Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Таня Малярчук вирушає у презентаційний тур містами України з романом «Забуття»
Письменниця Таня Малярчук презентує свій новий роман «Забуття», який вийшов у «Видавництві Старого Лева». Це книжка, у якій переплітаються дві сюжетні лінії, історична та сучасна: політика і мислителя В’ячеслава Липинського та жінки з теперішнього, яка з його допомогою шукає шлях до себе. Це роман про час, пам’ять,  державність, про сутність речей і про вміння одночасно дивитися назад і вперед. Оформив книжку дизайнер Назар Гайдучик. 
 
Графік презентацій:
 
- 16 вересня, 16:00 – Львів - Театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) - модератор Олександр Бойченко;
- 19 вересня, 19:00 – Тернопіль - галерея Bunkermuz (бульвар Шевченка, 1) - модератор Юрій Матевощук;
- 21 вересня, 18:30 – Суми - Книгарня «Є» (вул. Соборна, 44) - модератор Владислав Івченко;
- 22 вересня, 18:30 – Харків - Книгарня «Є» (вул. Сумська, 3) - модератор Тетяна Трофименко;
- 24 вересня, 18:00 – Дніпро - Книгарня «Є» (вул. Глінки, 15) - модератор Надія Вовк;
- 4 жовтня, 18:30 – Житомир - Львівська Майстерня Шоколаду (Майдан Перемоги, 7) - книгу презентуватиме Ілля Стронґовський;
- 5 жовтня, 18:30  - Київ - Книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3) - модератор Михайло Бриних;
- 6 жовтня, 18:30 – Львів - Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7) - модератор Мар'яна Савка;
- 7 жовтня, 18:00 - Івано-Франківськ - Книгарня «Є» (просп. Незалежності, 31)  - модератор Тарас Прохасько.
 
«"Забуття" — це мій роман про ХХ століття, мої сто років, але не самотності, а втраченої пам’яті, - каже Таня Малярчук. - Це спроба згадати забуте. А також об’єднати індивідуальне і колективне українське, історичну достовірність і художню вигадку, кохання і покликання, божевілля і здоровий глузд, якого, втім, у цьому романі, мабуть, найменше. Його основою несподівано для мене самої стало життя політика-невдахи і пристрасного мислителя В’ячеслава Липинського. Українці дуже перед Липинським завинили. Але ще більше вони завинили перед самими собою, бо були надто слабкими, щоб не стати жертвою. З іншого боку, якраз слабкі та покірливі змогли вижити й народити тих, що пізніше народять нас. Забуття було у цьому процесі відродження необхідним актом самозахисту. Я почуваюся тим крайнім поколінням, яке тепер змушене віддавати борги. Розрізати запалені рани, боротися зі страхом, брати відповідальність, визнавати вину і прощати. Цей роман — данина моєму корінню. Я мусила його написати».
 
Таня Малярчук — авторка кількох збірок короткої прози (зокрема, «Згори вниз. Книга страхів», «Як я стала святою», «Говорити», «Звірослов») і роману «Біографія випадкового чуда» (2013 р.), есеїстка, регулярно дописує в україно- та німецькомовні медіа. У 2013-му році була відзначена відразу двома літературними нагородами: Vilenica-Kristall (Словенія) та премією імені Джозефа Конрада-Коженьовського.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage