Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Японії оголосили престижний список «Ehon 50», у якому зібрано 50 книг для дітей, опублікованих японською мовою впродовж року, відібраних і рекомендованих Японською шкільною бібліотечною асоціацією з понад тисячі видань. І в цьому списку — книги «Куди і звідки» Творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів) та «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна, які побачили світ українською у «Видавництві Старого Лева» та пізніше з'явилися японською мовою!

Радіємо, що книги українських авторів відзначають вартими до прочитання у всьому світі, зокрема й у Японії! І, звісно ж, вітаємо наших авторів та ілюстраторів, які створили ці чудові видання!

   

Про книгу «Куди і звідки»:

У Всесвіті нічого не перебуває у стані повного спокою. Рух є природним: Земля, вода на ній, атмосфера, континенти, усі живі організми перебувають у безперервному русі. Ми ходимо, бігаємо, стрибаємо, повзаємо, пливемо, летимо. Ми мандруємо. Ця книжка — про рух і про мандри: не лише людей, а й тварин, рослин, вітру, води, нашої планети. Вона розповідає про подорожі заради торгівлі чи завоювання, про подорожі задля задоволення і відпочинку чи задля виживання, про наукові експедиції і паломництво. Про міграції, мапи, навігацію і, зрештою, про пошук свого власного шляху. Два слова, які подорожній найчастіше чує у мандрах, — це «куди» і «звідки». «Куди прямуєш?», «Звідки ти?». Ця книжка — візуальна й інтелектуальна мандрівка крізь тисячі років у пошуках відповідей на ці та ще багато інших запитань.

Про книгу «Жовтий метелик»:

Сайлентбук «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна — це «тиха книжка» про життя після війни, розбитої та обмеженої війни. Колючий дріт на початку з павуком — то образ обмежень і сковувань та страху, що дає війна. Війна, як колючий дріт, заганяє тебе в певні рамки, обмеження, несвободу. Метелики — це те, що було до війни, ніби душі, ніби місця, які були зруйновані війною. Дівчинка — це власне Україна — та, що тікає і протестує проти обмежень, рабства. Зустрічаючи метеликів, незважаючи на все вільних і яскравих, дівчинка розуміє, що життя буде продовжуватись, свободу метелика неможливо обмежити чи знищити…

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage