Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

15 грудня UAnimals оголосили трьох переможниць премії «Гуманна книжка» — і серед них книга «Місія "Порятунок": дельфіни» Євгенії Завалій, яка вийшла друком у «Видавництві Старого Лева» з ілюстраціями Марії Шевченко!

Цю премію вручають за книги які допомагають плекати в дітях гуманне ставлення до тварин та довкілля. Засновник UAnimals Сашко Тодорчук розповідає: «Ми рятуємо тварин сьогодні, але й хочемо впливати на цінності, які будуть у суспільстві завтра. Саме тому ми започаткували проєкт UAnimals Kids і допомагаємо батькам говорити з дітьми про гуманність та турботу про довкілля. "Гуманна книжка" — це наш спосіб подякувати авторкам, ілюстраторкам, видавництвам за те, що вони теж обирають говорити про гуманність і роблять це так круто».

Щиро вітаємо авторку та ілюстраторку!

Також премію «Гуманна книжка» отримали:

— книга «Сукня для Марусі». Авторка та ілюстраторка — Грася Олійко. Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»;

— книга «Ярчик і 9 собак». Авторка — Анастасія Мельниченко. Ілюстраторка — Софія Томіленко. Yakaboo publising.

Загалом на премію номінували понад 90 книжок, з яких команда UAnimals сформувала короткий список та передала на оцінювання журі. До журі увійшли: Олеся Наумовська — докторка філологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри фольклористики КНУ імені Тараса Шевченка; Юлія Сливка — видавчиня, філологиня PhD, блогерка; Світлана Ройз — дитяча та сімейна психологиня; Лео Буша — той самий хлопчик із Ірпеня, який надихнув Україну виконанням «Червоної калини»; Ігор Коваль — інфлюенсер, волонтер, співвласник магазину дитячого одягу; Людмила Смоляр — головна редакторка UAnimals.
Знайомство хлопчика Марка, який не розмовляє, з маленьким дельфінятком на ім’я Матіс переросло у глибоку і дивовижну дружбу. Марк дбає про Матіса в дельфінарії і водночас розуміє, що його друг потребує найважливішого — свободи. Адже у дельфінарії ці чудесні тварини дуже страждають від тісняви і сліпнуть від хлорованої води. Марк вигадує спосіб, як звільнити Матіса та його батьків, а також — решту дельфінів. Але чи вдасться хлопцю порятувати своїх улюбленців? Читайте у третій книзі письменниці Євгенії Завалій із серії «Місія “Порятунок”».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage