Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Шиманська Анна

Минулого тижня премія «Книга року BBC», що від 2005 року щорічно присуджується редакцією BBC News за найкращу українськомовну книгу, оголосила цьогорічних переможців. І головну нагороду отримала книга Євгенії Кузнєцової «Драбина», яка побачила світ у «Видавництві Старого Лева». Це багаторівнева історія родини, що через війну змушена залишити Україну та переїхати до родича у сонячну Іспанію. У ній – різні досвіди проживання війни, спільне проживання різних рідних людей та калейдоскоп емоцій, що разом з героями проживатимуть і читачі. Дуже радіємо цій новині та вирішили пригадати які ще книги Старого Лева перемагали у цій премії в різні роки

2013 рік

Перша нагорода Старого Лева!  Мар'яна Прохасько та Тарас Прохасько здобули перемогу у Дитячій книзі року ВВС за книгу «Хто зробить сніг». Це тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг. 

2014 рік

Софія Андрухович та книга «Фелікс Австрія» отримують «Книгу року ВВС». У центрі історії Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. І на тлі епохи – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти. Книга стала справжнім бестселером в Україні та отримала, навіть, була екранізована (фільм «Віддана»)!   

 

2015 рік

Цього року книги Старого Лева перемогли одразу у двох номінаціях! Василь Махно – у Книзі року BBC – за збірку короткої прози «Дім у Бейтінґ Голлов», а Андрій Бачинський з книгою «140 децибелів тиші» – у Дитячій Книзі року ВВС. 

2016 рік 

Книгу року BBC отримала книга «Забуття» Тані Малярчук. У романі тісно переплетена історія життя філософа та політика В’ячеслава Липинського та молодої жінки, в уста якої авторка вкладає розповідь про цього чоловіка. Головна героїня досліджує старі газети, щоб віднайти власну ідентичність і доторкнутися до минулого, яке вирізали з її історії, як з кіноплівки.

2018 рік

Серед номінацій премії з'являється нова – Книга року ВВС-Есеїстика. І того ж року перемогу у ній здобуває Андрiй Бондар та його збірка малої прози «Церебро», що впроваджує читачів у химерний світ маленьких людських пригод. Випадкові зустрічі, типові ситуації, які трапляються в кожного, спонукають замислитись, ухвалити рішення, діяти. 

2022 рік

Андрій Бачинський вдруге перемагає у номінації «Дитяча книга року BBC» та стає першим дитячим письменником, що двічі удостоївся цієї премії! Цього разу за книгу «Примари Чорної діброви» – історію для дітей та підлітків про вміння гуртуватись перед небезпекою та допомагати тим, хто поруч. 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage