Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Видавництво Старого Лева долучилось до проєкту «Читальня», який запустили Lviv BookForum спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України! В межах цього проєкту 131 пункт незламності у 61 громаді у п’яти областях – Запорізькій, Київській, Миколаївській, Херсонській та Харківській – отримали понад 75 найменувань дитячих книг, художньої літератури, нонфікшну, збірок, коміксів і настільних ігор.

Радіємо, що змогли долучитись до цієї чудової ініціативи! Та ділимось фотографіями пунктів незламності, наповнених українськими книжками ♥

   

 

   

Проєкт «Читальня» поєднує у собі дві ідеї: збільшити кількість українськомовних книг у бібліотеках різних населених пунктів, а також урізноманітнити перебування людей в пунктах незламності. Назва відсилає нас до читалень Товариства «Просвіта» як місця обміну новинами та культурними практиками. Розквіт діяльності Товариства на заході України припав на 20-30-ті роки минулого століття. Під час радянської окупації більшовики намагалися привласнити собі «Читальні» та перейменували їх у «хати-читальні». 100 років по тому «Читальні» повертаються як символ культурного опору й розвитку попри все – російську повномасштабну агресію й постійні обстріли. У реалізації проєкту організатором допомагають регіональні координатори: ГО «Волонтерське Об'єднання Доброчинець» (Харків), ГО «ВИВЕЗЕМО!» (Запоріжжя), ГО «Ресурсний центр громадських ініціатив» (Миколаїв), БО «Благодійний фонд «За Херсонщину», ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» (Херсон).

  

Перелік громад, де розміщені «Читальні», шукайте за цим посиланням.

   

Проєкт «Читальня» реалізується ГО «Форум видавців» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage