Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Секрети порозуміння від Тараса Прохаська і Мар'яни Прохасько
У рамках XXII Форуму видавців у «Читальні» Державного природознавчого музею на зустріч з Тарасом Прохаськом та Мар'яною Прохасько зібралися батьки з маленькими поціновувачами «кротячих» історій. Нещодавно у «Видавництві Старого Лева» вийшла третя книжка про маленьких кротенят – «Як зрозуміти козу». Присутні дітлахи захоплено розповідали про улюблених героїв твору, подарунки на Святого Миколая та свої мандри.
 
«Я би хотів бути подібним на Загату, - зізнався Тарас Прохасько. - Вона дуже впевнена у собі й добре знає, чого хоче і чого не хоче. До того ж, в останній книжці вона зробила гарну кар'єру - стала капітаном корабля!»
 
Автори розповіли про те, звідки з'явився корабель «Метафора» та ідея відправити звіряток у морські мандри: «Там є таке добре слово «притарабанив». Бо саме це й зробив Святий Миколай, подарувавши нашим маленьким героям корабель», - каже Тарас. «Ми вирішили написати цю книжку, бо самі подорожували з друзями на яхті, - згадує Мар’яна Прохасько. - Там був капітан, який захотів, щоб я намалювала його портрет. І ті герої книжки на яхті - то ми й наші друзі».
 
Діти із задоволення прослухали уривок з твору «Як зрозуміти козу», а також поділилися своїми досягненнями в читанні кротячої епопеї. Більшість вже встигла «посмакувати» всіма трьома книжечками. Звісно, обговорили й питання, яке хвилювало усіх: як все ж таки зрозуміти козу?
 
«Щоб зрозуміти, найважливіше хотіти це зробити, - зазначає Тарас Прохасько. - Не сприймати чужу мову як щось страшне. А вчитися знаходити спільну». Автори наголосили на тому, що книжка «Як зрозуміти козу» перш за все про те, що через порозуміння з іншими можна зрозуміти себе самого.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage