Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Як розмовляти з дітьми про мистецтво» - незабаром у ВСЛ

Мистецтво – невід’ємна та прекрасна частина нашого життя. Як відкрити цей безмежний світ юним дослідникам? Як зацікавити малечу найвідомішими світовими шедеврами? Про це розповіла французька письменниця та мистецтвознавець Франсуаза Барб Ґалль на сторінках книги «Як розмовляти з дітьми про мистецтво». Українською книга побачить світ у «Видавництві Старого Лева» вже у січні 2015 року.

Простими словами і в зручній формі авторка книги підказує, як навчити дітей «бачити» картину, розуміти її і відчувати. На найбільш поширені й актуальні питання запропоновано лаконічні відповіді, покликані задовольнити цікавість і заохотити до нових пошуків. Це конспект, путівник, довідник і мистецький альбом водночас, який можна ретельно вивчати вдома, нашвидкоруч гортати у транспорті чи розглядати в парку. Книга адресована не лише натхненним батькам і педагогам, які прагнуть змалку зацікавити дітей світом мистецтва, – вона й для тих допитливих читачів і читачок, які ніяк не знаходили часу його пізнати.

Переклад українською - Софія Рябчук, автор обкладинки – Назар Гайдучик.

«Франсуаза Барб Ґалль – відомий французький мистецтвознавець, авторка книжок, які розповідають про мистецтво так просто й цікаво, що навіть той, хто ніколи ним не цікавився, не залишиться байдужим, - розповідає заступник головного редактора «Видавництва Старого Лева» Катерина Міхаліцина. -  «Як говорити з дітьми про мистецтво» - одна з найвідоміших книг Француази, перекладена вже понад вісьмома мовами. За словами авторки, вона взялася написати про те, як розмовляти про мистецтво саме з дітьми, а не з дорослими, тому що діти ставлять справжні запитання, на які не можна відповідати лише академічно, а треба звертатися до реальності, яку містить кожен художній твір, і неодмінно згадувати дитину в собі».

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage