Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Війна, що змінила Рондо» увійшла до каталогу «Білі круки – 2015»
Книга «Війна, що змінила Рондо» Творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів), яка вийшла у «Видавництві Старого Лева», увійшла до щорічного каталогу книжкових рекомендацій в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки – 2015» («White Ravens 2015»). Про це повідомила дослідниця дитячої літератури Середньої та Східної Європи, представник Internationale Jugendbibliothek, International Youth Library Катя Вібе. 
 
Цього року каталог «Білі круки» зібрав 200 найменувань книг 36 мовами з 55 країн світу. Огляд усіх 200 видань доступний на сайті www.ijb.de
 
Нагадаємо, що міжнародний каталог «Білі круки» (The White Ravens) – це перелік найкращих дитячих книжок світу, який виходить щорічно з 1996 року. З книг, які надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library, IYL), фахівці обирають найкращі видання і формують ТОП-перелік. Серед критеріїв оцінки книг - літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення. Каталог «Білі круки» вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури, який визначає світові тенденції для критиків, видавців, продавців книг.
 
Друковану версію каталогу «Білі – круки 2015» представлять під час цьогорічного книжкового ярмарку у Франкфурті. Урочиста презентація відбудеться 15 жовтня у Дитячому книжковому центрі. На Болонському дитячому книжковому ярмарку 2016 року всі 200 книг будуть виставлені на стенді Міжнародної молодіжної бібліотеки.
 
Нагадаємо, що до каталогу «Білі круки» у минулому входли ще дві книги ВСЛ: у 2012 році -  «Казка про Старого Лева» Мар’яни Савки; у 2014 році - «Хто зробить сніг» Тараса Прохаська і Мар`яни Прохасько.
 
Огляд книги «Війна, що змінила Рондо» на сайті каталогу «Білі круки – 2015»:
 
«Війна на своєму шляху сіяла чорні квіти - сухі колючі бур'яни. Німі і без запаху». Є й інші чудові українські ілюстратори окрім Романи Романишин та Андрія Лесіва, але ці двоє художників  - Творча майстерня «Аґрафка» -  створили ще одну виняткову книжку-картинку «Війна, що змінила Рондо». Після отримання 2014 року нагороди «Opera Prima» на Bologna Ragazzi Award  за книгу «Зірки і макові зернята» вони були удостоєні нагороди вдруге наступного року, у номінації «New Horizons» за книгу «Війна, що змінила Рондо». Казка розповідає про трьох інтелектуальних та турботливих створінь, які нагадують дітей і живуть у місті, що називається Рондо, де несподівано спалахує війна. Ці створіння винаходять машину світла, яка народжує надію і допомагає перемогти війну. Поетичний контраст світла, м'якості, квітів та музики з темрявою, твердістю та тишею створює відчуття, що війна залишає не тільки рани у своїх жертв, а й впливає на кожного, а наприкінці так і залишається незбагненною». 


Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage