Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур

На початок нового року Старий Лев зробив чудовий подарунок своїм наймолодшим читачам — у книгарнях з’явилась новинка Катерини Бабкіної «Сніговий тепл» з ілюстраціями Євгенії Гайдамаки. Це затишна зимова повість, яка розповідає про другокласника Міка і його друзів. Діти випадково знайшли дитинча неймовірної і загадкової істоти. Величезної, але непомітної. Реальної, але не відомої науці. Дитинча снігового тепла.

Після виходу книги авторка провела цілий день із читачами, відповідаючи на їхні питання на Instagram-сторінці Старого Лева. Сьогодні хочемо поділитися з вами нотатками деяких найцікавіших відповідей письменниці.

 

Коли ви захотіли стати письменницею?

Досить рано. Це моя велика удача, бо що раніше захочеш, то швидше станеш тим, ким захотів.

А до того я хотіла стати співачкою, артисткою. При тому, що я не маю видатних акторських даних і не вмію співати. Але хотіти мені це в дитинстві не заважало ніяк.

А ще я хотіла знімати кіно і хочу сильно хочу цього й дотепер.

 

Чи пишете ви щодня?

Так, я стараюся писати щодня. Це не завжди літературні тексти, але колонки, короткі оповідання, продовження чогось, над чим я вже працюю, статті, відповіді на інтерв’ю або принаймні пости в соціальні мережі. Щось таке я роблю щодня.

 

Чи є у вас якісь письменницькі ритуали?

Вони у мене були. Мені важливо було мати обладнаний кабінет, робоче місце, тишу і якийсь відчутний шматок часу — хоча б від півтори години. Зараз у мене, звичайно, багато роботи і маленька дитина, тож цього всього не виходить, але писати я продовжую.

 

Що мотивує вас писати книги?

Все дуже просто. По-перше, і це найголовніше, я дуже люблю це робити. Люблю писати, досліджувати, спостерігати і розповідати історії. Робити те, що нам подобається — це завжди нас і мотивує, і надихає.

По-друге, мотивує те, що це мій фах. Я заробляю цим на життя. І по-третє, мене мотивує те, що я можу транслювати якісь важливі речі і змінювати цей світ на краще. Навіть тим, що я просто розважу людину, зроблю їй приємно чи цікаво. Це вже змінює світ на краще. Ну а тим паче, якщо я змушу людей замислитись над чимось важливим і щось змінити.

 

Які ваші улюблені літературні жанри?

Це не важко здогадатися. Понад усе я люблю короткі оповідання і повісті. Повісті здебільшого дитячі, а короткі оповідання — для дорослих. А також дуже люблю поезію.

 

Які у вас хобі?

Я люблю в'язати, хоча зараз у мене маленька дитина, тож зовсім нема на це часу. Страшно люблю водити авто. Колись займалася гонками, а тепер — протягом останніх 15 років — це більше мій побут, а не хобі. Але коли є вибір між бути за кермом і не бути, я оберу кермувати самій. Якось проїхала з Києва до Нормандії і назад через Альпи, Італію, Бельгію і купу інших країн із зупинкою в Берліні, Парижі та інших цікавих містах. Тому далекі подорожі — це також моє хобі. Зокрема подорожі автом.

А ще я досліджую натхнення і різні аспекти психології та психофізіології, які сприяють творчості, натхненню і доброму самопочуттю. Це теж таке моє хобі, але, можливо, з часом воно стане фахом.

 

Хто ваш улюблений письменник?

Коли запитують про улюблених авторів чи улюблені книжки, у мене завжди є ризик почати відповідь і не закінчити її:) Зупинимось на тому, що я просто страшно люблю книжки в принципі.

 

Хто такі снігові тепли?

Снігові тепли — це дуже-дуже великі істоти. Вищі, ніж дахи, навіть вищі, ніж небо. Дуже волохаті, людиноподібні й зовсім непомітні. Вони такі сіро-сизі, а рухаються дуже тихо й не лишають по собі ніяких слідів, тому їх дуже важко зауважити. Навіть якби зараз за будинком стояв один сніговий тепл, то ми могли б його і не помітити. А все інше про них ви можете прочитати у книжці «Сніговий тепл» :)

 

Якою буде ваша наступна книга?

Наступна книга, якщо все буде гаразд, планується навесні. Зараз вона в роботі, і це радше нон-фікшн, аніж фікшн. А більше я вам поки що не розповім. Книга весела, дуже мотиваційна і, сподіваюся, класна!

 

Як кількома реченнями зацікавити дітей прочитати книгу «Сніговий тепл»?

Скажіть дітям, що це історія про тварин, які поки що не відомі науці. Яких ще ніхто не відкрив. Навіть не про тварин, а про велетенських істот. Загадкових, таємничих та невідомих. А ще про дружбу і багато-багато таємниць.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage