Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хоменко Марія

Навчальний рік підходить до свого завершення, і Видавництво Старого Лева підготувало добірку книжок, які, на нашу думку, були б цікавими для вчителів різних предметів. Гортайте нижче та знайомтесь, можливо, якась із книг припаде вам до душі, і ви захочете провести з нею вечір!

Українська мова та література — «Три лини для Марії» та «Нічні купання в серпні»

Кожна новела Сергія Осоки — то маленька велика історія простої людини, яку, можливо, ніхто б і не помітив на цій землі, якби не уважний майстер слова. Бо він не просто пише, а створює кількома мазками тривимірну картину людського життя. Тож вчителі з української мови та літератури точно насолодяться надзвичайною мовою Сергія Осоки та новелами, що переносять у дитинство, змушуючи відчувати спокій, світло й тепло крізь сторінки. Це чудові книжки, щоб трохи відпочити. 

Історія — «Кухня Терору або як збудувати імперію ножем, ополоником і виделкою»

Усім вчителям історії буде цікавою книга польського репортера Вітольда Шабловського «Кухня Терору». Автору довелося свого часу об’їздити кілька колишніх радянських республік, щоб показати, яким чином їжа може служити пропаганді, бо через кухонні двері можна так добре показати не лише людські історії, смакові звички чи вподобання кухарів і тих, кому вони готували, а й маніпулятивні механізми влади — жорстокої та безжальної…

Біологія — «Історії про життя, смерть і нейрохірургію», «Щоденники нейрохірурга»

Радимо книги Генрі Марша – всесвітньо відомого нейрохірурга! Генрі Марш — чудовий співрозмовник: випадки з хірургічної практики у Британії, Непалі, Україні перемежовуються яскравими та щемкими епізодами з його дитинства та юності, непересічними моментами професійного становлення та простими й водночас приголомшливо глибокими роздумами про те, що справді має значення. Ці книги залишать слід у серці кожного і кожної, і, ми впевнені, будуть до вподоби вчителям Біології.

Географія —  «Мрія про Антарктиду»

В основі книги — живі враження автора Маркіяна Прохаська, який здійснив велику мрію і подався у захопливу подорож до української станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. Текст насичений великою кількістю інформації, пов’язаною із континентом, цікавими фактами та прогодами з цієї подорожі до крижаного й досі маловивченого краю.

Музика — «Три чоловіки для Вільми»

Три чоловіки для Вільми. Упевнені, що для вчителів музики буде цікаво прочитати про життя Вільми Ваєрьод – вчительки гри на фортепіано,  кожен день якої схожий на попередній. Та одного дня, після несподіваного візиту священника і судмедексперта, які приносять сумну звістку про смерть її батька та купку листів від нього, життя Вільми перевертається з ніг на голову. Адже, виявляється, на неї чекає сті-і-ільки таємниць! А ще в книзі чарівно переплітається мистецтво музики та літератури.

Математика — «Передбачувана Ірраціональність», «Чесно про (не)чесність» та «Добре бути ірраціональним»

Чіткість і обґрунтованість нон-фікшн літератури від професора психології та поведінкової економіки Дена Аріелі вражає! Книги «Передбачувана Ірраціональність», «Чесно про (не)чесність» та «Добре бути ірраціональним» є чудовим прикладом, по-перше, мистецтва сторітелінгу, а по-друге, здатності автора пояснювати важкі та складні психологічні поняття простими словами. Професор досліджує щоденні ситуації та показує, як очікування, емоції, соціальні норми та інші невидимі і, здавалося б, нелогічні сили впливають на нашу здатність тверезо мислити. Чому людина за своєю природою ірраціональна, чим це їй допомагає – про все це у книгах Дена Аріелі.

Іноземна мова — «Клара і сонце»

Рекомендуємо роман-антиутопію від автора світових бестселерів, лауреата Букерівської та Нобелівської премій Кадзуо Ішіґуро. Ця книга вразить своєю красивою мовою, тонкими метафорами та захопливим сюжетом та надзвичайною оповідачкою – роботкою Кларою. Роман ставить перед читачем так питання: чи є в кожному з нас щось настільки особливе, чого ніяк не відтворити? Чи має в собі дещо неповторне той, кого сконструйовано без серця і душі? І що означає любити когось іншого — а надто в епоху, коли ми замислюємось про те, чи можемо дізнатися геть усе про людину за допомогою даних і алгоритмів?

Образотворче мистецтво — «Це Далі», «Це Караваджо»«Це Воргол»«Це Моне»«Це Маґрітт»

Упевнені, що ви оціните надзвичайно естетичні та інформативні ілюстровані видання про митців: «Це Далі», «Це Караваджо», «Це Воргол», «Це Моне», «Це Маґрітт»

Тут вміщено біографії, зібрано репродукції картин, фотографії, важливі моменти життя художників, що дають ключ до розуміння їхніх творів. Книжки для тих, хто цікавиться мистецтвом ХІХ-ХХ століття.

Фізика та хімія — «Танець недоумка»

Космічний біолог Гіль, за плечима якого чимало військових операцій, переживає не найкращі часи: безробіття, безгрошів’я, сім’я на межі розлучення, ще й висока ймовірність, що проявиться спадкова генетична хвороба, в якій швидка смерть — це чи не найкращий фінал. І ось неочікувано з’являється пропозиція роботи, яка, здавалося б, вирішує всі проблеми одночасно: наукова експедиція на далеку планету. Книжка Ілларіона Павлюка захопить своєю динамічністю та концентрацією різноманітних подій на розділ! 

Фізкультура — «Часу немає»

Радимо книжку, що радше нагадує блокбастер! Київський юрист Едем вважає себе невдахою: він смертельно хворий, не досяг успіхів у кар’єрі, а головне кохання свого життя втратив п’ятнадцять років тому. У мить найбільшого розпачу перед ним виникає джин і пропонує договір: безсмертну Едемову душу в обмін на можливість пожити чужими життями. Від залитої світлом телестудії — до темних коридорів влади, від пишних прийомів мільярдерів — до обшарпаних стін дитячого притулку, від відкритого вітрам даху хмарочоса — до зали Небесного суду, куди ніколи не добирався вітер... Багатство, влада, слава і любов закрутяться у вирі однієї угоди, яка змінить долі всіх, до неї причетних. Це роман-пробіжка, який не дає перевести подих.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage