Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Я на дримбі тобі поворожу». Під завершення ХХІІІ Форуму видавців відбулась поетична вечірка від ВСЛ
Для Старого Лева ХХІІІ Форум Видавців завершився феєричною музично-поетичною вечіркою за участю поетеси, головного редактора ВСЛ Мар'яни Савки, поета, директора видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Івана Малковича та музиканта, перекладача Віктора Морозова. 
 
«Займаючись видавничою справою, створюючи для вас книжки, не менш важливими для нас залишаються слова, які приходять у тиші, коли ти на одинці зі своєю душею, - розповіла Мар'яна Савка. -  Іван Малкович - успішний видавець, людина, яка є законодавцем української книжкової моди, залишається для мене перш за все глибоким поетом, людиною з ніжною душею, з якою дуже комфортно і тепло поруч. Це була моя авантюра - запровадити такий музично-поетичний вечір несподіванок. Зрештою, авантюризм - жіноча стихія. І я дуже тішуся, що на наш вечір несподіванок завітало стільки людей, що серед нас є мої улюблені поети Кость Москалець, Василь Герасим’юк. Дуже важливо знати, що ви є у моєму житті і в літературі».
 
 
Гості зустрічі читали вірші, співали, згадували перші написані ними поезії та кумедні випадки з життя, розмірковували про вплив природи, гір, усамітнення на творчість. «Я на дримбі тобі поворожу», - читала Мар'яна. «У небі, як під крильми в круків, кульгає вітер, як нечистий, перепиняє, ломить руки. І затуляє очі листом», - продовжував Іван.
 
Музикант та перекладач Віктор Морозов акомпанував на гітарі, Іван Малкович витяг з футляра скрипку, Мар'яна Савка виконувала роль вокалістки та перкусіоністки. Таким чином вірші набували музичної форми й публіка моментально підхоплювала їх. «Я переконана, що поезія живе у нас змалечку, - говорила Мар'яна. - Свого першого дворядкового вірша я написала у 5-річному віці. А у 7 років сама зробила свою першу книжечку. Досі пам'ятаю, що написала на обкладинці «Ціна - 25 коп, в-во "Веселка"».
 
 
«А я першу книжку "вистриг з паперу" у 8 років. Книжка була без назви, але тематична - про осінь. Починалася вона з віршів, потім йшла казка, а опісля - пісні. Без пісень ніяк не обходилося у моєму житті, і в 11 років я створив хор, де сам назначив себе диригентом. Потім виріс і одружився з дочкою справжнього диригента, і тепер вона диригує мною», - жартував пан Іван.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage