічність) та Сомейті (від англ. so mighty — такий могутній). Талісманів та їхні імена обирали учні молодших класів з 16 769 японських шкіл.

     

6. Японія, Токіо — 2020 рік
Sustainable-підхід

Японці 2 роки збирали старі електронні пристрої для виробництва 5000 олімпійських та паралімпійських нагород. Із 79 тонн гаджетів добули 32 кг золота, 3500 кг срібла та 2500 кг бронзи. Подіуми для нагородження, зроблені з пластику (зокрема, використаних пляшок з-під шампуню), після Ігор знову підуть на виготовлення упаковок для засобів гігієни.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage