Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Британії шукають нових зірок дитячої літератури зі всього світу
 
У Великобританії стартує нова літературна ініціатива «In Other Words», яка покликана познайомити читачів з новими світилами іноземної дитячої літератури. «Пеппі Довгапанчоха» Астрід Ліндгрен зі Швеції, «Країна мумі-тролів» Туве Янссон з Фінляндії, «Пані Пепперпот» Альфа Прейсена з Норвегії та інші – історії, на яких виросло не одне покоління британських дітей. Проте читачі переконані, що настав час відкривати нових зірок закордонної літератури. 
 
«In Other Words» - це передовсім компанія, яка закликає долучитися до перекладу дитячих творів з усього світу та заохочувати дітей читати не тільки британських авторів. Ініціатором проекту є літературна організація Booktrust.
 
«Є так багато інших мов на цій планеті, і не можливо, щоб всі кращі книги писалися лише англійською мовою. Ми багато втрачаємо, якщо не знаходимо інших творів», - каже Емма Ленглі, міжнародний експерт з літератури в Arts Council England.
 
Вже на цих вихідних в рамках проекту стартує пошук текстів для перекладів. Редактори, видавці, письменники, літературні агенти та перекладачі, які працюють за межами Британії, можуть пропонувати найкращі історії для дітей віком 6-12 років. Усі запропоновані твори розгляне група експертів. Для роботи над обраними книгами буде надано грант у розмірі майже двох тисяч доларів, а також буде розроблена подальша рекламна кампанія для просування книги та її автора у країні.
 
«Ми хочемо принести найкраще мистецтво в Англію, тож це стосується і перекладів дитячих книг, - каже Ленглі. - Це повинно розширити наші горизонти. Я сама у дитинстві любила читати про Астерікса і мумі-тролів,  або пригоди від Жюля Верна. Питання тепер у тому, куди ми рухаємось, щоб знайти сучасних Астерікса і мумі-тролів? Багато з нас зараз говорять про цю проблему, тож це чудово бачити, як подібні проекти втілюються на практиці».  
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage