Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Зіркові друзі Старого Лева в гостях у Центральній міській дитячій бібліотеці
У рамках ХХІІ Форуму видавців у Львові у Центральній міській дитячій бібліотеці (вул. Окуневського, 3) відбувся ряд зустрічей із письменниками та ілюстраторами, чиї книжки цього року побачили світ у «Видавництві Старого Лева». Поспілкуватися з авторами приходили школярі різного віку, але всі однаково залишились задоволеними побаченим та почутим.
 
У перший день Форуму видавців – четвер, 10 вересня, – відбулась зустріч з українською письменницею Оксаною Кротюк, яка разом з ілюстратором Богданом Поліщуком презентувала новеньку збірку віршів для малят «От би мені коника» від ВСЛ. Крім розповіді про саму книгу, автори провели для дітлахів майстер-клас, під час якого кожен міг зробити собі власного казкового коника.
Цього ж дня, Тарас Прохасько та Мар’яна Прохасько  представили останню книгу зі своєї «кротячої саги» - «Як зрозуміти козу». Дітлахи не тільки дуже уважно слухали розповіді про створення книги та цікаві історії про кротенят, а ще й засипали авторів питаннями. То ж Тарасові Прохаську та Мар’яні Прохасько довелось розповідати, які книги вони любили в дитинстві та чи багато читали, ким хотіли стати тощо. Автори розповіли, що дуже любили творчість Астрід Ліндгрен. Тарас Прохасько навіть зізнався, що натхнений пригодами Пеппі  у дитинстві теж «спробував підняти коня, але нічого з того не вийшло».
Наступного дня, у п’ятницю, 11 вересня, діти мали змогу зустрітись з чеським письменником та ілюстратором Мартіном Содомкою, який презентував свої книги «Як змайструвати літак» та «Як змайструвати автомобіль», видані Старим Левом. Аудиторія  з великою цікавістю слухала все що розповідав їм автор, особливо хлопчаки, які не пропускали жодного слова. Їм дуже сподобалось те, що Мартін Содомка приїхав на зустріч на тій самій старенькій автівці, яку власноруч зібрав та про яку написав у книжці «Як змайструвати автомобіль». Тому по завершенню зустрічі дітлахи засипали письменника проханнями зробити спільні фото та залишити автографи, що Мартін із задоволенням і робив. 
Останньою у Центральній міській дитячій бібліотеці була зустріч із письменницею Дзвінкою Матіяш, яка приїхала до Львова з презентацією своєї нової книги «Марта з вулиці Святого Миколая». Модерувала розмову ще одна письменниця – Наталка Малетич. На цю зустріч прийшла найбільша кількість дітей, які уважно слухали та ставили авторкам неймовірну кількість  питань як про героїню книги Марту, так і про саму авторку твору Дзвінку Матіяш. 
Старий Лев щиро дякує працівникам Центральної міської дитячої бібліотеки за співпрацю та чудове проведення заходів на високому рівні! 
 
Ольга Карашкевич
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage